Wyniki wyszukiwania dla frazy: dania gotowe

Liczba znalezionych wiadomości: 215

  • 2019-03-18 | Komentarze: 0

    Akademickie 5 minut na obiad

    Gulasz z parówek, makaron z cukrem, czy dowolne połączenie składników, które zostały w lodówce – o kulinarnych wyczynach studentów od zawsze krążyły legendy. Wiele wskazuje na to, że te wątki już wkrótce znikną z barwnych opowieści o akademickim życiu. Studentom nie przybyło wprawdzie czasu na gotowanie, nie zaczęli też częściej odwiedzać restauracji. Przywiązują jednak większą wagę do dobrego odżywiania i zyskali sprzymierzeńców w walce z pędzącym czasem.

  • 2019-03-12 | Komentarze: 0

    Ugotowani. Jak połączyć pracę zdalną z opieką nad dzieckiem

    Małe dziecko to niemałe wyzwanie - nawet dla arcymistrzów planowania. Wystarczy krótkitelefon ze żłobka lub przedszkola, by zapracowanego rodzica wybić z zawodowego rytmu. Jak pogodzić opiekę nad chorym dzieckiem z koniecznością pracy zdalnej?

  • 2018-06-15 | Komentarze: 0

    Latem poczuj miętę do groszku!

    W letnim menu warto wykorzystywać bogactwo sezonowych owoców, warzyw i świeżych ziół, które można jeść na surowo lub przyrządzać na wiele sposobów. Skupieni na korzystaniu z uroków wakacyjnej pogody zwykle szukamy prostych przepisów na lekkie i smaczne posiłki. Sięgamy także po gotowe rozwiązania, wśród których są także zdrowe i pożywne dania, szczególnie te na bazie zielonych jarzyn.

  • 2015-12-23 | Komentarze: 0

    Barszcz z uszkami odchodzi do lamusa? Nowe oblicze wigilijnego stołu

    Krem z buraczków z kozim serem, sushi czy pierogi z dynią to nie tylko pozycje z menu dobrej restauracji, ale też potrawy, które serwowane są obecnie na…wigilijnym stole.

  • 2015-12-18 | Komentarze: 0

    Święta last minute - trzy proste przepisy na wyjątkowe specjały

    Gotowanie nie jest Twoją domeną? A może zwyczajnie brakuje Ci czasu na przygotowanie świątecznych potraw? Wspólnie z laureatami programu „Doceń polskie” zapraszamy do przyrządzenia wyjątkowych dań - ich wykonanie nie wymaga dużego nakładu sił i czasu, a smakują wybornie!

  • 2015-05-08 | Komentarze: 0

    Firmy chcą promować swoje wyroby. Wnioski z XVI audytu programu „Doceń polskie”

    29 kwietnia eksperci z branży spożywczej ocenili ponad 200 wyrobów ubiegających się o zdobycie godła „Doceń polskie”. Pierwsze wnioski z audytu są bardzo pozytywne. Żywność prezentuje coraz wyższy poziom, a propozycje wytwórców są ciekawe i różnorodne. Certyfikacja artykułów spożywczych ma dla producentów, jak i konsumentów istotne znaczenie.

  • 2015-03-18 | Komentarze: 0

    Ekspresowa kuchnia marki Rolnik

    Sałatki przestają być tylko dodatkiem do głównego dania coraz częściej stanowią pełny, wyśmienity i fantazyjny w smaku posiłek. Wystarczy odrobina wyobraźni, żeby przygotować coś zdrowego i pysznego. Białe mięso z piersi kurczaka albo kawałki pieczonego łososia, lekki dressing, warzywa – i gotowe. „Rolnik" proponuje konsumentom konserwowany zielony groszek oraz kukurydzę w puszkach. Oba produkty dzięki hermetycznym opakowaniom, zachowują najwyższe wartości smakowe i odżywcze. Do produkcji trafiają tylko wyselekcjonowane pod względem jakości ziarna grochu i kukurydzy. Warzywa zamknięte są w wygodnych puszkach, opatrzonych czerwoną etykietą z wizerunkami jarzyn oraz charakterystycznym, czarno-czerwono- białym logo producenta. Użyty w puszkach kukurydzy system easy-open ułatwia otwieranie puszki. Warzywa w puszkach marki „Rolnik" to wygodne rozwiązanie w każdej kuchni. Produkty posiadają długą datę przydatności do spożycia, dlatego można zaopatrzyć się w ich większą ilość, na wypadek niespodziewanej wizyty gości. Wystarczy wówczas po prostu wsypać zawartość puszek do salaterki, wymieszać za majonezem, odrobiną wędliny, przyprawami i… gotowe.

  • 2015-02-28 | Komentarze: 0

    Sycylijskie oblicze suszonych pomidorów – Pesto Rosso marki Ponti

    Pesto to tradycyjny włoski sos, którego sycylijska odmiana składa się z suszonych pomidorów utartych na jednolitą pastę wraz z oliwą i bazylią. Marka Ponti, czerpiąc inspirację z tej właśnie słonecznej krainy Włoch, stworzyła kompozycję o wyjątkowo nasyconym smaku, który spotęgowano dodatkiem serów Grana Padano i Pecorino, orzeszków piniowych oraz aromatycznej bazylii. Pełny, śródziemnomorski aromat Pesto Rosso w mgnieniu oka wydobędzie prawdziwie włoskie oblicze codziennej kuchni.

  • 2015-02-05 | Komentarze: 0

    Wielka moc w małym produkcie, czyli dlaczego warto sięgać po ziarenka

    Nasiona oleiste, orzechy, zioła. Te niepozorne produkty skrywają bogactwo cennych składników. Włącz je do swojego jadłospisu, by cieszyć się dobrym zdrowiem i znakomitym samopoczuciem.

  • 2015-01-30 | Komentarze: 0

    Program „Doceń polskie”. XV audyt żywności w liczbach

    28 stycznia w Krakowie odbyła się XV certyfikacja żywności przeprowadzona w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Trwa zliczanie punktów, które eksperci przyznali żywności za smak, wygląd i stosunek jej jakości do ceny. Noty wystawione przez członków Loży Ekspertów decydują o tym, które ze zgłoszonych wyrobów zdobędą certyfikat „Doceń polskie”.

Strona 1 z 22
 1  2  3  4  5  6  ...  22   następna »