Wyniki wyszukiwania dla frazy: PIEROGI Z KAPUST

Liczba znalezionych wiadomości: 32

  • 2019-03-18 | Komentarze: 0

    Akademickie 5 minut na obiad

    Gulasz z parówek, makaron z cukrem, czy dowolne połączenie składników, które zostały w lodówce – o kulinarnych wyczynach studentów od zawsze krążyły legendy. Wiele wskazuje na to, że te wątki już wkrótce znikną z barwnych opowieści o akademickim życiu. Studentom nie przybyło wprawdzie czasu na gotowanie, nie zaczęli też częściej odwiedzać restauracji. Przywiązują jednak większą wagę do dobrego odżywiania i zyskali sprzymierzeńców w walce z pędzącym czasem.

  • 2019-03-12 | Komentarze: 0

    Ugotowani. Jak połączyć pracę zdalną z opieką nad dzieckiem

    Małe dziecko to niemałe wyzwanie - nawet dla arcymistrzów planowania. Wystarczy krótkitelefon ze żłobka lub przedszkola, by zapracowanego rodzica wybić z zawodowego rytmu. Jak pogodzić opiekę nad chorym dzieckiem z koniecznością pracy zdalnej?

  • 2015-12-23 | Komentarze: 0

    Barszcz z uszkami odchodzi do lamusa? Nowe oblicze wigilijnego stołu

    Krem z buraczków z kozim serem, sushi czy pierogi z dynią to nie tylko pozycje z menu dobrej restauracji, ale też potrawy, które serwowane są obecnie na…wigilijnym stole.

  • 2014-12-15 | Komentarze: 0

    Klasyka na nowo. Świąteczne propozycje Mirka Drewniaka

    W okresie świątecznym szczególną wagę przywiązujemy do tradycji; pielęgnujemy obrzędy związane z Bożym Narodzeniem, a naszym bliskim podajemy zwyczajowe potrawy. Mirek Drewniak, mistrz kuchni i ekspert programu „Doceń polskie” proponuje, aby klasykę zinterpretować na nowo i korzystając z tradycyjnych, polskich składników przyrządzić świąteczne potrawy w nowej odsłonie.

  • 2014-12-05 | Komentarze: 0

    Potrawy wigilijne

    Przepis na udany prezent świąteczny

  • 2014-12-03 | Komentarze: 0

    Naturalne Gotowanie - Świąteczny barszczyk

    Z prawdziwych buraków i z pysznymi uszkami!

  • 2013-12-18 | Komentarze: 0

    Karp wciąż niepokonany - wygrywa z łososiem 60:1

    Tradycja czy nowoczesność – co zwycięża na świątecznym stole? Choć Polacy coraz chętniej sięgają po nowe smaki, Boże Narodzenie wydaje się być „odporne” na kulinarne nowości. Minie jeszcze wiele długich lat, zanim łosoś zdetronizuje karpia.

  • 2013-12-13 | Komentarze: 0

    Kulinarne zwyczaje Polaków na święta – najczęściej wybieramy barszcz z uszkami

    Aż 93 proc. Polaków wskazało, że na ich świątecznym stole będzie królowała tradycyjna kuchnia i swojskie smaki – wynika z badań przeprowadzonych przez markę MOSSO. Najbardziej populanymi potrawami są barszcz czerwony z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, śledź w oleju oraz smażona ryba, ale pojawiają się także nowe apetyczne i odważne kulinarne trendy.

  • 2013-12-02 | Komentarze: 0

    Tradycja przede wszystkim, czyli co podać na świąteczny stół?

    Z pewnością każdy z nas zapytany o to, co sprawia, że Święta Bożego Narodzenia są tak wyjątkowe, tuż obok spotkań w rodzinnym gronie, wymieni niecodzienne potrawy! I choć skomponowanie listy dwunastu wigilijnych dań nie sprawia nam problemu, menu na kolejne świąteczne dni może być wyzwaniem… które jednak warto podjąć!

  • 2013-11-18 | Komentarze: 3

    „Nieźle Nadziane” dania gotowe - nowość od Madej Wróbel

    Madej Wróbel, firma znana z produkcji wędlin, a przede wszystkim ze słynnych kiełbas z szynki, postanowiła rozszerzyć ofertę asortymentową o dania gotowe. Linia pierogów, krokietów, gołąbków i pyz z mięsem nazwana „Nieźle nadziane” trafi na półki sklepowe już w drugiej połowie listopada br.

Strona 1 z 4
 1  2  3  4   następna »