Zdrowo, lekko i smacznie – wakacyjne desery z tartymi bakaliami marki BackMit

2013-08-23

Wakacyjne miesiące to czas relaksu i odpoczynku. Wysokie temperatury i duża dawka promieni słonecznych pomagają naładować akumulatory na kolejne miesiące wytężonej pracy. Pomaga w tym również zmiana codziennej diety – w czasie upałów odchodzi ochota na ciepłe, tłuste i ciężkie posiłki – chętniej sięgamy po lekkie potrawy, jemy dużo owoców, szczególnie sezonowych. Owocowe desery okraszone bakaliami BackMit to prawdziwie orzeźwiająca, pyszna witaminowa bomba, która doda sił nawet w najbardziej upalne dni.

Owocowe wariacje

Osoby poszukujące w upalne dni orzeźwienia, chętnie sięgają po chłodzące lody czy inne zimne desery. Jeśli chcemy mieć pewność, że zostały one wykonane z samych naturalnych składników, bez niepotrzebnych konserwantów, aromatów i barwników – najlepiej przygotować je samemu. Przy sprytnym doborze produktów nie zajmuje to zbyt wiele czasu, a efekt jest naprawdę imponujący. Latem najlepiej smakują lody owocowe, orzechowe lub mieszane. Wykorzystując do ich przygotowania tarte orzechy laskowe lub włoskie BackMit oszczędzamy sporo czasu i energii – najbardziej pracochłonne jest bowiem właśnie drobne posiekanie bakalii. Wykorzystanie tartych orzechów pozwoli nam uzyskać jednolitą, gładką, kremową masę. Innym ciekawym rozwiązaniem na wakacyjne podwieczorki są desery na bazie galaretki. W tym przypadku granicę wyznacza nasza wyobraźnia i pomysłowość. Bazę może stanowić jeden rodzaj galaretki lub kilka wielobarwnych propozycji o różnych smakach. Następnie do pucharka wsypujemy świeże owoce, dekorujemy bitą śmietaną, którą na końcu posypujemy np. tartymi migdałami BackMit. Dzięki temu deser będzie nie tylko estetycznie wyglądał, ale również zyska ciekawy, bogaty smak.

Dla ciasteczkowych łasuchów

Wielbiciele ciast nie rezygnują ze słodkich przyjemności mimo wysokich temperatur. Jednak zamiast ciężkich i przesłodzonych propozycji na bazie kremowych mas wybierają lżejsze, owocowe wersje. Prawdziwym hitem na koktajlowych stołach są niewielkie tartaletki, których sekret tkwi w idealnym cieście oraz dobrze skomponowanym wypełnieniu. Jeśli poszukujemy oryginalnych rozwiązań samemu ciastu możemy nadać wyrazisty smak np. poprzez dodanie tartych orzechów laskowych lub tartych migdałów BackMit. Ponieważ zostały one dokładnie starte nie wpłyną w żaden sposób na konsystencję ciasta, za to nadadzą mu fantastyczny smak i aromat. Tartaletki wypełnić można owocami, galaretką, bitą śmietaną i bakaliami. Dobrą propozycją na gorące dni jest również makowiec, po który mogą sięgnąć osoby szukające alternatywy dla owocowych deserów. To pyszne ciasto często kojarzy się nie tylko z doskonałymi walorami smakowymi, ale również z czasochłonnym przygotowaniem. Na szczęście jest na to dobry sposób – mak mielony BackMit pozwoli nam cieszyć się apetycznym makowcem bez konieczności spędzania wielu godzin w kuchennej przestrzeni.

Komponując codzienną dietę należy pamiętać o zróżnicowanym i zbilansowanym doborze składników. Najbardziej naturalny dla nas jadłospis powinien być oparty o sezonowe produkty i wzbogacony dodatkami o wysokich wartościach odżywczych. Do takich bez dwóch zdań należą bakalie. Produkty BackMit pozwalają nam cieszyć się wszystkimi zdrowotnymi i smakowymi walorami wysokiej jakości bakalii, bez konieczności ich wielogodzinnej obróbki.

Mak mielony marki BackMit
Masa netto: 200 g, 1 kg
Cena brutto 200 g: 4,99
Cena brutto 1kg: 18,99
Producent: VOG Sp. z o.o.

Tarte Orzechy włoskie marki BackMit

Masa netto: 200 g
Cena brutto: 10,99
Producent: VOG Sp. z o.o.

Tarte Orzechy laskowe marki BackMit
Masa netto: 200 g
Cena brutto: 10,99
Producent: VOG Sp. z o.o.

Tarte Migdały marki BackMit
Masa netto: 200 g
Cena brutto: 10,99
Producent: VOG Sp. z o.o.

Firma VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard ( IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

VOG Polska Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 8
96-100 Skierniewice
www.vog.pl




Ciekawostki

2014-01-08 16:43:50 | Komentarze: 0

Jedz ser żółty zimą – 3 powody

Zimą zasadniczo polecane przez dietetyków są kasze oraz owoce i warzywa. Produktów, które dodadzą nam siły i uzupełnią brakujące witaminy i minerały, jest jednak o wiele więcej. Jednym z nich jest ser żółty - zdradzamy, jakie ma właściwości i dlaczego nie powinno go zabraknąć w naszym zimowym jadłospisie.

Kapary i karczochy - z czym to się je?

Zdrowe, ekologiczne szkło TERMISIL – idealne do pieczenia ciast i własnego chleba!

Pieczenie w naczyniu żaroodpornym Grill&Drop jest takie proste!

Ochrona pszczół i motyli, czyli producenci żywności w trosce o środowisko

Bądź eko także w kuchni!

Życie kręci się wokół wody

RICOLA - FUNKCJONALNE CUKIERKI ZIOŁOWE – smak, orzeźwienie i bogactwo 13 ziół w każdym cukierku!

Skąd pochodzi Twoja ryba?

Student w wielki mieście - kulinarna szkoła przetrwania