Dodaj ofertę za darmo

Omlet z maką jaglaną i serkiem

2016-03-21

Z dodatkiem pysznego serka Edam!

Składniki dla 2 osób:
• 4 jajka
• 100g serka topionego Edam z serii „Jak Dawniej” SERTOP
• 2 łyżki maki jaglanej
• 2 łyżki wody
• sól i pieprz do smaku
• szczypta proszku do pieczenia
• masło klarowane lub olej do smażenia
Do dekoracji: pomidorki koktajlowe oraz natka pietruszki
Przygotowanie:
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, sól i delikatnie mieszamy. Połowę porcji wylewamy na rozgrzaną patelnię z masłem, smażymy na średnim ogniu, wyłącznie z jednej strony do momentu, aż omlet nabierze od spodu złotego koloru. W trakcie smażenie kładziemy na wierzch omletu pokrojony serek topiony. Gotowy omlet dekorujemy obficie połówkami pomidorków koktajlowych i natką pietruszki oraz posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Z drugą porcją ciasta wykonujemy tą samą czynność.
Smacznego!

Autor: PR CLUB