Produkty ETERNO zgłoszone do III Certyfikacji „Doceń polskie”

2011-09-15

Wszystkie przetwory owocowe ETERNO są naszymi, autorskimi pomysłami i zostały stworzone według własnych, sprawdzonych receptur. Jako pierwsi na rynku skomponowaliśmy niepowtarzalne smaki, rozpoczynając od pomysłu na „cytrynki z rumem”. Kolejne kompozycje powstawały z równie dużym zaangażowaniem, dzięki czemu dziś możemy pochwalić się gamą ponad 30 wyjątkowych przetworów o najwyższej jakości

Dzięki inwencji twórczej, charyzmie i smakowi naszego zespołu, gwarantujemy nieograniczony zasób pomysłów, które wkrótce będą mogły gościć na Państwa stołach. W pracę i tworzenie nowych produktów wkładamy dużo serca i mamy nadzieję, że docenią Państwo naszą pasję. – tyle ze strony www Firmy ETERNO.

O prawdziwości tych słów będzie miała okazję, już 26. października, przekonać się nasza Loża Ekspertów, ponieważ aż 7 produktów, tego Producenta, zostało zgłoszonych do oceny podczas III Certyfikacji Programu promocyjnego „Doceń polskie”.

PRZETWORY OWOCOWE 230g do herbaty, lemoniady, drinków i wszelkich napojów. Dodatek do potraw i deserów:

PIGWA DO HERBATY
Skład: Owoce pigwowca japońskiego 52%, cukier, alkohol 1,2% obj.
Owoce pochodzą z ekologicznej uprawy – numer certyfikatu: PL-EKO-01-1656
Pigwa – posiada witaminy A, C i z grupy B. wiele cennych substancji np. wapń, magnez, fosfor oraz Wzmacnia odporność i pobudza trawienie. Korzystnie wpływa na pracę serca i obniżenie ciśnienia krwi. Spożywanie pigwy dostarcza organizmowi witamin i składników mineralnych. Ten mało popularny owoc zwany jest „KRÓLOWĄ WITAMIN”. Napoje z dodatkiem pigwy orzeźwiają, skutecznie gaszą pragnienie, dodają energii.
Polecamy w szczególności do herbaty, napojów orzeźwiających – lemoniad, ale także do sporządzania drinków. Mogą służyć jako dodatek do sporządzania potraw, np. pieczenia mięs, zwłaszcza drobiu, oraz do wypieku ciast i dekoracji deserów. Jako dodatek do galaretek.
Przepis na wykwintne, pieczone jabłka:
Kwaskowe jabłka wydrylować. Wypełnić owocami Pigwy, zalać syropem ze słoiczka. Nie dodawać cukru. Można posypać cynamonem. Upiec w piekarniku. Podawać na gorąco.

ŻURAWINA Z PIGWĄ
Skład: Owoce: żurawina, pigwowiec japoński 52%, cukier, alkohol 1,2% obj.
Żurawina – jest bogatym źródłem witamin C i A oraz witamin z grupy B. Spośród składników mineralnych należy wymienić potas, wapń, fosfor, magnez i jod. Żurawina od niepamiętnych czasów używana była w medycynie ludowej. Stanowiła ważny dodatek w codziennej diecie, przyczyniając się do poprawy stanu zdrowia. Ma działanie wzmacniające odporność organizmu. Szczególnie pomaga w zapobieganiu chorobom serca i przewodu pokarmowego.
Pigwa – jw.
Owoce pochodzą z ekologicznej uprawy – numer certyfikatu: PL-EKO-01-1656
Polecamy w szczególności do herbaty, napojów orzeźwiających – lemoniad, ale także do sporządzania drinków. Wspaniały dodatek do kompotów. Mogą służyć jako dodatek do sporządzania potraw, np. pieczenia mięs, zwłaszcza drobiu, przyrządzania sosów oraz do wypieku ciast i dekoracji deserów. Lody w pucharkach polać syropem i udekorować owocami. Można zastosować jako nadzienie do pieczonych jabłek.

TRUSKAWKI Z MIGDAŁAMI I LIKIEREM
Skład: Truskawki 70%, migdały, cukier, likier migdałowy 1,2% obj.
Truskawki zawierają cenne substancje: antocyjany, witamina C, fosfor, żelazo.
Migdały są cennym źródłem dobrze przyswajalnego wapnia. Mają dużą zawartość witaminy E, która chroni przed niekorzystnym wpływem wolnych rodników, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i chroni przed chorobami układu krwionośnego oraz B2, która pełni ważna funkcję w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i narządu wzroku.
Owoce są zawarte w syropie – naturalnym wyciągiem owoców z cukrem.
Polecamy:
Do smarowania kanapek, najlepiej tostów.
Wspaniały dodatek do kompotów.
Znakomicie nadaje się do wypieku ciast i dekoracji deserów: omlety lub naleśniki

NATURALNE SYROPY 200 ml do herbaty, napojów, deserów, itp.:

ŻURAWINA Z ZIOŁAMI
Skład: Cukier, naturalny sok z cytryny, syrop żurawinowy 50%, wywar 45% z ziół: aronii, melisy, chmielu, pokrzywy i kwiatu nagietka.

MALINA Z MIODEM
Skład: Cukier, naturalny sok z cytryny, syrop z malin, miód 20%, alkohol 1,2% obj.
Nasze syropy wytwarzamy ręcznie tylko ze świeżych owoców i ziół.
Wszystkie produkty wytwarzane są według naszych, własnych, tradycyjnych receptur, które od lat służyły naszej rodzinie. Zawierają tylko naturalne składniki dzięki czemu otrzymujemy pełnię zdrowia: bogactwo witamin i minerałów. Dzięki tradycyjnej metodzie wytwarzania uzyskujemy prawdziwy, głęboki smak syropów.
Polecamy: jako dodatek do herbaty, do sporządzania wszelkich napojów. Znakomicie nadają się do przygotowania deserów: np. jako polewa do lodów, naleśników, omletów, racuchów a nawet sałatek.
Syropy ETERNO to „bomby witaminowe”. Polecamy szczególnie „Żurawinę z Ziołami”, którego wszystkie składniki są skomponowane w taki sposób aby miały jak najbardziej dobroczynny wpływ na nasz organizm. W dzisiejszych czasach, przy szybkim tempie życia, złej diecie powinniśmy w naszej kuchni używać jak najwięcej naturalnych produktów, które neutralizują złe skutki „cywilizacji”. Specjalnie dobrane składniki: żurawiny, aronii, melisy, chmielu, pokrzywy i kwiatu nagietka działają kompleksowo na stan naszego organizmu.

Przekąski, dodatki do potraw, do mięs, wędlin, serów, ryb i sałatek.

CHRZAN Z ŻURAWINĄ
Skład: Żurawina 80g, chrzan 100g, cukier, ocet 4%, kwasek cytrynowy.
Chrzan z żurawiną polecamy:
Jako pyszny dodatek do mięs, sosów, wędlin i pieczeni. Wspaniale nadaje się do jajek. Polecamy na świąteczny stół, znakomicie smakuje z białą kiełbasą. Świetny dodatek do wędzonych ryb.
Przepis na szynkowe roladki:
Duże plastry szynki pieczonej lub gotowanej posmarować wymieszanym chrzanem z żurawiną, posypać świeżą, posiekaną natką pietruszki, zrolować.

KETCHUP MORELOWY
Skład: morela 56%, jabłka, chrzan, miód, sok z cytryny, wywar ziołowy, przyprawy.
Morela posiada wiele cennych witamin oraz spore ilości soli mineralnych, jest wartościowym owocem, ponieważ wzmacnia tkanki i przedłuża życie komórek, wspomaga ochronę organizmu przed wolnymi rodnikami.
Chińczycy znają wartości moreli od ponad pięciu tyś.lat i spożywają je bardzo regularnie jako środek regulujący trawienie. Ketchup też jest wynalazkiem Chińczyków – była to pierwotnie “zaprawa do ryb”. Specjalnie dla Państwa
skomponowaliśmy oryginalny sos morelowy.
Polecamy:
Jako pyszny dodatek do mięs, sosów, wędlin, ryb i serów.
Są wspaniałym dodatkiem do sałatek owocowych, warzywnych i rybnych. Może służyć jako marynata do mięs: .plastry karkówki wymieszać z ketchupem morelowym i przed grillowaniem odstawić na 3 godziny. Wyśmienity dip do krakersów bądź grzanek z pieczywa tostowego.

Źródło: DOCEŃ POLSKIE