Wyniki wyszukiwania dla frazy: BIAŁY

Liczba znalezionych wiadomości: 356

  • 2015-12-04 | Komentarze: 0

    Świąteczne inspiracje kulinarne czyli szybkie i pyszne przepisy od Szefa Kuchni Tomasza Królikowskiego i Jolanty Kwaśniewskiej

    Zbliżające się Święta to okazja by nieco zwolnić tempo i spotkać się przy wspólnym stole. Świetną alternatywą dla tradycyjnych potraw świątecznych mogą być propozycje z najnowszej książki Fundacji Jolanty Kwaśniewskiej „Porozumienia bez barier” „Jedz zdrowo, ćwicz z głową, żyj szczęśliwie!”.

  • 2015-04-12 | Komentarze: 0

    Jak wybierać wędliniarskie rarytasy? Czym świąteczna oferta bogata?

    Nadchodzące Święta Wielkiej Nocy, to czas biesiadowania przy suto zastawionym stole. Naturalnie wędzone wędliny, zawierające tylko mięso, to rarytasy którymi pragniemy ugościć naszych bliskich. Jak w gąszczu półek i mnogości dostępnych produktów odnaleźć te najsmaczniejsze, przypominające nam smaki i aromaty z dzieciństwa? Nasz poradnik podpowiada, jak szybko i skutecznie ocenić jakość oferowanych nam wędlin.

  • 2015-04-08 | Komentarze: 0

    Polski Kongres Rolnictwa - konferencja w Łodzi zwieńczy I edycję cyklu spotkań

    Polski Kongres Rolnictwa, cykl dziesięciu spotkań poruszających problematykę branży rolnej i rolno-spożywczej w Polsce, dobiega końca. Wydarzenie, którego partnerem merytorycznym jest Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem. Przed uczestnikami ostatnia możliwość do wspólnej debaty. Dziesiąta konferencja PKR odbędzie się 13 kwietnia w Łodzi.

  • 2015-03-18 | Komentarze: 0

    Ekspresowa kuchnia marki Rolnik

    Sałatki przestają być tylko dodatkiem do głównego dania coraz częściej stanowią pełny, wyśmienity i fantazyjny w smaku posiłek. Wystarczy odrobina wyobraźni, żeby przygotować coś zdrowego i pysznego. Białe mięso z piersi kurczaka albo kawałki pieczonego łososia, lekki dressing, warzywa – i gotowe. „Rolnik" proponuje konsumentom konserwowany zielony groszek oraz kukurydzę w puszkach. Oba produkty dzięki hermetycznym opakowaniom, zachowują najwyższe wartości smakowe i odżywcze. Do produkcji trafiają tylko wyselekcjonowane pod względem jakości ziarna grochu i kukurydzy. Warzywa zamknięte są w wygodnych puszkach, opatrzonych czerwoną etykietą z wizerunkami jarzyn oraz charakterystycznym, czarno-czerwono- białym logo producenta. Użyty w puszkach kukurydzy system easy-open ułatwia otwieranie puszki. Warzywa w puszkach marki „Rolnik" to wygodne rozwiązanie w każdej kuchni. Produkty posiadają długą datę przydatności do spożycia, dlatego można zaopatrzyć się w ich większą ilość, na wypadek niespodziewanej wizyty gości. Wystarczy wówczas po prostu wsypać zawartość puszek do salaterki, wymieszać za majonezem, odrobiną wędliny, przyprawami i… gotowe.

  • 2015-03-17 | Komentarze: 0

    Kapusta - królowa polskich warzyw

    Kapusta jest jednym z najpopularniejszych warzyw. W Polsce pojawiła się już w XIV wieku, za sprawą kuchni niemieckiej. Polacy chętnie wykorzystują ją w postaci kiszonej; bigos, kapuśniaczek, farsz do pierogów i uszek to tylko niektóre dania królujące na polskich stołach.

  • 2015-03-12 | Komentarze: 0

    Jesz mało chleba? Sprawdź dlaczego warto to zmienić!

    Pieczywo jest źródłem m.in. białka, witamin, składników mineralnych i błonnika. Polscy piekarze oferują różnorodne wyroby wysokiej jakości, mimo to spożycie chleba spada. Z tego tekstu dowiesz się dlaczego warto sięgać po wypieki, czym charakteryzują się podstawowe grupy pieczywa i na co zwracać uwagę robiąc zakupy.

  • 2015-02-06 | Komentarze: 0

    Docenione, bo tradycyjne i polskie

    Znakomite produkty z założenia bronią się same, głównie swoim smakiem. Często jednak trudno pyszne wędliny odnaleźć w gąszczu sklepowych półek. Między innymi z tego też powodu, aby móc szybko lokalizować zdrowe, smaczne i rodzime wyroby powstał program „Doceń polskie”. Czerwono-biały znak „Doceń polskie”, szczególnie z hasłem TOP PRODUKT, to gwarancja wyselekcjonowanych, pieczołowicie przygotowanych wędlin, które wytwarzane są zgodnie z dawnymi recepturami z najwartościowszych mięs z dodatkiem aromatycznych przypraw.

  • 2015-02-02 | Komentarze: 0

    Oto! mity na temat sushi

    Sushi, pyszne i modne danie, które na przestrzeni ostatnich lat zyskało rzeszę fanów, których potocznie nazywa się sushiżercami. Coraz częściej mówi się o nim nie tylko na salonach, ale i w domowym zaciszu. Powstało na jego temat mnóstwo różnych plotek. Załoga warszawskiej restauracji OTO!sushi postanowiła rozprawić się z mitami, które krążą po mieście na temat tego azjatyckiego przysmaku. Poniżej przedstawiamy listę nieprawdziwych informacji, które zostały zasłyszane od gości lokalu.

  • 2014-12-15 | Komentarze: 0

    Klasyka na nowo. Świąteczne propozycje Mirka Drewniaka

    W okresie świątecznym szczególną wagę przywiązujemy do tradycji; pielęgnujemy obrzędy związane z Bożym Narodzeniem, a naszym bliskim podajemy zwyczajowe potrawy. Mirek Drewniak, mistrz kuchni i ekspert programu „Doceń polskie” proponuje, aby klasykę zinterpretować na nowo i korzystając z tradycyjnych, polskich składników przyrządzić świąteczne potrawy w nowej odsłonie.

  • 2014-10-29 | Komentarze: 0

    Jesień sezonem kasztanów!

Strona 1 z 36
 1  2  3  4  5  6  ...  36   następna »