Targi INTERPIEK - POLGASTRO

2006-02-09

Kolejna edycja targów Artykułów Spożywczych, Maszyn i Urządzeń dla Piekarstwa, Cukiernictwa i Gastronomii "INTERPIEK - POLGASTRO", Bydgoszczy 16–18 lutego 2006r. Tegoroczna edycja organizowana jest przy współpracy z Akademią Techniczno-Rolniczą w Bydgoszczy, Uniwersytetem Warmińsko - Mazurskim w Olsztynie, Cechem Rzemiosł Spożywczych w Bydgoszczy, Kujawsko-Pomorską Izbą Rzemiosła i Przedsiębiorczości, Stowarzyszeniem Rzemieślników Piekarstwa RP, Stowarzyszeniem Cukierników, Karmelarzy i Lodziarzy RP oraz wydawnictwami branżowymi i portalami internetowymi.

Oferta targów prezentowana przez producentów i dystrybutorów obejmuje m.in. maszyny, urządzenia, wyposażenie i akcesoria dla zakładów produkcyjnych, restauracji, barów, hoteli i sklepów; surowce, produkty i dodatki spożywcze oraz środki transportu i oprogramowanie komputerowe.

W zeszłorocznej edycji targów „INTERPIEK – POLGASTRO” na powierzchni wystawienniczej ponad 1600m2 wzięło udział 99 wystawców z całej Polski. Targi odwiedziło ponad 6500 gości, w tym również z Litwy, Białorusi, Ukrainy, Niemiec, Austrii i Francji.

W tegorocznej edycji targów zapowiedzieli swój udział czołowi polscy producenci i dystrybutorzy, co gwarantuje odwiedzającym szeroką ofertę produktową. Organizatorzy przygotowali bogaty program wydarzeń w tym wiele nowości. Na uwagę zasługuje cykl seminariów branżowych skierowanych do piekarzy, cukierników i gastronomików na temat zasad i możliwości działania polskich producentów na rynku rosyjskim, niemieckim, angielskim i amerykańskim.
Natomiast tematyka referatów przygotowanych na Ogólnopolską Konferencję „Żywienie człowieka – Inżynieria maszyn” będzie dotyczyła innowacji w zakresie żywności i żywienia oraz europejskich strategii bezpieczeństwa i jakości żywności.

Targom w Bydgoszczy tradycyjnie towarzyszyć będą liczne imprezy branżowe wśród których wymienić należy:
- Ogólnopolski Konkurs Wyrobów Piekarskich i Cukierniczych "Smak Polskiego Pieczywa"
- Mistrzostwa Piekarzy i Cukierników Regionu Kujawsko - Pomorskiego
- Puchar Kulinarny SAWO 2006 - Konkurs Kulinarny "Zielone Czapki Bonduelle Junior" dla uczniów szkół gastronomicznych
- Warsztaty lodziarskie oraz warsztaty kawowe prowadzone przez najlepszych polskich baristów
- Turnieje uczniów w zawodzie piekarz i cukiernik
- Forum Piekarskie i Cukiernicze
- pokazy, degustacje, konkursy dla publiczności.

Najlepsze wyroby zgłoszone do targowych konkursów, nagrodzone zostaną „Złotymi Medalami” Targów Bydgoskich SAWO.

Targi "INTERPIEK-POLGASTRO" posiadają certyfikat "Targi z rekomendacją Polskiej Korporacji Targowej".

www.sawo.pl




Aktualności

2020-09-04 12:01:50 | Komentarze: 0

Szczypta wiedzy o pieprzach

Pieprz to, obok soli, najbardziej znana przyprawa na całym świecie i stosowana w niemal każdej kuchni. Nie tylko podkreśla smak potraw, ale ma też właściwości prozdrowotne, dlatego po młynek z czarnymi ziarnami warto sięgać jak najczęściej. A co z innymi wersjami kolorystycznymi? Marka Appetita podpowiada, jak ich używać i jak uratować zbyt pieprzne dania!

„Grześki świecą przykładem” w loterii z okazji powrotu do szkoły

25. Urodziny Wafli Familijnych – loteria konsumencka

Ishida: Nowe modele zwiększające możliwości pakowania owoców

Naturalne suplementy odchudzania. Przypraw dietę z Appetitą

Grześki latem nie pływają w czekoladzie!

Żywiec Zdrój z nutą owoców ZERO CUKRU – nowość w ofercie produktów smakowych marki

Illy stawia na naważarki od Ishida

„Elfy same w domu” – świąteczna kampania Pepsi w niezwykłej odsłonie!

Inspekcja x-ray: Jaki system wybrać do pakowania dnej żywności?