Naturalne Gotowanie - Muszle z tuńczykiem

2013-09-30

Doskonałe zarówno na uroczystą kolację jak i domowy obiad. Dla zabieganych osób, ceniących swój czas oraz zdrowie!

Składniki:
1 opakowanie makaronowych „muszli” (najlepiej dużych)
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
1 słoiczek papryki konserwowej Firma Bracia Urbanek
1 puszka kukurydzy
5 ogórków konserwowych Firma Bracia Urbanek
5-10 łyżek natki pietruszki
sól, pieprz do smaku
sok z 1 cytryny
łyżek oliwy z oliwek

Przygotowanie: makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek. Paprykę i ogórek kroimy w drobną kostkę, dodajemy odcedzoną kukurydzę, tuńczyka bez zalewy, natkę pietruszki oraz majonez a następnie całość mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Mieszanką napełniamy muszle. Podajemy bezpośrednio po zrobieniu tak, aby makaron nie stwardniał.

Więcej przepisów na:

Autor: Bracia Urbanek