Panierowany filet z mintaja
2016-02-03
Chrupiące panierka i pyszna rybka w środku!
Składniki dla 2osób:
• 2-4 kostki mrożonego filetu z mintaja
• 2 łyżeczki przyprawy do ryb lub Smakosza Extra z Natury CYKORIA
• 1 jajko, mąka do panierowania oraz bułka tarta lub panierka CYKORIA
• Olej do smażenia
• cytryna
Przygotowanie. Filet opłukujemy pod zimną wodą, skraplamy sokiem z cytryny i oprószamy przyprawą a następnie zanurzamy kolejno w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej lub gotowej panierce. Rybę smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony do momentu, aż filet nabierze złotego koloru.
Smacznego!
Więcej przepisów na: www.gotowaniejestproste.pl
• 2-4 kostki mrożonego filetu z mintaja
• 2 łyżeczki przyprawy do ryb lub Smakosza Extra z Natury CYKORIA
• 1 jajko, mąka do panierowania oraz bułka tarta lub panierka CYKORIA
• Olej do smażenia
• cytryna
Przygotowanie. Filet opłukujemy pod zimną wodą, skraplamy sokiem z cytryny i oprószamy przyprawą a następnie zanurzamy kolejno w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej lub gotowej panierce. Rybę smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony do momentu, aż filet nabierze złotego koloru.
Smacznego!
Więcej przepisów na: www.gotowaniejestproste.pl
Autor: PR CLUB
- Przepisy kulinarne
-
2016-03-21 12:46:49 | Komentarze: 2
Sałata z malinami i serkiem SERTOP
Z kultowym Złotym Ementalerem!
-
Sałata z łososiem i serem
-
Omlet z maką jaglaną i serkiem
-
Cytrynowy mazurek z kremem Ekler
-
Sznycelki
-
Paluchy drożdżowe z serem
-
Drożdżowe paluchy z czarnuszką
-
Zupa krem chrzanowa z serem i plackiem ziemniaczanym
-
Zapiekane bataty z serkiem
-
Marchewka z serem i kaszą