Wyniki wyszukiwania dla frazy: 10

Liczba znalezionych wiadomości: 2787

  • 2022-11-09 | Komentarze: 0

    Dlaczego warto jeść łososia?

    Eksperci ds. żywienia rekomendują spożywanie przynajmniej dwóch porcji ryb tygodniowo, uznając je za dobre źródło łatwo przyswajalnego białka, kwasów omega-3, a także witamin i składników mineralnych. Jednym z zalecanych gatunków ryb jest np. łosoś, zawierający istotne dla naszego zdrowia i rozwoju witaminę D, jod, fluor, fosfor, wapń czy selen.

  • 2022-10-26 | Komentarze: 0

    Wymiana dobrych praktyk - producenci drobiu polecają maszyny Ishida

    Aby utrzymać najwyższe standardy jakości żywności, Smithfield Murray zdecydował się na zainstalowanie dwóch systemów rentgenowskich Ishida IX-G2 przeznaczonych dla drobiu, by skutecznie wykrywać i usuwać kości i chrząstki ze swoich produktów. Wcześniej, ze względu na brak przestrzeni w zakładzie, firma długo nie mogła znaleźć odpowiedniego rozwiązania – do czasu, gdy odwiedziła zakład konkurenta.

  • 2022-09-28 | Komentarze: 0

    Nowości w Biedronce – wegańskie alternatywy dla wędlin VIODELI by Violife

    Pod koniec września w sieci sklepów Biedronka pojawi się nowość – VIODELI, czyli roślinne alternatywy dla wędlin. Produkt marki Violife, z symbolem 100% vegan, dedykowany jest wszystkim tym, którzy cenią smak i jakość spożywanych produktów, nie jedzą mięsa lub ograniczają jego spożycie.

  • 2022-09-21 | Komentarze: 0

    Raport MSC: Co wiemy o dzikim łososiu?

    Łosoś to ryba dobrze znana zarówno polskim przetwórcom, jak i konsumentom. Na polskim rynku obecny jest głównie łosoś hodowlany, jednak coraz częściej pojawia się także łosoś dziki, poławiany gospodarczo na dużą skalę.

  • 2022-09-20 | Komentarze: 0

    POLAGRA: Ishida przedstawi swój polski zespół i zaprezentuje maszyny

    Na tegorocznych targach POLAGRA Ishida chce podkreślić swoje wsparcie dla polskich firm. W Poznaniu zaprezentuje przedsiębiorcom maszyny do automatycznego ważenia, zgrzewania tacek i kontroli jakości, dzięki którym producenci mogą zmaksymalizować wydajność i efektywność, a także zredukować niepotrzebne straty i nadwyżki produktów.

  • 2022-09-13 | Komentarze: 0

    Budowa nowej fabryki PepsiCo w Środzie Śląskiej już na półmetku. Tomasz Bronny zostaje mianowany dyrektorem zakładu.

    Budowa największej i najbardziej zrównoważonej środowiskowo fabryki przekąsek PepsiCo k. Środy Śląskiej przebiega zgodnie z założonym harmonogramem. Na terenie budowy pracuje zespół ok. 300 osób. Minął rok od położenia kamienia węgielnego, a zakład jest w ponad 50% gotowy do oficjalnego otwarcia fabryki, które nastąpi w pierwszym półroczu 2023 r. Powołano także dyrektora zakładu.

  • 2022-08-30 | Komentarze: 0

    Ważenie i pakowanie surowych warzyw: André Laurent postawił na rozwiązanie Ishidy

    Naważarka wielogłowicowa Ishidy, zaprojektowana została do szybkiego, dokładnego i wydajnego przetwarzania świeżych, lepkich produktów. André Laurent - francuski producent specjalizujący się w ekologicznych wyrobach z kapusty i kapusty kiszonej, dzięki zainstalowaniu tego rozwiązania mógł dziesięciokrotnie zmniejszyć straty nadważeniowe oraz znaczne ograniczyć liczbę operatorów.

  • 2022-08-24 | Komentarze: 0

    Wielka loteria HARIBO „Wygrywaj z radością” – w puli ponad 1000 nagród do wygrania!

    Z okazji 100-lecia Złotych Misiów HARIBO organizuje wielką loterię urodzinową „Wygrywaj z radością”, w której do wygrania są atrakcyjne nagrody. To prawdziwa gratka dla wielbicieli HARIBO!

  • 2022-08-24 | Komentarze: 0

    Już od 24 sierpnia HARIBO zaprasza na zakupy do pierwszego w Polsce firmowego sklepu!

    Data otwarcia pierwszego w Polsce firmowego sklepu HARIBO została potwierdzona. Od 24 sierpnia miłośnicy żelek mogą odwiedzać sklep HARIBO w warszawskim centrum outletowym FACTORY Ursus, zarządzanym przez NEINVER. Dodatkowo w dniach 27-28 sierpnia na wielbicieli HARIBO czekają dodatkowe atrakcje związane z otwarciem sklepu!

  • 2022-07-19 | Komentarze: 0

    PrzyGotujmy Lepszy Świat!

    Ponad 37 mln litrów wody i 303 tys. kg CO2 – tyle zaoszczędzili uczniowie z polskich szkół, przygotowując blisko 38 tys. roślinnych posiłków w ramach drugiej edycji ogólnopolskiego programu edukacyjnego PrzyGotujmy Lepszy Świat. Do udziału w kampanii, mającej na celu zmianę nawyków żywieniowych najmłodszego pokolenia, zarejestrowało się w ciągu dwóch lat ponad 1 700 szkół z całej Polski.

Strona 1 z 279
 1  2  3  4  5  6  ...  279   następna »