Wyniki wyszukiwania dla frazy: Dodatki

Liczba znalezionych wiadomości: 1125

  • 2021-11-04 | Komentarze: 0

    Tuńczyk – król oceanów i przysmak nie tylko dla koneserów

    Oto drapieżnik, którego da się lubić. Co więcej, jego wielbicieli na całym świecie nie brakuje, a szefowie kuchni w najróżniejszych zakątkach naszej planety wciąż proponują kolejne dania z tuńczykiem w roli głównej. Jest to ryba wyjątkowa, za którą najwięksi smakosze są w stanie naprawdę słono zapłacić. Ta popularność ma też jednak swoje ciemne strony. By móc cieszyć się walorami tuńczyka i umożliwić to również przyszłym pokoleniom, należy skupić się na odpowiedniej ochronie rybnych populacji. Dlatego, sięgając po tuńczyka, upewnijmy się, że został on pozyskany zgodnie z zasadami zrównoważonego rybołówstwa.

  • 2021-07-14 | Komentarze: 0

    Smaczny powód do świętowania – Międzynarodowy Dzień Frytek!

    13 lipca to data, którą powinien zapamiętać każdy wielbiciel dobrego jedzenia. Tego dnia przypada bowiem Międzynarodowy Dzień Frytek, czyli jedno z najsmaczniejszych świąt w roku. Z tej okazji warto oddać się celebracji i sięgnąć po ziemniaczany rarytas, który podbił serca milionów ludzi. Frytki to jedna z najpopularniejszych pozycji w menu McDonald’s® na całym świecie. Tylko w 2020 r. w Polsce sprzedawano ponad 144 mln opakowań frytek – ułożone w linii prostej sięgnęłyby z ziemi do księżyca. Niezależnie od tego, w której restauracji McDonald’s zostały kupione – frytki z Maka zawsze są robione w 100% z ziemniaków z polskich pól.

  • 2021-03-17 | Komentarze: 0

    Błonnik i jego właściwości prozdrowotne w produktach PanPiek

    Branża piekarska w Polsce ewoluuje w bardzo szybkim tempie. W głównej mierze uwarunkowane jest to zmieniającymi się trendami, modą i coraz to większymi wymaganiami konsumentów. Społeczeństwo staje się coraz bardziej świadome tego, w jak istotny sposób żywność ma wpływ na ich zdrowie i witalność. Świadomy konsument wymaga coraz więcej od producentów żywności.

  • 2021-02-05 | Komentarze: 0

    Błonnik pokarmowy w bułce pszennej PanPiek

    Błonnik pokarmowy występuje w produktach z pełnego przemiału, jak również w warzywach i owocach. Niestety nie dla każdej osoby produkty pełnoziarniste są odpowiednie. Są to produkty ciężkostrawne.

  • 2021-02-05 | Komentarze: 0

    Błonnik pokarmowy jako prozdrowotny składnik diety

    Włókno pokarmowe ma niezwykle istotny wpływ na nasze zdrowie. Jego spożycie, które notuje się na poziomie 15g/dobę jest niewystarczające. Z wielu względów wynika to z braku możliwości jego spożywania w produktach pełnoziarnistych przez osoby cierpiące na choroby przewodu pokarmowego. Należy więc wprowadzić modyfikacje sposobu żywienia poprzez konsumpcję produktów mniej ciężkostrawnych z dodatkiem błonnika, np. pieczywa pszennego.

  • 2021-02-01 | Komentarze: 0

    Błonnik pokarmowy i korzyści z jego stosowania w bułce pszennej

    Pomimo obserwowanego trendu spadku spożycia pieczywa, Polska plasuje się na szóstym miejscu co do wielkości jego konsumpcji w Europie [20]. Polacy spożywają pieczywo przez cały dzień. Jest to produkt codziennej potrzeby. Na przestrzeni lat zmniejszyło się postrzeganie społeczeństwa na temat żywności. Konsumenci coraz częściej wiążą problemy zdrowotne ze sposobem odżywiania się. W trakcie zakupu pieczywa brane są pod uwagę już nie tylko wygląd, zapach i tekstura, ale także walory zdrowotne, jak np. zawartość błonnika pokarmowego.

  • 2020-07-03 | Komentarze: 0

    Podwojona wydajność linii produkcyjnej makaronu dzięki Ishida

    Czanieckie Makarony, polski producent makaronu specjalizujący się w makaronach jajecznych, usprawnił produkcję dzięki sprzętowi Ishida.

  • 2020-05-27 | Komentarze: 0

    Żywiec Zdrój z nutą owoców ZERO CUKRU – nowość w ofercie produktów smakowych marki

    W kwietniu br. na rynku pojawiła się nowość w ofercie smakowej od Żywiec Zdrój – Żywiec Zdrój z nutą owoców ZERO CUKRU. Produkt ten to połączenie krystalicznej, górskiej wody źródlanej z naturalnymi aromatami, bez cukru i kalorii. Nowość skierowana jest do osób poszukujących produktów o wyrazistym, słodkim smaku, a jednocześnie wybierających produkty bez kalorii. Żywiec Zdrój z nutą owoców ZERO CUKRU dostępny jest w regularnej sprzedaży w trzech wariantach smakowych – truskawki, cytryny i arbuza.

  • 2019-03-27 | Komentarze: 0

    Przysmak na wielkanocny stół: Aromatyczna szynka z dodatkiem jałowca z linii „Kurpiowskie Specjały” od ZM Pekpol

    Peklowana szynka w zalewie z dodatkiem mieszanki naturalnych przypraw z linii „Kurpiowskie specjały" marki ZM Pekpol nie zawiera glutenu, glutaminianu sodu, fosforanów dodanych i sztucznych przeciwutleniaczy. To prawdziwy rarytas dla miłośników wędlin.

  • 2019-02-26 | Komentarze: 0

    Nowość! Warzywne jest pożywne – linia warzywnych pasztetów „Dziarskie Jarskie” dla wegetarian od marki Pekpol

    Marka Pekpol poszerzyła swoją ofertę wprowadzając nową linię pieczonych pasztetów warzywnych „Dziarskie Jarskie”. Powstały one w 100 proc. ze świeżych warzyw i nie zawierają żadnych substancji konserwujących, wzmacniaczy smaku i sztucznych barwników. Linia „Dziarskie Jarskie” to propozycja dla wegetarian i wszystkich, którzy chcą urozmaicić swój codzienny jadłospis o produkty roślinne.

Strona 1 z 113
 1  2  3  4  5  6  ...  113   następna »