Dodaj ofertę za darmo

Polacy wracają do tradycyjnych smaków

2018-02-26

Trwający rok będzie powrotem do tradycji. Polacy szukając produktów spożywczych powracają do tych, które są tworzone wg dobrze sprawdzonych receptur, nawiązują do świetnie znanych smaków i bardzo cenią sobie rzemieślnicze podejście do surowca. Te oczekiwania spełniają nowe produkty z klasycznymi śledziami od pomorskiej firmy MIRKO.

Jak co roku, różne instytuty żywności oraz agencje badawcze w całego świata prognozują, co będzie się działo w zakresie żywności w 2018 roku. Możemy się dowiedzieć jakie produkty będą modne, jak będą zachowywali się konsumenci oraz jakie smaki będą dominować w kuchni. Najgorętszym trendem jest powrót do tradycji, ale w nowoczesnym wydaniu i zwrot ku lokalnym wyrobom.

Z jakich ryb słynie polska kuchnia? Ze śledzi. Polacy je uwielbiają i od lat śledzie królują na polskich stołach w różnych kulinarnych konfiguracjach. Teraz, dzięki pomorskiej firmie MIRKO dostęp do nowoczesnych połączeń smakowych został poszerzony o dwa kolejne smaki. Każdy z nich został stworzony z myślą o tradycji, smakach wyniesionych z domu i uszanowaniem naturalnego smaku ryby.

MIRKO śledź kresowy z grzybami to połączenie dwóch miłości polskich smakoszy. Świeżo marynowany śledź atlantycki w aromatycznym akompaniamencie z pieczarkami i borowikami. Dopełnieniem smaku są zioła i delikatna zalewa, która sprawia, że całość jest wręcz aksamitna. Co więcej, wszystkie ryby w zakładzie pochodzą wyłącznie z certyfikowanych łowisk, co gwarantuje ochronę zagrożonych gatunków i morskiego ekosystemu.

MIRKO śledź ogórek z czosnkiem to najnowsze połączenie charakterystycznych dla Polski produktów kulinarnych. Orzeźwiająca świeżość ogórka przełamuje delikatny czosnkowy akcent, podkreślając tym samym subtelny smak ryby. Produkt nie zawiera sztucznych konserwantów – jedynie naturalne dodatki i przyprawy. Filety zostały pokrojone i ułożone na tacce ręcznie.

W MIRKO ryby to codzienność, ale także ogromna pasja. Dzięki temu, że mało kto dysponuje taką wiedzą na temat ryb, wspólnymi siłami stworzoną rzemieślniczą markę, która zapewnia wszystko to, co najlepsze w rybach. Filety w zakładzie są krojone ręcznie, następnie dodawane wyłącznie naturalne dodatki, np. cebula, papryka czy zioła. W produktach próżno szukać sztucznych dodatków, konserwantów czy fosforanów.

Źródło: Anna Kisiel





2018-05-28 14:40:41 | Komentarze: 0

WYNIKI BADANIA "POLACY NA WYNOS"

Jak pokazują dane PizzaPortal.pl, Polacy najchętniej zamawiają on-line pizzę wraz z napojem – konkretnie pizzę capricciosa, a do picia Coca-Cola. Według statystyk serwisu to najczęściej wybierany duet w dostawie. Jakie jeszcze połączenia smaków lubimy i jak różnią się nasze gusta kulinarne w zależności od miejsca zamieszkania?

Nowy hit – sok z jarmużu! Uznane za superfood warzywo jedną z nowości marki Witmar

Słodka czy ostra – wybierz Kielecką!

Illy i Ishida Europe - wyborna kawa na start

Oskoła w kuchni

Przezroczysta Galaretka deserowa Delecta bez żelatyny

Henkell i Freixenet łączą siły

Szybki, elastyczny, dokładny – „głodny potwór” firmy ISHIDA

Wielkanocny koszyczek pełen symboli

Brzoza – drzewo o niezwykłych właściwościach