Wyniki wyszukiwania dla frazy: ciekawe

Liczba znalezionych wiadomości: 270

  • 2019-03-18 | Komentarze: 0

    Akademickie 5 minut na obiad

    Gulasz z parówek, makaron z cukrem, czy dowolne połączenie składników, które zostały w lodówce – o kulinarnych wyczynach studentów od zawsze krążyły legendy. Wiele wskazuje na to, że te wątki już wkrótce znikną z barwnych opowieści o akademickim życiu. Studentom nie przybyło wprawdzie czasu na gotowanie, nie zaczęli też częściej odwiedzać restauracji. Przywiązują jednak większą wagę do dobrego odżywiania i zyskali sprzymierzeńców w walce z pędzącym czasem.

  • 2019-03-12 | Komentarze: 0

    Ugotowani. Jak połączyć pracę zdalną z opieką nad dzieckiem

    Małe dziecko to niemałe wyzwanie - nawet dla arcymistrzów planowania. Wystarczy krótkitelefon ze żłobka lub przedszkola, by zapracowanego rodzica wybić z zawodowego rytmu. Jak pogodzić opiekę nad chorym dzieckiem z koniecznością pracy zdalnej?

  • 2018-05-28 | Komentarze: 0

    WYNIKI BADANIA "POLACY NA WYNOS"

    Jak pokazują dane PizzaPortal.pl, Polacy najchętniej zamawiają on-line pizzę wraz z napojem – konkretnie pizzę capricciosa, a do picia Coca-Cola. Według statystyk serwisu to najczęściej wybierany duet w dostawie. Jakie jeszcze połączenia smaków lubimy i jak różnią się nasze gusta kulinarne w zależności od miejsca zamieszkania?

  • 2015-12-23 | Komentarze: 0

    Barszcz z uszkami odchodzi do lamusa? Nowe oblicze wigilijnego stołu

    Krem z buraczków z kozim serem, sushi czy pierogi z dynią to nie tylko pozycje z menu dobrej restauracji, ale też potrawy, które serwowane są obecnie na…wigilijnym stole.

  • 2015-08-20 | Komentarze: 0

    NOWOŚĆ! Kruchy przysmak na lato – Wafle ryżowe marki Britta

    Podróże zawsze budzą duży apetyt, dlatego też nieodłącznym elementem długich wycieczek jest plecak pełen smakołyków. O ile większość szybkich przekąsek niekoniecznie wpływa pozytywnie na zdrowie, o tyle Wafle ryżowe marki Britta staną się pełnowartościowym i zarazem przepysznym dodatkiem letnich wojaży. Ten apetyczny i lekki przysmak o każdej porze dnia dostarczy nam energii, odkrywając zarazem aż trzy oblicza chrupiącej radości – o smaku naturalnym, z dodatkiem ziaren słonecznika oraz soli morskiej.

  • 2015-05-08 | Komentarze: 0

    Firmy chcą promować swoje wyroby. Wnioski z XVI audytu programu „Doceń polskie”

    29 kwietnia eksperci z branży spożywczej ocenili ponad 200 wyrobów ubiegających się o zdobycie godła „Doceń polskie”. Pierwsze wnioski z audytu są bardzo pozytywne. Żywność prezentuje coraz wyższy poziom, a propozycje wytwórców są ciekawe i różnorodne. Certyfikacja artykułów spożywczych ma dla producentów, jak i konsumentów istotne znaczenie.

  • 2015-04-14 | Komentarze: 0

    10 rzeczy, których nie wiesz o żółtym serze

    Żółty ser to jeden z najpopularniejszych składników naszej diety. Chętnie przygotowujemy z nim kanapki, rozmaite przekąski, dania obiadowe. Jest niezastąpiony na pizzy i w fondue. Nie jest już tajemnicą, że dziur w serze nie robią myszy. Sprawdźcie jednak, czego jeszcze nie wiecie…

  • 2015-04-08 | Komentarze: 0

    Feeria smaków w plasterkach – sery topione marki LACTIMA

    Kulinaria nie znoszą monotonii. Im większe bogactwo smaków i aromatów tym bardziej chwalimy zarówno swój apatyt, jak i zdolności kucharza. Co jednak, kiedy w kuchni brakuje pomysłów na ciekawe urozmaicenia codziennych dań? Wtedy najlepiej sięgnąć po produkty, których nietuzinkowe smaki zaakcentują zarówno proste w swojej formie śniadania, jak i najbardziej wyszukane potrawy przyrządzane na specjalne okazje. Tu wspaniale sprawdzą się Sery topione w plasterkach marki LACTIMA.

  • 2015-03-13 | Komentarze: 0

    Trwa rejestracja na Międzynarodowe Targi Opakowań Packaging Innovations

    Już 9 i 10 kwietnia w EXPO XXI w Warszawie odbędą się Międzynarodowe Targi Opakowań Packaging Innovations. Blisko 200 wystawców, kilka tysięcy odwiedzających, to liczby które każdego roku rosną „w oczach”. Nic dziwnego, bowiem targi Packaging Innovations to więcej niż sama ekspozycja wystawiennicza, to dwa dni przepełnione wiedzą, spotkaniami, prezentacjami i konferencjami.

  • 2015-03-05 | Komentarze: 0

    Wegetarianizm i jego odmiany

    Wegetarianizm to nie tylko sposób odżywiania się, ale też styl życia. Poznaj jego odmiany i wypróbuj oryginalny przepis na wegetariański specjał autorstwa Zbigniewa Kurleto - mistrza kuchni, członka Fundacji Klubu Szefów Kuchni oraz eksperta Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.

Strona 1 z 27
 1  2  3  4  5  6  ...  27   następna »