Sznycelki

2016-02-03

Doskonałe na obiad i do domowych hamburgerów!

Składniki dla 2 osób:
• 30dag mielonego mięsa wołowego
• 4-5 łyżek bułki tartej
• ½ szklanki mleka
• 1 duża cebula
• 1 jajko
• 2 łyżki siekanej natki pietruszki lub suszu z pietruszki CYKORIA
• 2 łyżki siekanego koperku lub suszu z liścia kopru CYKORIA
• 1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego lub Smakosza Extra z natury CYKORIA
• Sól i pieprz do smaku CYKORIA
• Olej do smażenia
• masło
Przygotowanie. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle do momentu, aż będzie szklista. Przekładamy do miski, dodajemy mięso mielone, jajko i wszystkie przyprawy i zieleninę. Bułkę tartą moczymy w mleku, odsączamy i także dodajemy do miski. Całość dokładnie wyrabiamy a następnie formujemy sznycelki i wrzucamy je na rozgrzany olej. Smażymy na średnim ogniu przez kilka minut z każdej strony.
Smacznego!
Więcej przepisów na: www.gotowaniejestproste.pl

Autor: PR CLUB