Smaki Życia Magdy Gessler z Targami Regionalia

2014-02-04

Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia nawiązały współpracę z serwisem SmakiZycia.pl Magdy Gessler, w którym poruszane są tematy związane m.in. z kuchnią, wystrojem wnętrz czy najsmaczniejszymi miejscami do podróżowania.

Targi Regionalia
W ramach współpracy SmakiZycia.pl objęły patronat nad Targami Regionalia. Ponadto, podczas imprezy prezentować będą specjały ze swojej spiżarni, do której trafiają najlepsze produkty wybierane i rekomendowane właśnie przez Magdę Gessler. Targi Regionalia odbędą się w dniach 4-6 kwietnia br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie.

- Niestrudzenie propaguję polską kuchnię i polskie, regionalne produkty. Od lat walczę z globalizacją w kuchni, bo najprawdziwszą i najszczerszą kuchnią jest wyłącznie ta, która oparta jest na regionalnych warzywach i owocach, a także mięsie zwierząt hodowanych w obrębie jednego regionu – mówi Magda Gessler.

- Dobre smaki akurat Magdzie Gessler nie są obce. Nieraz na łamach swojego serwisu zachęca do degustacji potraw z różnych regionów Polski. Cieszy więc fakt, ze rozpoczynamy współpracę ze Smakami Życia przy Targach Regionalia. Podczas wydarzenia wspólnie będziemy mogli namawiać do próbowania najlepszych specjałów regionalnej kuchni z kraju, ale też ze świata ­– zauważa Bartosz Sosnowski, prezes firmy Międzynarodowe Targi Polska, organizującej Regionalia.

Bogactwo polskich regionów
Na Targach Regionalia zaprezentowany zostanie szeroki wybór produktów tradycyjnych i ekologicznych. Nie zabraknie smakowitych specjałów z różnych części Polski i świata, wyrobów mleczarskich i miodów, a także win czy browarów regionalnych. Oferta obejmie również wyroby rzemieślnicze, z drewna, modę inspirowaną folklorem, ręcznie robioną biżuterię, a nawet kosmetyki wytwarzane z naturalnych składników. W programie imprezy przewidziano też liczne atrakcje dla uczestników, w tym degustacje lokalnych przysmaków, pokazy gotowania i konkursy. Dodatkowo, na miejscu będzie można odkryć bogactwo polskich regionów od strony przyrodniczej dzięki organizowanym równolegle Targom Agroturystyka, które promują odpoczynek na łonie pięknych wiejskich krajobrazów. W ramach tego wydarzenia zaprezentują się gospodarstwa ekologiczne i agroturystyczne, kwatery prywatne oraz pokoje gościnne. Oprócz tego, wiele podróżniczych inspiracji na sezon wiosenno-letni przedstawią też wystawcy Targów LATO, które będą odbywać się w sąsiadującej hali.

III edycja Targów Regionalia organizowana jest pod patronatem honorowym Stanisława Kalemby, Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Adama Struzika, Marszałka Województwa Mazowieckiego i Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego. Więcej informacji na temat imprezy znajduje się na stronie www.targiregionalia.pl.

Źródło: Practum Consulting Sp. z o. o.





Aktualności

2020-05-27 12:17:37 | Komentarze: 0

Żywiec Zdrój z nutą owoców ZERO CUKRU – nowość w ofercie produktów smakowych marki

W kwietniu br. na rynku pojawiła się nowość w ofercie smakowej od Żywiec Zdrój – Żywiec Zdrój z nutą owoców ZERO CUKRU. Produkt ten to połączenie krystalicznej, górskiej wody źródlanej z naturalnymi aromatami, bez cukru i kalorii. Nowość skierowana jest do osób poszukujących produktów o wyrazistym, słodkim smaku, a jednocześnie wybierających produkty bez kalorii. Żywiec Zdrój z nutą owoców ZERO CUKRU dostępny jest w regularnej sprzedaży w trzech wariantach smakowych – truskawki, cytryny i arbuza.

Illy stawia na naważarki od Ishida

„Elfy same w domu” – świąteczna kampania Pepsi w niezwykłej odsłonie!

Inspekcja x-ray: Jaki system wybrać do pakowania dnej żywności?

Wyzwanie Smaku Pepsi – gorące weekendy pełne smaku i dobrej zabawy

Muzyka Smakuje Lepiej z Lay’s - zabierz paczkę na festiwal! Pierwsza muzyczna kampania marki Lay’s

Marka Lay’s ruszyła z nowym konkursem – do wygrania aż 490 nagród o łącznej wartości prawie pół miliona złotych, w tym codziennie iPhone 8.

Zdrowe smarowanie bez tłuszczów trans

Żyj kolorowo! Lubelska w nowej odsłonie!

Targi Technologii Spożywczych Warsaw Food Tech 2017