SERTOP podsumowuje 2015 rok

2016-01-22

Minione dwanaście miesięcy było dla nas czasem nie tylko intensywnego rozwoju, ale także rokiem wielu wyzwań, który zakończyliśmy z sukcesem realizując założone cele sprzedażowe - mówi Tomasz Kania Dyrektor ds. handlowych SERTOP sp. z o.o. - W 2015 roku zakończyliśmy także unijny program promocyjny obejmujący takie rynki jak: Niemcy, Francja, ZEA, Chiny oraz Ukraina. W ramach tego projektu wzięliśmy udział w licznych, międzynarodowych targach, misjach oraz seminariach, które umożliwiły nam zaprezentowanie naszego asortymentu nowym grupom odbiorców. Obecność na imprezach zaowocowała nowymi możliwościami handlowymi, co w bezpośredni sposób wpłynęło na nasze wyniki eksportowe. W zeszłym roku wyeksportowaliśmy ponad 30% naszych wyrobów docierając do 20 krajów.

Efektem wszystkich tych działań jest nagroda Wybitnego Eksportera Roku 2015 oraz Puchar Stowarzyszenia Eksporterów Polskich, który otrzymaliśmy podczas XIV Kongresu Eksporterów Polskich w Warszawie. Dodatkowo uzyskaliśmy kolejny raz z rzędu Certyfikat Jakości Biznesu „Przedsiębiorstwo Fair Play” 2015 oraz Platynową Statuetkę oraz inne, cenione przez nas nagrody i wyróżnienia. Działania te pokazują, że ciągłe staranie się o wysoką jakość wyrobów przynosi efekty.

Które z produktów rotowały najlepiej? Zdecydowanym liderem był, jak co roku serek Złoty Ementaler, nasz flagowy produkt, obecny na rynku od początku istnienia firmy. Podobną pozycję zachowały także serki, produkowane na bazie tradycyjnych, żółtych serów takie jak: Tylżycki czy Gouda. Popularność dodatków smakowych także nie uległa zmianie: najlepiej sprzedawały się serki z dodatkiem szynki, słonecznika oraz szczypiorku i cebulki. Podsumowując: Polacy ponownie okazali się tradycjonalistami w kwestiach dotyczących zakupów. To właśnie przywiązanie do marki, konkretnych smaków i konkretnych opakowań zdecydowały w dużej mierze o zawartości koszyka zakupowego. Cieszy nas, że konsumenci odwdzięczają się nam za to regularnością zakupów naszych produktów. Wysoką jakość naszych produktów potwierdziły nie tylko wyższa niż w zeszłym roku ich rotacja na półce, ale także liczne nagrody, które otrzymaliśmy zarówno od samych konsumentów jak i od handlowców z nami współpracujących. Wśród nich należy wymienić nagrodę Lider Forum (Złoty Ementaler i ser smażony z kminkiem), Twarogowy Król (Delisia), Mleko Expo (nowa linia z serii Jak Dawniej) oraz Hit Serowy (Złoty Ementaler).

Jakie działania planujemy na 2016r? Podobnie, jak w latach poprzednich będziemy skupiać się na wzmacnianiu wizerunku naszej firmy, zarówno wśród odbiorców ostatecznych jak i partnerów handlowych. Rok 2016 będzie dla nas rokiem szczególnym. Będziemy obchodzić ważny Jubileusz - 25-cio lecie istnienia Spółki SERTOP, który niewątpliwie będzie doskonałą okazją do wspólnych podsumowań naszej działalności.

Źródło: PR CLUB





Aktualności

2019-07-11 10:21:24 | Komentarze: 0

Wyzwanie Smaku Pepsi – gorące weekendy pełne smaku i dobrej zabawy

Lato zdążyło się już na dobre rozkręcić, nadeszła więc pora na spotkania poszukiwaczy znakomitych smaków w towarzystwie świetnej zabawy. W ramach siódmej już edycji Wyzwania Smaku Pepsi, znanego i lubianego cyklu weekendowych letnich wydarzeń, uczestnicy będą mogli dokonać wyboru preferowanego napoju typu cola, cieszyć się znakomitym i różnorodnym jedzeniem serwowanym przez foodtrucki FeelGoodFood, a także dobrze się bawić, korzystając z atrakcji przygotowanych przez organizatorów. Wśród nich będzie możliwość spotkania popularnych influencerów: Lary Gessler, Marty Wierzbickiej, Adama Wiejaka oraz Jakoba Kosela. Cykl weekendów pełnych smaku i zabawy rozpocznie się już 20-21 lipca 2019 roku od wydarzenia w chorzowskim Parku Śląskim.

Muzyka Smakuje Lepiej z Lay’s - zabierz paczkę na festiwal! Pierwsza muzyczna kampania marki Lay’s

Wyzwanie Smaku Pepsi już niebawem rusza w Polskę. Pozytywne emocje zapewnią znani i lubiani influencerzy

Marka Lay’s ruszyła z nowym konkursem – do wygrania aż 490 nagród o łącznej wartości prawie pół miliona złotych, w tym codziennie iPhone 8.

Zdrowe smarowanie bez tłuszczów trans

Żyj kolorowo! Lubelska w nowej odsłonie!

Targi Technologii Spożywczych Warsaw Food Tech 2017

Brześć intensyfikuje współpracę z Biedronką

Najważniejsza impreza w branży opakowań już w kwietniu! 8. Międzynarodowe Targi Opakowań Packaging Innovations

Cykoria Liderem Polskiego Biznesu