Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: ciasteczka ma

Liczba znalezionych wiadomości: 119

  • 2018-04-10 | Komentarze: 0

    Oskoła w kuchni

    Orzeźwiający i słodkawy smak soku z brzozy, zwanego potocznie oskołą, jest znany większości z nas. Jednak zapewne mało kto wie, że natura podarowała nam nie tylko wyjątkowy sok, ale także znakomity dodatek do przyrządzanych przez nas deserów, koktajli i napojów. Zastanawiasz się co możesz przygotować z pomocą oskoły? Podpowiemy!

  • 2018-04-05 | Komentarze: 0

    Przezroczysta Galaretka deserowa Delecta bez żelatyny

    Przezroczysta Galaretka deserowa o smaku agrestu i winogron to nowość w ofercie galaretek roślinnych marki Delecta. Nie zawiera żelatyny a zastyga zaledwie w godzinę, dzięki zawartości karagenu, składnika żelującego pozyskiwanego z czerwonych wodorostów. Produkt w sam raz do efektownych deserów z owocami sezonowymi.

  • 2017-12-22 | Komentarze: 0

    Piernikowe święta na ostatnią chwilę

    Przygotowania do świąt mogą być prawdziwą przyjemnością, nawet jeśli nie jesteś mistrzynią planowania i znowu wszystko zostawiłaś na ostatnią chwilę. Ustal priorytety i skup się na tym, co naprawdę ważne. Zdążysz nawet upiec pierniczki!

  • 2015-12-21 | Komentarze: 0

    Cake-pops.

    Polewa z serka topionego to doskonały dodatek do cake pops czyli ciasteczek na patykach. Spróbujcie sami!

  • 2015-01-26 | Komentarze: 0

    Karnawałowe szaleństwo kulinarne

  • 2014-12-22 | Komentarze: 0

    Alfabet regionalnych specjałów bożonarodzeniowych

    Brukowiec kujawski, Siuśpaj, Fefernuski kociewskie, Juha. Co łączy te potrawy? Wbrew pozorom, odpowiedź jest prosta - Wigilia. Dzięki specjalnemu alfabetowi regionalnych przysmaków, dowiesz się co króluje na wigilijnych i bożonarodzeniowych stołach w różnych regionach Polski.

  • 2014-12-17 | Komentarze: 0

    O sukcesie decydują detale

    Świat smaków to świat magiczny. Pamiętamy babcine keksy, pyszne serniki ciotki i makowiec naszej mamy. Wracamy do wiekowych przepisów, odnajdujemy je w komodach i odtwarzamy tamte smaki. O sukcesie najczęściej decydują detale. Odpowiednia proporcje, sekundy w których należy dodać odpowiedni składnik - nie za wcześnie i nie za późno. Ale prawdziwą różnicę w smaku tworzą dodatki. Nie tylko nadają odpowiedni smak naszym wypiekom i daniom ale również dodają pięknego wyglądu...że aż "ślinka nam cieknie".

  • 2014-12-11 | Komentarze: 0

    Kruche ciasteczka na święta

    Na święta najczęściej przygotowujemy okazałe tradycyjne ciasta – pierniki, makowce i serniki, które stanowią nieodłączny element wigilijnego stołu. Jeśli brak ci umiejętności lub czasu, a chcesz aktywnie włączyć się w kulinarne przygotowania, upiecz doskonałe kruche ciasteczka!

  • 2014-12-05 | Komentarze: 0

    Korzenne przysmaki na świątecznym stole

    „... Otóż pomnij - że jeśli, oprócz zagranicznych korzeni i przypraw dodasz do pierników, które wypiekasz, jeszcze i wonnego, słodkiego miodu, smak ich będzie niezrównany...” - takiej rady królowa krasnoludków udzieliła młodemu czeladnikowi Bartłomiejowi w nagrodę za uratowanie życia królowej pszczół. Bajka Marii Kruger „Toruńskie pierniki” to jedna z wielu historii na temat przysmaku nieodłącznie kojarzącego się z Bożym Narodzeniem.

  • 2014-08-29 | Komentarze: 0

    Posiłek pod chmurką, czyli jakie potrawy sprawdzą się na pikniku

Strona 1 z 12
 1  2  3  4  5  6  ...  12   następna »