Wyniki wyszukiwania dla frazy: cukier kryształ

Liczba znalezionych wiadomości: 11

  • 2014-12-12 | Komentarze: 0

    Appetita: Sekrety świątecznych wypieków

    Domowe ciasta to słodkie uzupełnienie świątecznego menu. Aromat wypieków unoszący się po domu buduje magię świąt, a międzypokoleniowa produkcja pierniczków to przede wszystkim okazja do wspólnej zabawy. Tajemnicą udanych wypieków są odpowiednie składniki. Warto sięgnąć po produkty z cukierniczej linii Domowe Sekrety Appetita.

  • 2014-02-13 | Komentarze: 0

    Trzcinowa słodycz marki GOLDPACK

    Wiele osób lubi osładzać sobie życie. Nic w tym dziwnego – słodkie smaki pozytywnie wpływają na nasz nastrój. Aby łączyć przyjemne z pożytecznym podczas zakupów, warto sięgnąć po nierafinowany cukier trzcinowy marki GoldPack. Jest to idealne rozwiązanie dla osób, które uwielbiają słodkości, a przy tym zwracają uwagę na to, co spożywają.

  • 2013-01-30 | Komentarze: 0

    Rola emulgatorów w żywności

    Olej i woda mieszają się między sobą jak ogień i woda, czyli właściwie wcale. Przynajmniej do czasu dodania emulgatora. Substancje emulsyfikujące to cząsteczki, które jednocześnie "lubią" wodę (hydrofilny) i oleje (hydrofoby). Ich użycie pozwala na dobre wymieszanie wody i oleju, z wytworzeniem stabilnej, homogennej emulsji.

  • 2013-01-30 | Komentarze: 0

    Cukiernice - majestatyczne królowe stołów

    Cukiernica wkroczyła na salony już w XIX wieku wraz z rosnącą popularnością serwisów do kawy i herbaty. Zadebiutowała na stołach arystokracji i burżuazji, by dziś gościć w każdym domu. Szczególnie wytworna jest ta wykonana ze srebra. Odgrywa istotną rolę, kiedy podejmujemy gości, celebrujemy ważne wydarzenie czy organizujemy przyjęcie lub spotkanie biznesowe. Zwykle króluje na stole, ustawiona w jego centralnym punkcie, podkreślając swoim blaskiem rangę uroczystości. Przyjrzymy się temu niezwykłemu przedmiotowi.

  • 2011-09-12 | Komentarze: 0

    Słodkie perełki i bursztyny, czyli byle do kolejnego lata

    Nadeszła jesień, czas, kiedy nadmorska opalenizna powoli znika, a szum morza pamiętają już tylko przywiezione z wakacji muszle. Aby nie dać się jesiennej chandrze, zacznij już planować przyszłoroczny urlop! Przeglądaj foldery i podróżuj palcem po mapie, delektując się przy tym ulubioną kawą lub herbatą posłodzoną… bursztynem! Deszczowe wieczory osłodzić możesz także pysznym jabłkiem w cieście francuskim ozdobionym… perełkami. Czy czujesz już powiew morskiej bryzy?

  • 2011-02-22 | Komentarze: 1

    Dżemy w alupakach marki Stovit

    Kiedy za oknem rozkwita wiosna, marzą nam się leśne spacery, piesze wycieczki, wypady za miasto.. Z niecierpliwością wyczekujemy weekendu aby wybrać się na rodzinny piknik w gronie najbliższych. Oprócz świetnej zabawy na świeżym powietrzu, wspólnie spędzonego czasu oraz bezcennych chwil relaksu, równie ważną rolę odgrywają przysmaki w piknikowym koszu...

  • 2010-10-20 | Komentarze: 0

    Cukier trzcinowy - z czym to się je?

    Cukier trzcinowy powraca do łask! Choć jego historia ma już ponad pięć tysięcy lat, to właśnie teraz, głównie za sprawą zainteresowania ze strony rolnictwa ekologicznego, zdobywa coraz szersze grono zwolenników.

  • 2010-04-29 | Komentarze: 0

    Nowość z Mauritiusa – cukier trzcinowy SANTE

    Na wiosnę firma SANTE przygotowała niespodziankę dla wszystkich kochających słodkości. Już w maju na półkach sklepowych pojawi się drobnoziarnisty Cukier Trzcinowy Demerara – extra fine. Nowość SANTE polecana jest szczególnie do przyrządzania letnich napojów chłodzących, wyrafinowanych deserów czy też mrożonej kawy.

  • 2009-10-13 | Komentarze: 0

    Żywice jonowymienne do odbarwiania cukru: Bezbarwne kryształki i klarowny syrop

    Do produkcji białego cukru kryształu lub bezbarwnego roztworu cukru z trzciny cukrowej czy też z buraka cukrowego stosuje się proces wieloetapowy. Żywica jonowymienna odgrywa szczególnie istotną rolę w odbarwianiu surowych roztworów, które przybierają barwy od żółto-brązowej po brązową. Odpowiednio dobrane żywice wraz ze specjalnie przystosowanymi procesami odbarwiania pozwalają spełnić ostre wymagania jakościowe ustalone przez przemysł spożywczy.

  • 2009-09-16 | Komentarze: 0

    Młynek do cukru pudru - słodka rewolucja rynku opakowań

    Koncern Südzucker Polska, producent Cukru Królewskiego, jako pierwszy w Polsce wprowadza na rynek cukier puder w młynku. Innowacyjne opakowanie oznacza zerwanie z tradycją dodawania do cukrów pudrów antyzbrylaczy, ponieważ młynek jest gwarancją otrzymania idealnie sypkiej konsystencji produktu. Cukier puder w młynku to wynalazek tyleż praktyczny, co wygodny. Precyzja w dozowaniu zapewnia oszczędności w każdej kuchni.

Strona 1 z 2
 1  2   następna »