Zupa ogórkowa

2015-03-05

Przyprawy Cykorii nadają ogórkom niesamowity smak!

Składniki:
• 1 duży seler
• 2 pietruszki
• 3 duże marchewki
• Kawałek pora
• 4 liście laurowe Cykoria
• 5 ziarenek ziela angielskiego Cykoria
• Sól
• 2 torebki ryżu
• 0,5 kg ogórków kwaszonych
• 2 łyżki masła
• Susz z kopru Cykoria
• pieprz mielony Cykoria


Przygotowanie. Warzywa gotujemy na wolnym ogniu przez ok.2-3 h z liściem laurowym, pieprzem i zielem angielskim. Pod koniec gotowania, wyjmujemy warzywa i dodajemy starte na tarce ogórki, 2 łyżki masła oraz 2 torebki ryżu. Gotujemy jeszcze 20 minut, dodajemy do smaku sól, koper oraz pieprz.
Podajemy gorącą zupę na stół. Smacznego!


www.cykoria.pl

Autor: PR CLUB