Pieczenie w naczyniu żaroodpornym Grill&Drop jest takie proste!

2013-12-10

Opatentowany przez specjalistów TERMISIL Huty Szkła Wołomin, autorski system Grill&Drop zupełnie zrewolucjonizował sposób pieczenia w naczyniach żaroodpornych. Połączenie kropli szklanych w pokrywie oraz ryflowanej powierzchni dna, sprawia że danie nie tylko nie przywiera do ścian naczynia, ale dodatkowo jest równomiernie nawilżone.

System ten wymusza bowiem obieg aromatu i pary wodnej. Dzięki Grill&Drop z łatwością więc przygotujemy pyszne zapiekanki, dania mięsne oraz rybne. A wszystkie potrawy będą soczyste i smakowite.

Naczynia z systemem Grill&Drop wykonane są ze szkła borokrzemowego, które różni się od powszechnie stosowanego sodowego przede wszystkim wysoką odpornością na temperaturę i szok termiczny, a także większą odpornością na stłuczenie. Szkło borokrzemowe wykazuje najwyższy stopień bezpieczeństwa przy kontakcie z żywnością, dlatego wykonuje się z niego m.in. butelki dla niemowląt.

W ofercie firmy Termisil znajdziemy najbardziej popularne kształty i wymiary naczyń z tym systemem. W zależności od zapotrzebowania dostępne są naczynia okrągłe, prostokątne i owalne w kilku pojemnościach do wyboru (1.0l, 1.7l, 2.4l, 2.9l, 4.1l, 5.1l). Każde danie przygotowane w naczyniu żaroodpornym z systemem Grill&Drop to gwarancja udanego wypieku.

W dniach od 12 do 18 grudnia 2013 roku, naczynia żaroodporne Grill&Drop w pojemnościach 2.9l oraz 5.1l dostępne będą w sieci marketów REAL w promocyjnych cenach.

Źródło: Acha PR





Ciekawostki

2014-01-08 16:43:50 | Komentarze: 0

Jedz ser żółty zimą – 3 powody

Zimą zasadniczo polecane przez dietetyków są kasze oraz owoce i warzywa. Produktów, które dodadzą nam siły i uzupełnią brakujące witaminy i minerały, jest jednak o wiele więcej. Jednym z nich jest ser żółty - zdradzamy, jakie ma właściwości i dlaczego nie powinno go zabraknąć w naszym zimowym jadłospisie.

Kapary i karczochy - z czym to się je?

Zdrowe, ekologiczne szkło TERMISIL – idealne do pieczenia ciast i własnego chleba!

Ochrona pszczół i motyli, czyli producenci żywności w trosce o środowisko

Bądź eko także w kuchni!

Życie kręci się wokół wody

RICOLA - FUNKCJONALNE CUKIERKI ZIOŁOWE – smak, orzeźwienie i bogactwo 13 ziół w każdym cukierku!

Skąd pochodzi Twoja ryba?

Student w wielki mieście - kulinarna szkoła przetrwania

„Whatever It Takes” – wina z misją