Wyniki wyszukiwania dla frazy: cha
Liczba znalezionych wiadomości: 1858
-
2021-03-17 | Komentarze: 0
Błonnik i jego właściwości prozdrowotne w produktach PanPiek
Branża piekarska w Polsce ewoluuje w bardzo szybkim tempie. W głównej mierze uwarunkowane jest to zmieniającymi się trendami, modą i coraz to większymi wymaganiami konsumentów. Społeczeństwo staje się coraz bardziej świadome tego, w jak istotny sposób żywność ma wpływ na ich zdrowie i witalność. Świadomy konsument wymaga coraz więcej od producentów żywności.
-
2021-02-05 | Komentarze: 0
Błonnik pokarmowy w bułce pszennej PanPiek
Błonnik pokarmowy występuje w produktach z pełnego przemiału, jak również w warzywach i owocach. Niestety nie dla każdej osoby produkty pełnoziarniste są odpowiednie. Są to produkty ciężkostrawne.
-
2020-10-22 | Komentarze: 0
Wafelkowy mural na 25 urodziny Wafli Familijnych
W Bydgoszczy - mieście, w którym dokładnie 25 lat temu powstały Wafle Familijne pojawił się jubileuszowy mural. W ten sposób marka najbardziej rodzinnych wafli w Polsce świętuje urodziny, podkreślając jednocześnie swoje regionalne pochodzenie.
-
2020-09-04 | Komentarze: 0
Szczypta wiedzy o pieprzach
Pieprz to, obok soli, najbardziej znana przyprawa na całym świecie i stosowana w niemal każdej kuchni. Nie tylko podkreśla smak potraw, ale ma też właściwości prozdrowotne, dlatego po młynek z czarnymi ziarnami warto sięgać jak najczęściej. A co z innymi wersjami kolorystycznymi? Marka Appetita podpowiada, jak ich używać i jak uratować zbyt pieprzne dania!
-
2020-05-27 | Komentarze: 0
Żywiec Zdrój z nutą owoców ZERO CUKRU – nowość w ofercie produktów smakowych marki
W kwietniu br. na rynku pojawiła się nowość w ofercie smakowej od Żywiec Zdrój – Żywiec Zdrój z nutą owoców ZERO CUKRU. Produkt ten to połączenie krystalicznej, górskiej wody źródlanej z naturalnymi aromatami, bez cukru i kalorii. Nowość skierowana jest do osób poszukujących produktów o wyrazistym, słodkim smaku, a jednocześnie wybierających produkty bez kalorii. Żywiec Zdrój z nutą owoców ZERO CUKRU dostępny jest w regularnej sprzedaży w trzech wariantach smakowych – truskawki, cytryny i arbuza.
-
2020-04-20 | Komentarze: 0
Illy stawia na naważarki od Ishida
Technologia naważania wielogłowicowego Ishida wykorzystywana jest przy pakowaniu kawy przez jednego z wiodących włoskich producentów. Firma Illy dostosowała ją do swoich produktów – zarówno tych w formie sypkiej jak i ziarnistej, w dwóch formatach opakowań.
-
2019-12-04 | Komentarze: 0
„Elfy same w domu” – świąteczna kampania Pepsi w niezwykłej odsłonie!
W tym roku w ramach kampanii świątecznej marka Pepsi przygotowała dla konsumentów coś specjalnego. Zamiast standardowej reklamy, marka stworzyła bajkowy mini film, w którym opowiada własną historię świątecznych przygotowań w wydaniu elfów Pepsi. W filmie wzięła udział plejada polskich gwiazd: Maciej Musiał (Elf Kelfin), Wiktoria Gąsiewska (Elfka Ewka), Adam Fidusiewicz (Elf Elfis), Kacper Młynarkiewicz (Elf Rafaelf) oraz… tutaj niespodzianka dla tych, którzy obejrzą. Jest też smaczek w postaci ukrytych w filmie cameo znanych influencerów marki: Jakoba Kosela, Lary Gessler i Adama Wiejaka. Premiera spotu przewidziana jest na 6 grudnia 2019 roku na YouTube oraz na antenie Telewizji Polsat w trakcie Mikołajkowego Charytatywnego Bloku Reklamowego.
-
2019-09-30 | Komentarze: 0
Inspekcja x-ray: Jaki system wybrać do pakowania dnej żywności?
System inspekcji X-ray ma spełniać konkretne wymagania firmy. Zanim wybierzemy konkretną maszynę powinniśmy uwzględnić serię czynników.
-
2019-08-14 | Komentarze: 0
Produkcja ciast: Technologia od Ishida zapewni wysoką jakość opakowania i odpowiedni wygląd
Produkcja wyrobów cukierniczych na szeroką skalę wiąże się z podwójną trudnością. Nie tylko należy utrzymać wysoką jakość, ale i zadbać o to, aby wizualnie produkt był idealny. Spółka Pfalzgraf Konditorei GmbH, czołowy niemiecki producent ciast klasy Premium, w procesie dokładnego dozowania owoców na ciasta i torty, jak również zagwarantowania rygorystycznych standardów jakości, wykorzystuje zaawansowaną technologię Ishida.
-
2019-03-18 | Komentarze: 0
Akademickie 5 minut na obiad
Gulasz z parówek, makaron z cukrem, czy dowolne połączenie składników, które zostały w lodówce – o kulinarnych wyczynach studentów od zawsze krążyły legendy. Wiele wskazuje na to, że te wątki już wkrótce znikną z barwnych opowieści o akademickim życiu. Studentom nie przybyło wprawdzie czasu na gotowanie, nie zaczęli też częściej odwiedzać restauracji. Przywiązują jednak większą wagę do dobrego odżywiania i zyskali sprzymierzeńców w walce z pędzącym czasem.