Wyniki wyszukiwania dla frazy: Monini

Liczba znalezionych wiadomości: 7

  • 2012-03-22 | Komentarze: 0

    Oliwa mieszana czy jednogatunkowa – która lepsza?

    Wybór właściwej oliwy extra vergine to nie lada wyzwanie. Co oznacza, że oliwa jest mieszana? I czy dobra oliwa jest wyłącznie oliwą jednogatunkową? Okazuje się, że odpowiedzi na te pytania są prostsze, niż się wydaje, a zna je producent oliwy z oliwek extra vergine – Monini.

  • 2012-02-22 | Komentarze: 0

    Kulinarna podróż do słonecznej Italii

    Zamiast tysięcy zdjęć i pamiątek – więcej inspiracji, które można wykorzystać nie tylko w trakcie urlopu. Z wyczekiwanych wakacji Polacy coraz częściej przywożą przede wszystkim smaki i zapachy, które nawet po urlopie umożliwiają im powrót do odwiedzanych miejsc. Kuchnia śródziemnomorska, zwłaszcza włoska, zyskuje w naszym kraju coraz więcej zwolenników, a za nieodzowny składnik tego typu potraw uważa się oliwę z oliwek. Monini, lider wśród producentów oliwy extra vergine doradza, jak nawet w ujemnych temperaturach dzięki smakowi oliwy można przenieść się do słonecznej Italii.

  • 2012-02-27 | Komentarze: 0

    Konkurs z MONINI - wyniki

    Zapraszamy do udziału w konkursie, w którym do wygrania 3 wspaniałe zestawy, w skład których wchodzą: dozownik Monini na butelkę, fartuszek Monini, ocet balsamiczny z Modeny, Aperitiny salsa di peperoni oraz Aperitiny salsa di pomodori

  • 2012-01-25 | Komentarze: 0

    Przyprawa niejedno ma imię

    Aby stworzyć potrawę idealną pod każdym względem, nie wystarczy skupić się tylko na głównych komponentach. Równie ważne są przyprawy, które wydobędą głębię aromatu przygotowywanego dania, podkreślą jego smak, a także pozytywnie wpłyną na trawienie i zdrowie ucztujących. Warto poznać właściwości tych dodatków, by dzięki nim stworzyć kompozycję kulinarną wydobywającą wszelkie walory głównych składników posiłku.

  • 2011-08-12 | Komentarze: 0

    Smaki oliwy

    Łagodny czy pikantny? Słodki czy słony? Każdy ma inne preferencje dotyczące smaków potraw. A jaką oliwę z oliwek wybrać? Okazuje się, że dostępne są różnorodne warianty przypominające smak: od migdałowego, przez kwiatowy, po… drewniany. Warto przetestować różne rodzaje oliwy, by znaleźć tę, która w największym stopniu przypadnie do gustu użytkownikom.

  • 2011-06-08 | Komentarze: 0

    O-I rozpoczyna pierwszą światową kampanię propagującą szkło

    Prezesi firm, menedżerowie marki, szefowie kuchni i ekolodzy przyłączają się do kampanii Glass is Life™, by podzielić się swoją miłością do szkła i zachęcić firmy do jego wybierania

  • 2008-06-03 | Komentarze: 0

    Oliwa Bakalland

    Oliwa z oliwek jest coraz częściej stosowana w polskiej kuchni, jednak udział tego produktu w rynku tłuszczów jest nadal niewielki. Inwestycje w tym segmencie zapowiada Bakalland, lider rynku bakalii w Polsce.

Strona 1 z 1
 1