Wyniki wyszukiwania dla frazy: browar

Liczba znalezionych wiadomości: 220

  • 2015-05-08 | Komentarze: 0

    Firmy chcą promować swoje wyroby. Wnioski z XVI audytu programu „Doceń polskie”

    29 kwietnia eksperci z branży spożywczej ocenili ponad 200 wyrobów ubiegających się o zdobycie godła „Doceń polskie”. Pierwsze wnioski z audytu są bardzo pozytywne. Żywność prezentuje coraz wyższy poziom, a propozycje wytwórców są ciekawe i różnorodne. Certyfikacja artykułów spożywczych ma dla producentów, jak i konsumentów istotne znaczenie.

  • 2015-02-13 | Komentarze: 0

    Miłośnik SERTOP od 35-ciu lat

    2,5 tys. etykiet, w tym 615 szt. tyskiego producenta serków topionych. To bilans 35-letniej kolekcji Macieja Kobylińskiego, kolekcjonera i zarazem wielbiciela wyrobów tyskiego producenta. – Byliśmy zaskoczeni, kiedy pan Maciej pokazał nam swoją kolekcję – mówi Aneta Będkowska Kierownik Biura Marketingu i Współpracy z Klientem SERTOP sp. z o.o. - Znaleźliśmy w niej nawet najstarsze etykiety naszych wyrobów, pochodzące z czasów, kiedy rozpoczynaliśmy naszą działalność.

  • 2015-01-30 | Komentarze: 0

    Program „Doceń polskie”. XV audyt żywności w liczbach

    28 stycznia w Krakowie odbyła się XV certyfikacja żywności przeprowadzona w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Trwa zliczanie punktów, które eksperci przyznali żywności za smak, wygląd i stosunek jej jakości do ceny. Noty wystawione przez członków Loży Ekspertów decydują o tym, które ze zgłoszonych wyrobów zdobędą certyfikat „Doceń polskie”.

  • 2014-10-13 | Komentarze: 0

    WorldFood Warsaw

  • 2014-10-13 | Komentarze: 0

    Najnowsze technologie – tylko na WorldFood Warsaw

    Po udanym debiucie, w kwietniu 2015 roku powracają targi WorldFood Warsaw. II edycja będzie jeszcze bogatsza. Po raz drugi odbędzie się podwystawa Ingredients Warsaw, a swoją premierę będzie miał sektor poświęcony technologii produkcji w branży spożywczej - FoodTech Warsaw.

  • 2014-06-23 | Komentarze: 0

    My mieliśmy Dni Elbląga, Krasin miał Dni Ślimaka!

    Wśród atrakcji były m.in. wyścigi ślimaków, pokazy straży pożarnej, pokazy policji, przejażdżki rowerem wodnym, przeciąganie liny i mecz piłki siatkowe. Podczas imprezy ustawione były stoiska firmowe ECO-WIND, gdzie eksperci udzielali informacji z zakresu odnawialnych źródeł energii oraz stoisko firmy SNAILS GARDEN, na którym można było nabyć produkty ze śluzu ślimaka czy spróbować ślimaczanych specjałów takich jak gulasz ze ślimakami, ślimaki po hiszpańsku, ślimaki po burgundzku czy pierogi po polsku ze ślimakami

  • 2014-02-06 | Komentarze: 0

    Międzynarodowy Dzień Pizzy – Polacy najchętniej wybierają Margheritę

    Choć istnieje kilkaset jej wariacji, to najczęściej i tak wybieramy jej podstawową wersję. Ponad 60 proc. Polaków sięga po kawałek tradycyjnej Margherity. 9. lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy.

  • 2014-02-04 | Komentarze: 0

    Smaki Życia Magdy Gessler z Targami Regionalia

    Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia nawiązały współpracę z serwisem SmakiZycia.pl Magdy Gessler, w którym poruszane są tematy związane m.in. z kuchnią, wystrojem wnętrz czy najsmaczniejszymi miejscami do podróżowania.

  • 2013-12-12 | Komentarze: 0

    Smak ekologii i tradycji na Targach Regionalia

    Ekologia i tradycja – to hasła, wokół których skupiać się będzie III edycja Targów Regionalia organizowanych w warszawskim Centrum MT Polska. Podczas imprezy lokalni producenci zaprezentują szeroki wybór organicznej żywności i produktów wytwarzanych na bazie receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Wydarzenie bardzo dobrze wpisuje się w popularny trend slow food promujący dbałość o zdrowie i środowisko. Na stoiskach nie zabraknie też wyrobów rzemieślniczych, rękodzieła czy mody inspirowanej folklorem. III Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia odbędą się w dniach 4-6 kwietnia 2014 r. przy ul. Marsa 56c w Warszawie.

  • 2013-11-29 | Komentarze: 0

    Wkład branży hotelarsko-gastronomicznej w gospodarkę

    Publikacja międzynarodowego raportu Ernst & Young w Polsce

Strona 1 z 22
 1  2  3  4  5  6  ...  22   następna »