Wyniki wyszukiwania dla frazy: barszcz czerwony

Liczba znalezionych wiadomości: 43

  • 2017-12-21 | Komentarze: 0

    Dania wigilijne mogą być zdrowe i szybkie w przygotowaniu. Oto przepisy

    Tradycyjne dania w odrobinę nowoczesnej odsłonie? Czemu nie, jeśli tylko korzystają z doskonałych, polskich produktów, a przy tym stają jeszcze zdrowsze i mniej czasochłonne! Proponujemy nowoczesne, szybsze w przygotowaniu i nierzadko zdrowsze wersje znanych potraw, przygotowane z wykorzystaniem soków Ogrody Natury.

  • 2014-12-15 | Komentarze: 0

    Klasyka na nowo. Świąteczne propozycje Mirka Drewniaka

    W okresie świątecznym szczególną wagę przywiązujemy do tradycji; pielęgnujemy obrzędy związane z Bożym Narodzeniem, a naszym bliskim podajemy zwyczajowe potrawy. Mirek Drewniak, mistrz kuchni i ekspert programu „Doceń polskie” proponuje, aby klasykę zinterpretować na nowo i korzystając z tradycyjnych, polskich składników przyrządzić świąteczne potrawy w nowej odsłonie.

  • 2014-11-25 | Komentarze: 0

    Niezbędnik na święta

    Na bożonarodzeniowy stół firma Rolnik proponuje wszystkim paniom domu zestaw „pierwszej pomocy kulinarnej” w skład którego wchodzą: tradycyjny chrzan tarty, koncentrat barszczu czerwonego i ćwikła z chrzanem w słoiczkach. Wszystkie produkty zostały wytworzone z rodzimych warzyw wedle surowych norm jakościowych i smakowych. Produkty mają tradycyjny smak i są sporym ułatwieniem czasowym dla gospodyń domowych

  • 2014-05-02 | Komentarze: 2

    Kubek pełen smaku - nowość firmy Profi na polskim rynku spożywczym

    „Kubek pełen smaku” to wiosenny hit firmy Profi. Pierwsza zupa instant w płynie na polskim rynku spożywczym i nowość w segmencie zup błyskawicznych. Nowy produkt jest dostępny w sprzedaży już od połowy kwietnia br., na terenie całego kraju.

  • 2013-12-18 | Komentarze: 0

    Karp wciąż niepokonany - wygrywa z łososiem 60:1

    Tradycja czy nowoczesność – co zwycięża na świątecznym stole? Choć Polacy coraz chętniej sięgają po nowe smaki, Boże Narodzenie wydaje się być „odporne” na kulinarne nowości. Minie jeszcze wiele długich lat, zanim łosoś zdetronizuje karpia.

  • 2013-12-17 | Komentarze: 0

    Święta pod okiem dietetyka

    Zbliżają się święta. Przed nami wizja stołów bogato zastawionych smakołykami. Wszystko co lubimy najbardziej, na co czekamy cały rok… Niestety większość z nich jest bardzo kaloryczna; może powodować niestrawność oraz odkładać się w postaci niechcianych fałdek na brzuchu czy biodrach. Jest na to sposób – wystarczy przygotować ulubione świąteczne potrawy w taki sposób, aby stały się nieco „lżejsze”…

  • 2013-12-13 | Komentarze: 0

    Kulinarne zwyczaje Polaków na święta – najczęściej wybieramy barszcz z uszkami

    Aż 93 proc. Polaków wskazało, że na ich świątecznym stole będzie królowała tradycyjna kuchnia i swojskie smaki – wynika z badań przeprowadzonych przez markę MOSSO. Najbardziej populanymi potrawami są barszcz czerwony z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, śledź w oleju oraz smażona ryba, ale pojawiają się także nowe apetyczne i odważne kulinarne trendy.

  • 2013-12-12 | Komentarze: 0

    Wigilijny barszcz z uszkami

    Święta Bożego Narodzenia są w kulturze polskiej jednymi z najważniejszych uroczystości w całym roku. To magiczny okres, w którym więcej czasu poświęcamy rodzinie i przyjaciołom, w którym zwalniamy nieco tempo, by celebrować wspólne chwile z najbliższymi. Jednak, aby móc świętować, wcześniej poświęcić należy nieco czasu na przygotowanie wigilijnej wieczerzy.

  • 2013-12-02 | Komentarze: 0

    Tradycja przede wszystkim, czyli co podać na świąteczny stół?

    Z pewnością każdy z nas zapytany o to, co sprawia, że Święta Bożego Narodzenia są tak wyjątkowe, tuż obok spotkań w rodzinnym gronie, wymieni niecodzienne potrawy! I choć skomponowanie listy dwunastu wigilijnych dań nie sprawia nam problemu, menu na kolejne świąteczne dni może być wyzwaniem… które jednak warto podjąć!

  • 2013-11-19 | Komentarze: 0

    Przepisy Grzegorza Łapanowskiego na dobrą wołowiną QMP - rozgrzewające potrawy na zimę

    Zimowa aura wymaga solidnej rozgrzewki. Ciepły szalik i para rękawiczek to nie wszystko. Warto pomyśleć o ogrzaniu organizmu od środka za pomocą pożywnych dań, które dostarczą odpowiednią ilość energii i pomogą stawić czoła niskim temperaturom. Do ich przygotowania przyda się porcja dobrej wołowiny QMP. Gdy słupek rtęci w termometrze za oknem spada poniżej zera, nasz apetyt zaczyna rosnąć.

Strona 1 z 5
 1  2  3  4  5   następna »