Wyniki wyszukiwania dla frazy: Olej Sojowy

Liczba znalezionych wiadomości: 28

  • 2017-10-27 | Komentarze: 0

    Wegetarianizm dla każdego. Zobacz, jak zacząć. Soki będą niezbędne

    - Dieta wegetariańska wzmacnia odporność, ma dobry wpływ na skórę, zmniejsza ryzyko rozwoju nadwagi i otyłości – przekonuje dietetyk Anna Czyż. W Polsce decyduje się na nią już niemal co dziesiąta osoba w wieku od 16 do 34 lat. Jak znaleźć się wśród nich? Na początek wypróbuj całodzienny jadłospis, przygotowany z wykorzystaniem zdrowych i świeżych soków Witmar!

  • 2015-01-28 | Komentarze: 0

    Tajemnice marynowania

    Potrawy z mięsa czerwonego, drobiu bądź ryby nie mogą obyć się bez odpowiednio dobranych przypraw. Różne ich kombinacje tworzą marynaty – dodatki, od których w dużym stopniu zależy końcowy efekt kulinarny. Jak przygotować najlepszą marynatę? Jakich błędów nie popełniać? Oto kilka wskazówek.

  • 2014-09-29 | Komentarze: 0

    Zapiekanka po nelsońsku

    Przepis na pyszną zapiekankę z boczkiem, grzybami i serem żółtym

  • 2014-03-25 | Komentarze: 0

    Moda na jarmuż trwa! Poznaj króla zieleniny i sprawdź, jak można go przyrządzić.

    Jarmuż w szybkim tempie staje się bardzo popularnym składnikiem naszej kuchni. Nic dziwnego – ta odmiana kapusty charakteryzuje się wyrazistym smakiem, sporą ilością wartości odżywczych i kulinarną uniwersalnością. Możemy wykorzystać go na wiele sposobów – surowy, gotowany, pieczony czy smażony zawsze smakuje wybornie. Ze względu na wartości odżywcze pokochali go miłośnicy sportu. Zawiera potężną porcję witamin A, C i K, a także składników mineralnych – wapnia, żelaza, potasu, magnezu, miedzi oraz manganu. Pomaga również utrzymać prawidłową wagę – sam w sobie jest niskokaloryczny, a przy tym ułatwia przemianę materii.

  • 2014-02-27 | Komentarze: 0

    Grillowany łosoś na fasoli z jarmużem

  • 2013-12-02 | Komentarze: 0

    Jak rozgrzać się w zimne dni? Wypróbuj przepisy na 3 apetyczne dania!

    Temperatura na dworze spada, potrzebujemy więc większej dawki energii. Zamiast jednak zwiększać liczbę dostarczanych kalorii, lepiej sięgnąć po potrawy rozgrzewające organizm. Oto propozycje na 3 pyszne dania, które dzięki odpowiednim dodatkom – ziołom, imbirowi, a także sosom z ostrą papryką czy czosnkiem – rozgrzeją nas od środka!

  • 2013-08-07 | Komentarze: 0

    Grillowana polędwiczka z sosem grillowym

  • 2013-01-01 | Komentarze: 0

    Zupa ogórkowa z przecierem Bracia Urbanek

    Pyszna i pożywna!

  • 2012-06-05 | Komentarze: 0

    Smaki świata na talerzu – gotowe sosy od Dawtona

    Gotowe sosy marki Dawtona to szybki i smaczny sposób na domowy posiłek. Te gęste, aromatyczne i pełne warzyw sosy pozwalają szybko przygotować pełnowartościowy posiłek. Szeroki wybór smaków inspirowanych kuchnią węgierską, włoską, chińską, meksykańską czy grecką pozwala na przygotowanie rozmaitych potraw. Sosy Dawtona można podawać z makaronem, ryżem, ziemniakami, świetnie pasują także do dań mięsnych lub jako dodatek do ryb.

  • 2012-02-24 | Komentarze: 0

    Postna kuchnia z Kotányi

    Rozpoczął się właśnie 40-dniowy okres Wielkiego Postu. Tradycja nakazuje nam w tym czasie ograniczyć spożywanie niektórych potraw i słodyczy. W dawnej Polsce poszczono jedząc przez ten 40 dniowy okres wyłącznie żur, śledzie, kapustę, takie typowo postne potrawy. Dzisiaj do okresu Wielkiego Postu podchodzimy już mniej restrykcyjne. Warto jednak w tym czasie dać odpocząć naszym żołądkom po karnawale, a także oczyścić i wzmocnić ciało przed nadchodzącą, długo oczekiwaną wiosną. Oto kilka pomysłów na postną kuchnię.

Strona 1 z 3
 1  2  3   następna »