Naturalne Gotowanie - rolada z indyka, nadziewanego oliwkami

2015-01-13

Z pysznymi powidłami Urbanka!

Składniki:
• 1 duży plaster piersi z indyka /30cmx20cmx1cm/
• 1 słoiczek nadziewanych oliwek Firma Bracia Urbanek
• Sól, pieprz
• Kilka łyżek masła
• 1 szklanka białego wina
• Oliwa z oliwek


Przygotowanie. Plaster indyka wkładamy do foliowego woreczka i rozbijamy tłuczkiem z obu stron. Smarujemy masłem, nacieramy solą i pieprzem i przy jednej krawędzi układamy oliwki. Całość zwijamy, tworząc roladę i spinamy lub związujemy sznurkiem. Podsmażamy 4-5 minut z każdej strony na oliwie a następnie wkładamy, razem z powstałym sosem do foliowego rękawa, dolewamy wino, zawiązujemy i pieczemy ok. 45minut w temp. 200 stopni.

Źródło: PR CLUB