Wyniki wyszukiwania dla frazy: branża mięsna

Liczba znalezionych wiadomości: 12

  • 2015-04-08 | Komentarze: 0

    Polski Kongres Rolnictwa - konferencja w Łodzi zwieńczy I edycję cyklu spotkań

    Polski Kongres Rolnictwa, cykl dziesięciu spotkań poruszających problematykę branży rolnej i rolno-spożywczej w Polsce, dobiega końca. Wydarzenie, którego partnerem merytorycznym jest Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem. Przed uczestnikami ostatnia możliwość do wspólnej debaty. Dziesiąta konferencja PKR odbędzie się 13 kwietnia w Łodzi.

  • 2014-11-07 | Komentarze: 0

    Minął pierwszy kwartał rosyjskiego embarga

    W ciągu ostatnich trzech miesięcy Rosja zablokowała import produktów spożywczych z krajów Unii Europejskiej. Zakazem objęto nie tylko jabłka i gruszki, lecz także owoce pestkowe, wszystkie odmiany kapusty, wieprzowinę, wołowinę, podroby wołowe, skrawki, drób, ryby, warzywa, sery, mleko. W tym czasie w Polsce ruszyły dwie kampanie społeczne: „Made in Poland” oraz „Jem bo polskie”, których celem jest wypromowanie krajowych produktów wśród polskich konsumentów i na azjatyckich rynkach. Rząd obiecał 3,5 mld zł wsparcia dla polskich przedsiębiorców, UE zaś 125 mln euro. Według prognoz straty producentów owoców i warzyw wyniosą niemal 500 milionów euro, a na początku 2015 roku dynamika eksportu do Rosji spadnie z 15 procent do jedynie 2-3 procent. Tak w kilku zdaniach można streścić pierwszy kwartał rosyjskiego embarga i jego skutki. Poniżej prezentujemy szczegółowe kalendarium tego krytycznego pierwszego kwartału i opinie przedstawicieli różnych obszarów biznesu.

  • 2012-05-25 | Komentarze: 0

    Artykuły spożywcze po raz piąty ubiegały się o certyfikat „Doceń polskie”

    16 maja, w krakowskim hotelu Swing, odbył się piąty audyt certyfikacyjny produktów biorących udział w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”. Wyroby, które Loża Ekspertów oceniła najwyżej zostały wyróżnione certyfikatem „Doceń polskie”.

  • 2011-07-25 | Komentarze: 0

    Nowe technologie spożywcze na wyciągnięcie ręki

    Na tegorocznych Międzynarodowych Targach Technologii Spożywczych POLAGRA-TECH blisko 300 wystawców z 19 państw zaprezentuje nowoczesne technologie dla branży mięsnej, chłodniczej, klimatyzacyjnej, grzewczej oraz spożywczej. Wystawcy zgłosili już blisko 60 nowych produktów!

  • 2011-07-19 | Komentarze: 0

    Spotkanie z branżą mięsną

    Podsekretarz stanu Tadeusz Nalewajk uczestniczył wczoraj w spotkaniu zorganizowanym przez Polską Federację Branży Mięsnej. Rozmowy dotyczyły aktualnego stanu prac legislacyjnych z zakresu bezpieczeństwa epizootycznego i weterynaryjnego oraz nowych możliwości eksportowych produktów mięsnych.

  • 2011-02-07 | Komentarze: 0

    Franczyza to sprzedaż recepty na sukces

    20 stycznia br. w Warszawie kilkudziesięciu ekspertów, producentów, doradców, przedstawicieli sieci handlowych, prezesów, członków zarządów i właścicieli firm mięsnych w Polsce dyskutowało nad przyszłością branży mięsnej w Polsce.

  • 2011-01-28 | Komentarze: 0

    Spotkanie branży mięsnej

    Spotkanie branży mięsnej Minister Marek Sawicki spotkał się dziś z przedstawicielami branży mięsnej. W spotkaniu, zorganizowanym z inicjatywy Polskiego Związku Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej POLSUS, uczestniczyli przedstawiciele rolniczych związków zawodowych i branżowych, Izb rolniczych oraz producentów i przetwórców.

  • 2010-10-22 | Komentarze: 0

    Opakowania Cryovac® firmy Sealed Air otwierają nowe możliwości przed branżą mięsną

    Podczas tegorocznej edycji Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych Polagra-Food 2010, firma Sealed Air Cryovac zaprezentowała bogatą ofertę rozwiązań opakowaniowych dla branży mięsnej , producentów dań gotowych i firm gastronomicznych.

  • 2009-07-27 | Komentarze: 0

    Branża mięsna w trudnej sytuacji

    Świński dołek, spowolnienie gospodarki, brak kredytów na bieżącą działalność, kłopoty z opcjami walutowymi, wysokie koszty produkcji, świńska grypa, brak konsolidacji, szara strefa. To tylko niektóre z problemów, z jakimi przemysł mięsny musi sobie obecnie dać radę. Zwłaszcza że niedługo mogą się pojawić nowe.

  • 2009-02-20 | Komentarze: 0

    Cięcie kosztów nie ominie branży spożywczej

    Analitycy rynkowi są przekonani, że kryzys gospodarczy, który na razie w najmniejszym stopniu dotknął przemysł spożywczy, również firmy działające w tej branży zmusi do cięcia kosztów - podaje Rzeczpospolita.

Strona 1 z 2
 1  2   następna »