Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: dietetyczne

Liczba znalezionych wiadomości: 66

  • 2015-03-12 | Komentarze: 0

    Jesz mało chleba? Sprawdź dlaczego warto to zmienić!

    Pieczywo jest źródłem m.in. białka, witamin, składników mineralnych i błonnika. Polscy piekarze oferują różnorodne wyroby wysokiej jakości, mimo to spożycie chleba spada. Z tego tekstu dowiesz się dlaczego warto sięgać po wypieki, czym charakteryzują się podstawowe grupy pieczywa i na co zwracać uwagę robiąc zakupy.

  • 2015-03-05 | Komentarze: 0

    Zupa marchewkowa

    Pyszny krem z marchewki z dodatkiem imbiru Cykorii

  • 2014-08-11 | Komentarze: 0

    Chłodnik – król letnich stołów

    Chłodnik jest idealnym pomysłem na posiłek w upalny dzień. Orzeźwia, chłodzi i świetnie gasi pragnienie. Przyrządzony z surowych warzyw i owoców, dostarczy dawki sycącego błonnika i witamin. Podany bezpośrednio po wyjęciu z lodówki będzie pożywnym wytchnieniem od panującego skwaru.

  • 2014-06-20 | Komentarze: 0

    Owocowe ciekawostki

    Surowego ananasa nie warto zanurzać w galaretce, dobry arbuz wydaje ''pusty dźwięk'', a związek owoców kiwi z pewnym nielotem nie ogranicza się tylko do nazwy. Owoce, poza soczystym i pysznym wnętrzem, skrywają wiele ciekawostek. Najwyższy czas je poznać!

  • 2014-01-09 | Komentarze: 0

    POLAGRA-FOOD 2014

    Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych

  • 2013-12-17 | Komentarze: 0

    Święta pod okiem dietetyka

    Zbliżają się święta. Przed nami wizja stołów bogato zastawionych smakołykami. Wszystko co lubimy najbardziej, na co czekamy cały rok… Niestety większość z nich jest bardzo kaloryczna; może powodować niestrawność oraz odkładać się w postaci niechcianych fałdek na brzuchu czy biodrach. Jest na to sposób – wystarczy przygotować ulubione świąteczne potrawy w taki sposób, aby stały się nieco „lżejsze”…

  • 2013-11-28 | Komentarze: 0

    Bądź eko także w kuchni!

    Świadomość ekologiczna wśród Polaków wciąż wzrasta. Coraz więcej osób codziennie decyduje się na zakup ekologicznej żywności, pochodzącej z domowych upraw. Polacy chcą się zdrowo odżywiać, a wynika to przede wszystkim z wiedzy na temat wpływu diety na jakość życia.

  • 2013-11-18 | Komentarze: 0

    Rosół na chłodne dni – jak gotować aby był zdrowy, smaczny i pożywny?

    Rosół to rodzaj niezagęszczonej zupy, której bazą jest wywar mięsno-warzywny. W zależności od regionu, podaje się go z makaronem typu nitki, z ziemniakami lub z plackiem. Na Śląsku Cieszyńskim na przykład podaje się go z kluskami wątrobianymi.

  • 2013-11-14 | Komentarze: 0

    Smacznie, zdrowo, naturalnie – Kiełbasa Krakowska z linii Natura marki Nove

    Produkty dietetyczne przeznaczone dla osób nietolerujących określonych składników, jak i wyroby oparte jedynie na naturalnych składnikach często odbiegają walorami smakowymi od tych sztucznie ulepszonych. Nierzadko bowiem to, co najbardziej oddziałuje na nasze zmysły, stworzone zostało w oparciu o czysto chemiczne receptury. Kiełbasa Krakowska z linii Natura marki Nove to doskonały przykład na to, że nawet bez sztucznych dodatków i aromatów zdrowe produkty mogą być naprawdę smaczne.

  • 2013-10-17 | Komentarze: 0

    PALMOVITA - naturalny olej roślinny dla producentów żywności i gastronomii

    PALMOVITA to naturalny olej roślinny, palmowy w postaci półpłynnej. Nadaje się do głębokiego smażenia w najwyższych temperaturach. Produkt jest wysoce wydajny, z uwagi na możliwość wielokrotnego użytku. W ergonomicznych opakowaniach hurtowych, PALMOVITA dedykowana jest producentom żywności i gastronomii. Z powodzeniem wykorzystywana jest także w piekarnictwie i cukiernictwie.

Strona 1 z 7
 1  2  3  4  5  6  ...  7   następna »