Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: chleby

Liczba znalezionych wiadomości: 11

  • 2015-03-12 | Komentarze: 0

    Jesz mało chleba? Sprawdź dlaczego warto to zmienić!

    Pieczywo jest źródłem m.in. białka, witamin, składników mineralnych i błonnika. Polscy piekarze oferują różnorodne wyroby wysokiej jakości, mimo to spożycie chleba spada. Z tego tekstu dowiesz się dlaczego warto sięgać po wypieki, czym charakteryzują się podstawowe grupy pieczywa i na co zwracać uwagę robiąc zakupy.

  • 2014-05-29 | Komentarze: 0

    Program "Doceń polskie" - certyfikaty dla piekarzy i cukierników.

    Aż 21 chlebów różnego typu, sękacz, sernik, ptysie, ciastka, cukierki krówki i lizaki lodowe – to tylko niektóre spośród produktów wyróżnionych podczas XII audytu żywności przeprowadzonego w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. Eksperci przyznali certyfikaty wyrobom 19 firm oferujących pieczywo, wypieki cukiernicze i słodycze.

  • 2014-05-05 | Komentarze: 0

    Program ''Doceń polskie”- eksperci dwunasty raz oceniali rodzimą żywność

    30 kwietnia w Krakowie miała miejsce XII certyfikacja żywności zorganizowana w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. Do audytu przystąpiła rekordowa liczba firm - jurorzy zasiadający w Loży Ekspertów ocenili wyroby ponad 60 wytwórców. Trwa podliczanie punktów przyznanych artykułom spożywczym. Te, które zostały wysoko ocenione przez ekspertów, zdobędą prestiżowy certyfikat ''Doceń polskie''.

  • 2014-04-03 | Komentarze: 0

    Smaczne i zdrowe powitanie wiosny

    Czy powinniśmy sięgać po nowalijki? Jaka roślina może z powodzeniem zastąpić gumę do żucia? Dlaczego po zimie miewamy większą ochotę na mleko i napoje mleczne? Na te i inne pytania dotyczące wiosennego jadłospisu odpowiada mistrz kuchni Mirek Drewniak.

  • 2013-11-13 | Komentarze: 0

    Nowa marka francuskiego pieczywa - Maison du blé

    Spółka Uniscale wprowadza na polski rynek nową markę tradycyjnego francuskiego pieczywa - Maison du blé. Produkowane na naturalnych, pszennych zakwasach, poddawane procesowi powolnej fermentacji oraz bez dodatku konserwantów i polepszaczy wypieki, słyną z niepowtarzalnego smaku i długotrwałej świeżości.

  • 2013-09-19 | Komentarze: 0

    Drożdże instant Delecta – szybki sposób na ciasto drożdżowe

    Delecta rozbudowuje linię „Udane wypieki” wprowadzając na rynek Drożdże instant. Jednoporcjowe opakowanie produktu pozwala szybko, bez przygotowywania rozczynu, spulchnić ciasto z połowy kilograma mąki. Nowe drożdże instant doskonale uzupełniają asortyment przypraw do ciast marki Delecta o uniwersalny dodatek do domowych słodkich i słonych wypieków.

  • 2011-06-09 | Komentarze: 0

    Chleby tostowe Dan Cake… naturalnie na zakwasie

    Pieczywo tostowe jest pyszne, puszyste i idealnie nadaje się na przyjęcia, wycieczki czy grilla. Teraz okazuje się jeszcze, że Chleb Tostowy to również pieczywo przygotowywane na bazie zdrowej, tradycyjnej receptury. Firma Dan Cake – jako jedyny tak duży zakład - wypuściła na polski rynek, Chleb Tostowy na naturalnym zakwasie chlebowym.

  • 2011-03-07 | Komentarze: 0

    Wiosenna porcja energii z samego rana

    Dni stają się dłuższe, a na dworze jest coraz przyjemniej. Nic dziwnego - zaczyna się wiosna! Jednak wiosenne pobudzenie może okazać się zdradliwe, jeżeli nie dostarczymy naszemu organizmowi odpowiedniej dawki energii. Dlatego, by nie dać się przeziębieniu i móc w pełni korzystać z uroków wiosennej aury należy codziennie pamiętać o pożywnym śniadaniu. A smakowitym źródłem inspiracji do zdrowych śniadaniowych pobudek jest świeży Pszenny Chleb Tostowy Dan Cake.

  • 2010-02-03 | Komentarze: 0

    Chleba naszego powszedniego, ekologicznego…

    Mówi się, że najwspanialszy zapach powstał z chwilą, kiedy człowiek nauczył się wypiekać chleb. Apetyczna, kojąca woń przywodzi najlepsze wspomnienia z dawnych lat. Chleb wypiekany dzisiaj ma jednak niewiele wspólnego z tym pieczonym przez nasze prababcie, a jego zapach z naturalnym. Chyba, że chodzi o chleb ekologiczny.

  • 2009-02-23 | Komentarze: 0

    W branży młynarskiej coraz ciaśniej

    Nie wiadomo, ile mamy w Polsce młynów. Jest pewne, że są coraz nowocześniejsze i jest ich coraz mniej. Na wartym ok. 3 mld zł rynku robi się jednak coraz ciaśniej, a w czołówce branży moszczą się coraz bardziej zdecydowanie firmy z kapitałem niemieckim.

Strona 1 z 2
 1  2   następna »