Ucztować każdy może!

2011-03-28

Już jest! W połowie lutego został uruchomiony pod adresem www.ucztujemy.pl nowy blog kulinarny. Miejsce dla wszystkich wielbicieli kuchennych inspiracji, makaronowych opowieści i kulinarnych odkryć.

Ucztujemy.pl to blog dla kochających gotować i dla „jedzących oczami”. Znajdziesz tu niezwykłe przepisy na przyrządzenie smacznych, zdrowych i łatwych w wykonaniu makaronowych dań. Poznasz podstawy „kuchennej włoszczyzny”. Zasmakujesz w romantycznych połączeniach dla Niej i dla Niego. Odkryjesz przyprawowy savoir-vivre, a to wszystko podane jest z wyjątkowym smakiem…

Czy wiesz, że Pasta Fredda to sałatkowy hit domingu? Szykujesz małe przyjęcie dla znajomych, a może planujesz romantyczne sam na sam. Dom i meandry sztuki kulinarnej to pewny i prosty sposób na udany odpoczynek... Makaron gotujemy w osolonej wodzie all dente i rozkładamy na talerzu. Polewamy delikatnie oliwą, żeby się nie posklejał. Zostawiamy do wystygnięcia. Mozzarellę kroimy w kostkę, pomidory suszone w paski, cukinię w półksiężyce, solimy i… wchodzimy na stronę www.ucztujemy.pl, gdzie czytamy dalej…

Blog Ucztujemy.pl to zbiór niezwykłych przepisów, który jest podstawą do szybkiej nauki casualowego gotowania, inspiracji kuchennych i przyjemnie spędzonego czasu.

Ucztujemy.pl




Ciekawostki

2014-01-08 16:43:50 | Komentarze: 0

Jedz ser żółty zimą – 3 powody

Zimą zasadniczo polecane przez dietetyków są kasze oraz owoce i warzywa. Produktów, które dodadzą nam siły i uzupełnią brakujące witaminy i minerały, jest jednak o wiele więcej. Jednym z nich jest ser żółty - zdradzamy, jakie ma właściwości i dlaczego nie powinno go zabraknąć w naszym zimowym jadłospisie.

Kapary i karczochy - z czym to się je?

Zdrowe, ekologiczne szkło TERMISIL – idealne do pieczenia ciast i własnego chleba!

Pieczenie w naczyniu żaroodpornym Grill&Drop jest takie proste!

Ochrona pszczół i motyli, czyli producenci żywności w trosce o środowisko

Bądź eko także w kuchni!

Życie kręci się wokół wody

RICOLA - FUNKCJONALNE CUKIERKI ZIOŁOWE – smak, orzeźwienie i bogactwo 13 ziół w każdym cukierku!

Skąd pochodzi Twoja ryba?

Student w wielki mieście - kulinarna szkoła przetrwania