Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: łapa

Liczba znalezionych wiadomości: 14

  • 2014-10-22 | Komentarze: 0

    Zaoszczędź światu miliony butelek z SodaStream

    Okres wakacyjny dobiegł końca. Polacy chętnie łapali promienie słońca na bałtyckich plażach i aktywnie spędzali czas przemierzając tatrzańskie szlaki. Niestety turyści coraz częściej zanieczyszczają środowisko, zostawiając po sobie ogromne ilości śmieci i nie zdając sobie sprawy z zagrożenia, jakie to za sobą niesie.

  • 2013-11-19 | Komentarze: 0

    Przepisy Grzegorza Łapanowskiego na dobrą wołowiną QMP - rozgrzewające potrawy na zimę

    Zimowa aura wymaga solidnej rozgrzewki. Ciepły szalik i para rękawiczek to nie wszystko. Warto pomyśleć o ogrzaniu organizmu od środka za pomocą pożywnych dań, które dostarczą odpowiednią ilość energii i pomogą stawić czoła niskim temperaturom. Do ich przygotowania przyda się porcja dobrej wołowiny QMP. Gdy słupek rtęci w termometrze za oknem spada poniżej zera, nasz apetyt zaczyna rosnąć.

  • 2013-07-18 | Komentarze: 0

    Skarby morza na talerzu

    Owoce morza to wciąż kontrowersyjne danie. Coś jednak musi być w nich wyjątkowego, skoro na świecie robią taką furorę i zyskują coraz szczerszą rzeszę oddanych miłośników. Jeśli więc tradycyjna kuchnia wydaje się nużąca, odważ się i wyrusz na kulinarną przygodę z owocami morza.

  • 2013-04-18 | Komentarze: 0

    Grzegorz Łapanowski odwiedza krainę TABASCO®

    Gdzie najlepiej poznać tajniki pikantnych sosów oraz dowiedzieć się z czego wynika ich ogromna popularność? Oczywiście, że u źródła - w samej Luizjanie, gdzie znajduje się centrala TABASCO®!

  • 2013-03-18 | Komentarze: 0

    Nowe smaki w polskiej kuchni

    W ciągle zmieniających się światowych kuchniach pojawiają się kolejne produkty i przyprawy. Czasem także te już dawno zapomniane powracają do łask.

  • 2013-01-18 | Komentarze: 0

    Grzegorz Łapanowski współpracuje z markami premium Kikkoman i TABASCO®

    Grzegorz Łapanowski, znany kucharz i zarazem dziennikarz kulinarny, został ambasadorem japońskiej marki Kikkoman i kultowego amerykańskiego sosu TABASCO®. Kontrakt został podpisany na rok i będzie wspierany kompleksowymi działaniami z zakresu public relations przez agencję 5tka PR&Marketing Szeptany.

  • 2011-04-01 | Komentarze: 0

    W poszukiwaniu kulinarnych talentów

    24 marca, podczas XV Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro, odbyła się III edycja konkursu „Kulinarny Talent”. Jest to autorski projekt jednego z najlepszych polskich szefów kuchni – Roberta Sowy. O tytuł oraz atrakcyjne nagrody – m.in. wielofunkcyjne urządzenie kuchenne Thermomix - walczyli młodzi adepci sztuki kulinarnej, którzy mają już na swoim koncie pierwsze osiągnięcia.

  • 2011-04-01 | Komentarze: 0

    Jubileuszowy sukces EuroGastro 2011

    Ponad 19 tysięcy zwiedzających wzięło udział w największym w Polsce wydarzeniu dla branży HoReCa - XV Międzynarodowych Targach Gastronomicznych EuroGastro 2011, które odbyły się w dniach 23-25 marca w centrum MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie. Wśród nich znaleźli się m.in. właściciele i zarządzający restauracjami, kawiarniami, pubami, barami szybkiej obsługi, placówkami zbiorowego żywienia, firmami cateringowymi, hurtowniami czy marketami, a także kucharze i szefowie kuchni. Na stoiskach kompleksowe oferty produktów i usług dla gastronomii prezentowało 261 wystawców z 14 państw. Zwiedzający po raz pierwszy właśnie na EuroGastro mogli zapoznać się z nowościami wprowadzanymi na polski rynek. Ponadto, wydarzenie urozmaicały liczne konkursy, pokazy i mistrzostwa, podczas których wyłoniono najlepszych baristów, kucharzy czy kelnerów. Honorowy patronat nad XV edycją targów EuroGastro objął Waldemar Pawlak, Minister Gospodarki.

  • 2010-05-28 | Komentarze: 0

    Ostrożny optymizm na rynku pracy

    W kwietniu odnotowano największy od trzech lat spadek liczby bezrobotnych. Pracownicy poszukiwaniu są m.in. w przemyśle, sprzedaży oraz usługach. Jednak na prawdziwą poprawę musimy jeszcze poczekać. O sytuacji na rynku pracy pisze Katarzyna Rydzewska z agencji pracy Job Impulse Polska

  • 2010-04-01 | Komentarze: 0

    Podsumowanie Targów EuroGastro 2010

    Już po raz 14 profesjonaliści z branży HoReCa mieli okazję spotkać się na największej i najważniejszej dla nich imprezie targowej w Polsce. Szeroka oferta czołowych producentów i dostawców usług, tłumy zwiedzających, spektakularne konkursy, pokazy i spotkania merytoryczne – to wszystko sprawiło, iż EuroGastro po raz kolejny okazało się idealnym miejscem dla tych, którzy poszukują nowych, optymalnych rozwiązań dla biznesu gastronomicznego i są ciekawi kierunków, w których podąża rynek restauracyjny.

Strona 1 z 2
 1  2   następna »