SERTOP Kotleciki z serkiem topionym

2013-06-25

Idealna alternatywa dla tradycyjnych kotletów mięsnych. Szybkie w przygotowaniu i obłędnie pyszne. Spróbujcie sami!

Składniki:
• 4 filety z kurczaka
• 4 trójkąciki 17,5g serka topionego firmy SERTOP (złoty ementaler lub tylżycki)
• 4 plastry szynki (wielkością pasujące do filetów)
• bułka tarta
• 1 jajko
• przyprawy

Wariant 1: Filety rozbić na plastry, przyprawić do smaku. Na każdym rozbitym kotlecie ułożyć trójkącik serka i przykryć plasterkiem szynki. Tak przygotowane kotlety obtoczyć w jajku i bułce. Całość smażyć na patelni w głębokim tłuszczu.

Wariant 2: Naciąć filety, aby powstały "kieszonki", przyprawić do smaku. Trójkącik serka topionego i plasterek szynki włożyć do kieszonki i spiąć wykałaczką. Opanierować i smażyć na patelni w głębokim tłuszczu.

Więcej przpisów na: www.sertop.com.pl

Autor: PR CLUB