Wyniki wyszukiwania dla frazy: SZCZAW

Liczba znalezionych wiadomości: 12

  • 2014-07-10 | Komentarze: 0

    Naturalne Gotowanie – zupa szczawiowa z groszkiem

    Wystarczy dodać gotowy szczaw Urbanka do bulionu i gotowe! Albo ugotować zupę wg przepisu poniżej!

  • 2014-06-23 | Komentarze: 0

    Rabarbar w parze z truskawką ! Wielki powrót rabarbaru

    Rabarbar to jedna z tych roślin, które większość z nas pamięta z dzieciństwa – bo latem u babci piło się rabarbarowy kompot. Gdy świat się zmienił, wszędzie można było kupić sok z pomarańczy i może dlatego zapomnieliśmy o rabarbarze. Ale nieco zapomniane warzywo (tak - warzywo, nie owoc) znowu wraca do łask.

  • 2014-04-03 | Komentarze: 0

    Smaczne i zdrowe powitanie wiosny

    Czy powinniśmy sięgać po nowalijki? Jaka roślina może z powodzeniem zastąpić gumę do żucia? Dlaczego po zimie miewamy większą ochotę na mleko i napoje mleczne? Na te i inne pytania dotyczące wiosennego jadłospisu odpowiada mistrz kuchni Mirek Drewniak.

  • 2014-03-11 | Komentarze: 0

    Aromat świeżych ziół przez cały rok w twojej kuchni? To możliwe!

    Idealna kuchnia, w której delikatne zioła, takie jak pietruszka czy koperek, nie tracą swojej świeżości, aromatu, witamin, nie wysychają i są zawsze pod ręką, gdy chcemy ich użyć? Teraz, dzięki nowej kategorii w ofercie FRoSTY – ziołom mrożonym − to możliwe!

  • 2013-07-01 | Komentarze: 0

    Sałatka ogórkowo-szczawiowa

  • 2013-06-25 | Komentarze: 0

    Czas na szczaw! Jak zrobić omlet ze szczawiem i żółtym serem?

    Za walory lecznicze i smakowe doceniany był już w starożytnym Rzymie. Pobudza trawienie, sprzyja oczyszczaniu organizmu z toksyn oraz usprawnia pracę wątroby. Mowa oczywiście o szczawiu. Sezon na niego już trwa. Warto włączyć to warzywo do kulinarnego menu, ponieważ zawiera cenne dla zdrowia witaminy, jak: C, A i witaminy z grupy B, a także magnez, wapń, krzem i żelazo. Szczaw kojarzy się przede wszystkim z zupą szczawiową, jednak jego kwaśne listki z powodzeniem możemy dodawać do innych potraw. Doskonale smakuje jako dodatek do omletu z żółtym serem. Sprawdź nasz przepis!

  • 2013-06-18 | Komentarze: 0

    Graj w zielone, wygraj zdrowie – dlaczego warto jeść zielone warzywa?

    Niektóre z nich już możemy kupić, na niektóre sezon niebawem się rozpocznie. Co takiego mają w sobie, że warto po nie sięgać? Jak je przyrządzać, by menu z ich udziałem nie było nudne? Sprawdźmy!

  • 2012-11-08 | Komentarze: 0

    Kolejne produkty z nowymi etykietami Firmy Bracia Urbanek

    Wprowadzony w październiku br chrzan delikatesowy był pierwszym produktem Firmy Bracia Urbanek, który zmienił swój design. W chwili obecnej łowicki producent wprowadził na rynek kolejne słoiczki z kremowymi etykietami i charakterystycznymi, zielonymi liśćmi, symbolizującymi naturalny charakter marki.

  • 2012-02-17 | Komentarze: 0

    Zjedz i rozgrzej się

    Jakie potrawy są idealne na chłodne dni z uwagi na właściwości rozgrzewające? O poradę zapytaliśmy dietetyka, który wskazał najważniejsze składniki zimowego menu.

  • 2011-08-09 | Komentarze: 3

    Nie taki burak straszny…

    Ćwikła, barszcz, chłodnik… to tylko niektóre z pysznych i niezwykle zdrowych dań, które można przyrządzać z buraka. A że sezon na to warzywo trwa praktycznie cały rok, mamy 365 możliwości jego wykorzystania.

Strona 1 z 2
 1  2   następna »