Wyniki wyszukiwania dla frazy: świń

Liczba znalezionych wiadomości: 16

  • 2014-03-21 | Komentarze: 0

    Targi jako ważny element w rozwoju firmy

    W marcu odbywają się liczne targi rolnicze. Jedna z największym firm z tej branży w Polsce - Cedrob Pasze - pojawiła się na targach w Łodzi oraz Kielcach. Dyrektor Cedrob Pasze Mirosław Bodek wyjaśnia dlaczego obecność na targach jest ważna dla rozwoju firmy.

  • 2013-12-19 | Komentarze: 0

    Najlepsi producenci i hodowcy trzody chlewnej

    Znamy już najlepszych w Polsce producentów i hodowców trzody chlewnej 2013 r. W gronie laureatów są producenci współpracujący z firmą EKOPLON S.A.

  • 2011-05-11 | Komentarze: 0

    Wielka majówka w SGGW

    Pieczenie chleba, warzenie piwa, produkcja parówek, świecące bakterie, pokazy filmów prezentujących przemysłową produkcję żywności, porady żywieniowe, pokazy zwierząt występujących w filmach, prezentacja ras psów, adopcja zwierząt ze schroniska, kiermasz kwiatów, zwiedzanie Centrum Wodnego oraz wiele innych atrakcji będzie można oglądać, podczas Dni SGGW na które uczelnia zaprasza 20 i 21 maja br.

  • 2010-03-08 | Komentarze: 0

    Czy naprawdę producenci windują ceny żywności ?

    Z analizy IERiGŻ – PIB wynika, że wręcz odwrotnie. Ceny skupu surowców rolnych znacznie częściej rosną wolniej niż ceny detaliczne żywności. A warto przy tym pamiętać, że żywność od momentu urynkowienia (a więc od początku lat 90. XX wieku realnie staniała o blisko 40%). Co gorsza regułą jest, że istotnym źródłem podwyżek cen surowców rolniczych są znacznie szybciej drożejące środki produkcji.

  • 2009-10-05 | Komentarze: 0

    Kawa MyEcolife

    Ekologiczna, certyfikowana kawa pochodzi najczęściej z małych gospodarstw rolnictwa ekologicznego. Pól, na których rośnie nasza kawa, dotyczy ta sama elementarna zasada, co wszystkich naszych pól: żadnych pestycydów, konserwantów, świństw i innej chemii przynajmniej przez 3 lata do momentu zebrania każdego jednego czarnego ziarenka!

  • 2009-07-27 | Komentarze: 0

    Branża mięsna w trudnej sytuacji

    Świński dołek, spowolnienie gospodarki, brak kredytów na bieżącą działalność, kłopoty z opcjami walutowymi, wysokie koszty produkcji, świńska grypa, brak konsolidacji, szara strefa. To tylko niektóre z problemów, z jakimi przemysł mięsny musi sobie obecnie dać radę. Zwłaszcza że niedługo mogą się pojawić nowe.

  • 2008-11-12 | Komentarze: 0

    Relokacja środków PROW 2007-2013: Życie skorygowało apetyty

    Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013 adresowany jest do rolników i przedsiębiorców, do grup obywatelskich, samorządów gminnych, nadleśnictw, organizacji pozarządowych i innych instytucji pracujących na obszarach wiejskich. Ma za zadnie wielokierunkowego wsparcia polskiej wsi, przede wszystkim pomocy rolnikom, którzy nadal chcą prowadzić działalność rolniczą, w podnoszeniu opłacalności swoich gospodarstw rolnych. Wsparciem objęci są również ci mieszkańcy wsi, którzy chcą prowadzić działalność pozarolniczą, głównie przy uruchamianiu własnych firm.

  • 2008-07-25 | Komentarze: 0

    Ludzie mogą bezpiecznie jeść mięso i mleko z klonowanych zwierząt

    Ludzie mogą bezpiecznie jeść mięso i mleko z klonowanych zwierząt - uznała Europejska Agencja Bezpieczeństwa Żywności (EFSA).

  • 2008-07-11 | Komentarze: 0

    Embargo bije w branżę spożywczą

    Eksport żywności z Polski byłby o ok. 1 mld zł wyższy, gdyby nie bariery weterynaryjne. Zakłady mięsne nie mają już szans skorzystać z boomu w Chinach, gdzie za blisko miesiąc zacznie się olimpiada.

  • 2008-06-19 | Komentarze: 0

    Po wakacjach będzie wielka podwyżka żywności?

    Według analityków żywność do października zdrożeje średnio o 10 proc. Winę ponosi susza i odbijający sobie straty na rynkach nieruchomości spekulanci. Największe podwyżki obejmą pieczywo oraz wieprzowinę - podstawę polskiej diety - pisze "Gazeta Prawna".

Strona 1 z 2
 1  2   następna »