Zakład OSM Piątnica w Ostrołęce otrzymał certyfikat IFS

2012-03-19

Oddział Terenowy Piątnicy w Ostrołęce spełnia wymogi International Food Standard na poziomie wyższym.

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy Oddział Terenowy w Ostrołęce otrzymała w styczniu 2012 r. certyfikat poświadczający, że spełnia kryteria standardu IFS (International Food Standard). Certyfikat przyznawany jest zakładom spełniającym międzynarodowe wymagania w zakresie najwyższej jakości i bezpieczeństwa żywności określone przez sieci handlowe. Audyt certyfikacyjny IFS w ostrołęckim oddziale został zrealizowany pod koniec 2011 r., w ramach corocznego audytu OSM Piątnica. Jednostka certyfikująca przedłużyła ważność certyfikatu wydanego Piątnicy i przyznała drugi Ostrołęce.

Oddział Terenowy w Ostrołęce to kolejna po zakładzie w Piątnicy placówka firmy, która uzyskała certyfikat poświadczający spełnianie standardów IFS na poziomie wyższym. Zakład w Piątnicy otrzymał certyfikat IFS w 2010 roku. Certyfikat poświadcza wysoką jakość w zakresie rozwoju i produkcji: serka wiejskiego, serów świeżych, serków śmietankowych, śmietan oraz napoi fermentowanych. Certyfikacja została przeprowadzona zgodnie z procedurą audytową i certyfikacyjną TUV NORD CERT.

Oddział Terenowy w Ostrołęce powstał w wyniku połączenia OSM Piątnica z SM Ostrołęka wiosną ubiegłego roku. Od tego czasu Piątnica przeprowadziła w Ostrołęce szereg inwestycji, których koszt wyniósł około 7 mln zł. Po połączeniu z Piątnicą, procedury i standardy jakościowe oddziału w Ostrołęce zostały dostosowane do wymagań IFS. Certyfikat uzyskany przez Piątnicę dla tego zakładu obejmuje działania w zakresie rozwoju i produkcji: mleka spożywczego ESL, masła i miksów tłuszczowych do smarowania, odtłuszczonego mleka w proszku, serów świeżych, śmietan oraz napoi fermentowanych.

Więcej informacji na temat firmy OSM Piątnica na stronie www.piatnica.com.pl






Aktualności

2020-09-04 12:01:50 | Komentarze: 0

Szczypta wiedzy o pieprzach

Pieprz to, obok soli, najbardziej znana przyprawa na całym świecie i stosowana w niemal każdej kuchni. Nie tylko podkreśla smak potraw, ale ma też właściwości prozdrowotne, dlatego po młynek z czarnymi ziarnami warto sięgać jak najczęściej. A co z innymi wersjami kolorystycznymi? Marka Appetita podpowiada, jak ich używać i jak uratować zbyt pieprzne dania!

„Grześki świecą przykładem” w loterii z okazji powrotu do szkoły

25. Urodziny Wafli Familijnych – loteria konsumencka

Ishida: Nowe modele zwiększające możliwości pakowania owoców

Naturalne suplementy odchudzania. Przypraw dietę z Appetitą

Grześki latem nie pływają w czekoladzie!

Żywiec Zdrój z nutą owoców ZERO CUKRU – nowość w ofercie produktów smakowych marki

Illy stawia na naważarki od Ishida

„Elfy same w domu” – świąteczna kampania Pepsi w niezwykłej odsłonie!

Inspekcja x-ray: Jaki system wybrać do pakowania dnej żywności?