Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: cukier biały

Liczba znalezionych wiadomości: 51

  • 2015-03-12 | Komentarze: 0

    Jesz mało chleba? Sprawdź dlaczego warto to zmienić!

    Pieczywo jest źródłem m.in. białka, witamin, składników mineralnych i błonnika. Polscy piekarze oferują różnorodne wyroby wysokiej jakości, mimo to spożycie chleba spada. Z tego tekstu dowiesz się dlaczego warto sięgać po wypieki, czym charakteryzują się podstawowe grupy pieczywa i na co zwracać uwagę robiąc zakupy.

  • 2014-12-15 | Komentarze: 0

    Klasyka na nowo. Świąteczne propozycje Mirka Drewniaka

    W okresie świątecznym szczególną wagę przywiązujemy do tradycji; pielęgnujemy obrzędy związane z Bożym Narodzeniem, a naszym bliskim podajemy zwyczajowe potrawy. Mirek Drewniak, mistrz kuchni i ekspert programu „Doceń polskie” proponuje, aby klasykę zinterpretować na nowo i korzystając z tradycyjnych, polskich składników przyrządzić świąteczne potrawy w nowej odsłonie.

  • 2014-10-20 | Komentarze: 0

    Włoska kuchnia – smaki regionów

  • 2014-05-29 | Komentarze: 0

    Program "Doceń polskie" - certyfikaty dla piekarzy i cukierników.

    Aż 21 chlebów różnego typu, sękacz, sernik, ptysie, ciastka, cukierki krówki i lizaki lodowe – to tylko niektóre spośród produktów wyróżnionych podczas XII audytu żywności przeprowadzonego w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. Eksperci przyznali certyfikaty wyrobom 19 firm oferujących pieczywo, wypieki cukiernicze i słodycze.

  • 2014-05-26 | Komentarze: 0

    Jak rozszyfrować etykiety?

    Gazowany napój orzeźwiający? 38 łyżeczek cukru oraz sztuczne barwniki. Sok winogronowy? 11 łyżeczek cukru oraz sztuczne aromaty. Mleczny deser truskawkowy? 6,5 łyżeczki cukru oraz polepszacze smaku. Nie wierzysz? Czytaj uważnie etykiety na produktach spożywczych - radzi Fundacja BOŚ.

  • 2014-03-07 | Komentarze: 0

    Płeć smaku

    Dorosły człowiek ma ponad 10 tysięcy kubków smakowych i nie ma znaczenia czy jest kobietą czy mężczyzną. Jednak kobiece i męskie smaki, tak jak moda rządzą się własnymi trendami. Jakie są różnice w smaku kobiety i mężczyzny? Czy zmysł smaku ma płeć?

  • 2014-02-12 | Komentarze: 0

    Walentynkowe menu z żółtym serem

    Stara prawda mówiąca, że droga do serca prowadzi przez żołądek jest niezmiennie aktualna. Z okazji Walentynek – święta zakochanych, przygotujmy więc oryginalne przekąski. Polecamy trzy przepisy: na śniadanie, obiad i kolację. Dzięki nim bez problemu przyrządzimy mini pizze w kształcie serca, rozgrzewającą zupę serową z szynką i chilli oraz pieczone małże pod serową pierzynką. Takie potrawy to prawdziwa kulinarna ekspresja uczuć i świetna niespodzianka dla drugiej połówki.

  • 2014-02-07 | Komentarze: 0

    Okrągłe szaleństwo, czyli świętujemy Międzynarodowy Dzień Pizzy!

    Poznaj 5 wskazówek, jak ją przyrządzić.

  • 2013-11-13 | Komentarze: 0

    Kluski leniwe z puree jabłkowo – cynamonowym

    Kluski leniwe, pierogi leniwe, leniwce… któż ich nie zna?

  • 2013-03-28 | Komentarze: 0

    Aromatyczna Wielkanoc z przyprawami Appetita

    Wielkanoc pachnie wiosną, świąteczną babką i aromatycznym żurkiem. Potrawy, przygotowywane według tradycyjnych receptur są istotnym elementem tych radosnych świąt. Dzięki mieszankom przyprawowym z linii Gotujemy po polsku Appetita oraz dodatkom cukierniczym Domowe sekrety świąteczne specjały będą pyszne i aromatyczne.

Strona 1 z 6
 1  2  3  4  5  6   następna »