Wyniki wyszukiwania dla frazy: cytrusy

Liczba znalezionych wiadomości: 20

  • 2014-02-11 | Komentarze: 1

    Biała cola?

    Wytwórnia Wód Gazowanych "DAN" nie tylko znalazła sposób by zamknąć specyficzny smak koli w białym napoju, ale w dodatku udało się to osiągnąć bez konserwantów! Spasteryzowany napój gazowany to już niezwykłe osiągnięcie.

  • 2013-12-06 | Komentarze: 0

    Ekologiczny mus z owocu czarnego bzu - do herbaty, do ciast, na zdrowie !

    Czarny bez to w Polsce roślina pospolita, którą spotkać można właściwie wszędzie: w parku, w lesie i w ogródku u babci. Jej wyjątkowe, prozdrowotne właściwości doceniano już w starożytności, a niektóre plemiona słowiańskie uważały czarny bez za święty.

  • 2013-06-27 | Komentarze: 0

    Co jeść latem?

    Zupa z młodych jarzyn z lanymi kluskami, stek wołowy z rusztu, ziemniaki z wody, kalafior, sałatka z młodych buraków na liściach sałaty, pianka truskawkowa - to jedna z obiadowych propozycji na sezon letni pochodząca z książki „Kuchnia polska”, Państwowego Wydawnictwa Ekonomicznego. Od wydania tego poradnika minęło blisko pół wieku. Mimo upływu czasu wciąż aktualna pozostaje jednak kwestia doboru menu na upalne dni.

  • 2013-02-28 | Komentarze: 0

    Dziś 32. rocznica wprowadzenia kartek na mięso

    Dnia 28 lutego 1981 roku Rada Ministrów pod rządem Wojciecha Jaruzelskiego ogłosiła reglamentację mięsa i wędliny. Obowiązujący od 1 kwietnia limit na wyroby miał być podstawą równego podziału towarów w społeczeństwie. Był natomiast zalążkiem wielu problemów i marzeniem podniebienia ludzi. Co zmieniło się od czasu PRL-u?

  • 2012-05-25 | Komentarze: 0

    Eksplozja smaku czyli naturalnie mętny sok z grejpfrutów Ogrody Natury

    Dojrzewający w gorącym słońcu grejpfrut to intrygujący i pełen sprzeczności owoc. Kusi swoim pękatym kształtem i obiecującą słodycz żółtą barwą. Czasem jednak skórę grejpfruta przyobleka blada czerwona poświata, jakby właśnie spłonął rumieńcem.

  • 2012-03-09 | Komentarze: 1

    Truskawki Crispy Natural - dobroczynna moc truskawek … na wiosenne przesilenie

    W okresie przesilenia wiosennego, kiedy organizm musi przyzwyczaić się do zmian temperatury, dłuższych dni oraz przejścia z metabolizmu jesienno-zimowego na wiosenno-letni, możemy odczuwać zmęczenie, rozdrażnienie, wahania nastrojów, a także cierpieć z powodu obniżonej odporności. Jest to na szczęście stan przejściowy, a jego objawy można skutecznie łagodzić.

  • 2012-02-17 | Komentarze: 0

    Zjedz i rozgrzej się

    Jakie potrawy są idealne na chłodne dni z uwagi na właściwości rozgrzewające? O poradę zapytaliśmy dietetyka, który wskazał najważniejsze składniki zimowego menu.

  • 2011-08-29 | Komentarze: 1

    Nowe, soczyście owocowe, zielone herbaty IRVING

    IRVING zaprasza do odkrywania nowych smaków zielonych herbat: Melonowej, Cytrusowej i Ananasowej. Wyselekcjonowane gatunki liści herbacianych połączone ze smakiem egzotycznych, soczystych owoców dają napar o intensywnym smaku, wyśmienitym aromacie i pięknej barwie.

  • 2011-07-07 | Komentarze: 0

    Trzy medale dla rumów BACARDI®

    BACARDI® 8 otrzymało najwyższą nagrodę Grand Gold, przyznawaną przez jury z Instytutu Jakości Monde Selection w Brukseli. W tym prestiżowym konkursie, nagrodzone zostały także: BACARDI® Gold – złotym medalem oraz BACARDI® Superior - srebrnym.

  • 2011-06-20 | Komentarze: 0

    Letnie orzeźwienie na rynku - nowość pełna smaku! CEDC wprowadza Jeżówkę

    CEDC - wiodący producent i importer napojów alkoholowych wprowadza na rynek Jeżówkę - nową markę alkoholu o smaku dojrzałych w słońcu owoców.

Strona 1 z 2
 1  2   następna »