Puree z pieczonych buraków z kawałkami pysznej Delisii

2015-06-15

Doskonałe jako przystawka lub dodatek do dań obiadowych! Proste w przygotowaniu i niezwykle pyszne!

Składniki dla 2 osób:
• 4 duże buraki
• 1 kostka serka twarogowego topionego Delisia marki SERTOP
• Oliwa z oliwek
• Sok z ½ cytryny
• Szczypta soli
• Kilka łyżek syropu klonowego lub płynnego miodu



Przygotowanie. Buraki dokładnie myjemy a następnie zawijamy w folię aluminiową, matową stroną na zewnątrz. Pieczemy ok. 45min – 60minut w temp. 200 stopni. Jeszcze ciepłe obieramy ze skórek i miksujemy w malakserze na puree. Dodajemy cytrynę, sól do smaku oraz kilka łyżek syropu klonowego lub miodu a następnie wykładamy na talerze. Podajemy z kosteczkami Delisii, polewamy oliwą z oliwek. Możemy dodać do smaku także kawałki orzechów włoskich oraz dla ozdoby – liście roszponki. Smacznego!
Więcej przepisów na: www.sertop.pl

Autor: PR CLUB