Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: BISCUITS

Liczba znalezionych wiadomości: 3

  • 2009-10-20 | Komentarze: 0

    Nowe LU GO! Wielozbożowe i śniadania z różnych stron świata

    W lipcu na sklepowych półkach pojawił się nowy wariant ciastek - LU GO! Wielozbożowe. Te pyszne ciastka o nowym, oryginalnym smaku są wypiekane z kilku rodzajów zbóż: pszenicy, żyta i owsa niezbędnych w codziennej diecie. Zawierają 70% zbóż, w tym aż 40% pełnego ziarna. Ta smakowita przekąska, która nie zawiera konserwantów i sztucznych barwników uzyskała pozytywną opinię Rady Promocji Zdrowego Żywienia Człowieka.

  • 2009-07-26 | Komentarze: 0

    Miejsce słodyczy w diecie dzieci

    Ostatnie badania, przeprowadzone w Polsce przez Instytut Badawczy Millward Brown SMG/KRC (Badanie „Miejsce słodyczy w diecie naszych dzieci” zostało przeprowadzone w marcu 2009 przez instytut badawczy Millward Brown SMG/KRC na reprezentatywnej, losowej, ogólnopolskiej próbie matek dzieci w wieku 3-6 lat (500 osób). Oparte było wywiadach w domach respondentów prowadzonych techniką CAPI) pokazują, że 93% matek daje swoim dzieciom słodycze. Około 19% dając je czuje dyskomfort, a niemal 10% chciałaby je dawać, ale boi się, że są one niezdrowe. Tymczasem eksperci ds. żywienia dopuszczają słodycze, pod warunkiem, że są one wartościowe oraz stanowią element zbilansowanej diety.

  • 2009-07-22 | Komentarze: 0

    Zwyczaje śniadaniowe Polaków - najnowsze badania

    92% Polaków deklaruje, że jada poranny posiłek – tak wykazały ostatnie badania przeprowadzone przez Pentor Research Institute (Badanie „Zwyczaje Śniadaniowe Polaków“ zostało przeprowadzone przez Pentor Research Institute na zlecenie LU Polska metodą Omnibus na próbie losowo – warstwowej 1000 osób. Dotyczyło jedzenia przez Polaków pierwszych i drugich śniadań. Zostało zrealizowane w dniach: 17-21.12.08 oraz 3-6.01.09). Ale czy jest już idealnie? Czy śniadanie, które jemy, jest pełnowartościowe? Czy 8% osób, które nie je śniadań, to dużo czy mało?

Strona 1 z 1
 1