Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: adhd

Liczba znalezionych wiadomości: 3

  • 2014-05-13 | Komentarze: 0

    Relacja z debaty "Czy Polacy tolerują konserwanty"

    Temat konserwantów to zagadnienie powracające, ale wciąż mało znane. Czym tak naprawdę są konserwanty i jaki jest cel ich użycia w produktach spożywczych? Czy spożywanie produktów z konserwantami ma wpływ na organizm dzieci i dorosłych? Jak chronić się przed produktami zawierającymi substancje konserwujące? Na te i inne pytania odpowiadali podczas debaty "Czy Polacy tolerują konserwanty" eksperci z takich dziedzin jak dietetyka i żywienie: dr Agnieszka Jarosz (Instytut Żywności i Żywienia) oraz dr Małgorzata Ziarno (SGGW), psychologia – dr Justyna Korzeniewska (Centrum Zdrowia Dziecka), badania opinii – Łukasz Bielewicz (Millward Brown), a także Magdalena Kumorek – polska aktorka i mama dwójki dzieci.

  • 2009-12-15 | Komentarze: 0

    Żywność i żywienie w XXI wieku – podsumowanie konferencji

    Ponad stu naukowców i przedstawicieli polskich firm spożywczych spotkało się 4 grudnia 2009 r. na Politechnice Łódzkiej na konferencji Żywność i żywienie w XXI wieku – wizja rozwoju polskiego przemysłu spożywczego, aby przedyskutować przyszłość badań i kierunki rozwoju technologii dla tego sektora.

  • 2009-10-12 | Komentarze: 0

    Uwaga na lukrecję w ciąży

    Jedzenie w ciąży dużych ilości produktów z lukrecją może negatywnie wpływać na inteligencję i zachowanie przyszłego potomka - informuje pismo "American Journal of Epidemiology".

Strona 1 z 1
 1