Pizza z pieczarkami

2014-10-15

Z dodatkiem pieczarek koktajlowych!

Składniki:
400g mąki
25g świeżych drożdży
4 łyżki ciepłego mleka
1 łyżeczka cukru
4 łyżki oliwy
ok. 1 szklanki ciepłej wody
1 łyżeczka pieprzu
1 łyżeczka soli
sos pomidorowy
1 słoik pieczarek koktajlowych Firma Bracia Urbanek


Przygotowanie. Mleko mieszamy z drożdżami i łyżeczką cukru. Po 15 minutach dodajemy oliwę, mąkę, sól, pieprz oraz wodę. Całość zagniatamy, wkładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 25 minut.
Kiedy ciasto podwoi objętość, obsypujemy je mąką i rozwałkowujemy na grubość ok.2-3mm. Smarujemy sosem pomidorowym, nakładamy odsączone z zalewy pieczarki, posypujemy mozarellą i pieczemy ok. 10-12 minut w temp. 220 stopni.

Autor: PR CLUB