Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: Na zimno i na ciep

Liczba znalezionych wiadomości: 102

  • 2015-06-09 | Komentarze: 0

    Aromatyczne pomidorki nadziewane Delisią, bazylią i roszponką

    Jedno danie i dwie propozycja jego serwowania. Na ciepło, w formie lekkiego obiadu i na zimno - jako przystawka przed daniem głównym. Sam wybierz, która forma bardziej Ci odpowiada.

  • 2015-01-20 | Komentarze: 0

    Deser na Dzień Babci? Zwykły-niezwykły budyń!

    Sięgnij po sprawdzony deser i przywołaj emocje sprzed lat. Dzień Babci czy Dzień Dziadka to doskonała okazja, by wrócić do tradycyjnych smaków, pamiętanych z dzieciństwa i nadać im nowoczesny wymiar. Podając pucharek aksamitnego budyniu Delecta z oryginalnymi dodatkami, zatrzymaj się w biegu i oddaj wspomnieniom.

  • 2014-12-22 | Komentarze: 0

    Alfabet regionalnych specjałów bożonarodzeniowych

    Brukowiec kujawski, Siuśpaj, Fefernuski kociewskie, Juha. Co łączy te potrawy? Wbrew pozorom, odpowiedź jest prosta - Wigilia. Dzięki specjalnemu alfabetowi regionalnych przysmaków, dowiesz się co króluje na wigilijnych i bożonarodzeniowych stołach w różnych regionach Polski.

  • 2014-11-12 | Komentarze: 0

    Devaldano przedstawia: Pomidory Suszone Z Borowikami w oleju

    Firma Devaldano wprowadziła do swojej oferty oryginalny i niespotykany produkt – Pomidory suszone z borowikami w oleju. Jest to pierwszy tego typu produkt w Polsce, który z pewnością zasmakuje nie tylko amatorom leśnych skarbów, ale wszystkim miłośnikom wyśmienitego jedzenia.

  • 2014-11-05 | Komentarze: 0

    Gęsina na św. Marcina. Smalec z gęsi przez cały rok

    Smalec gęsi to tłuszcz mający zastosowanie nie tylko w kuchni. W medycynie ludowej wykorzystywano go m.in. do leczenia chorób układu oddechowego. Pamiętając o starym przysłowiu „Na świętego Marcina dobra gęsina”, warto zwrócić uwagę również na gęsi smalec.

  • 2014-09-10 | Komentarze: 0

    Domowy sposób na Ajvar

    Ajvar to najczęściej wybierana pasta warzywna w słonecznej Chorwacji, jak również smak wakacji towarzyszący wspomnieniom tych, którzy mieli okazję chociaż raz odwiedzić Bałkany. Pasta warzywna, która coraz częściej gości w polskich kuchniach właśnie pojawia się w nowej, domowej wersji.

  • 2014-08-01 | Komentarze: 0

    Sposób na lato? Zimny Anatol!

    Gdy temperatura na zewnątrz przekracza 30˚C początkowo cieszymy się, że w końcu i do nas zawitało prawdziwe lato. Z czasem upał zaczyna męczyć, w końcu staje się nieznośny a nawet niebezpieczny. Jak przetrwać wysokie temperatury i co pić w upały, by nie zwariować?

  • 2014-07-17 | Komentarze: 0

    Bieluch Press Club

    Trzecie spotkanie dziennikarskie w Bieluch Press Club upłynęło pod znakiem rozmów prywatnych, degustacji wina i potraw przygotowanych z produktów mleczarskich marki Bieluch.

  • 2014-07-14 | Komentarze: 0

    Rapso - prawdziwy olej poznasz po tym jak powstaje

    Jeszcze do niedawna olej rzepakowy pozostawał w cieniu bardziej cenionej, śródziemnomorskiej oliwy z oliwek i popularnego oleju słonecznikowego. Jednak kucharze, smakosze oraz dietetycy w końcu dostrzegli jego kulinarne i zdrowotne właściwości. Olej rzepakowy marki Rapso został doceniony, nie tylko za swoją uniwersalność w kuchni, czy też pożyteczną równowagę kwasów tłuszczowych. Na szczególną uwagę zasłużył ze względu na bardzo korzystny proces produkcji.

  • 2014-06-27 | Komentarze: 0

    Zupa owocowa z gwiazdkami

Strona 1 z 11
 1  2  3  4  5  6  ...  11   następna »