Makowe specjały

2007-01-31

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, firma HELIO S.A. (dawniej „PH BONA”) proponuje nowoczesną i praktyczną serię mas makowych w różnych wariantach. Kolekcję tworzą: Mak zmielony niebieski, Gotowa masa makowa w puszce z bakaliami, Masa makowa błyskawiczna oraz Mak babuni z bakaliami i miodem.

Masy makowe HELIO łączą w sobie oszczędność czasu, funkcjonalność opakowań z tradycją staropolskich receptur. Zawsze wyraźne, rzucające się w oczy niebieskie opakowania mas makowych, każdorazowo z wizerunkiem „makowej babci”, powodują, że marka HELIO jest doskonale widoczna na półce sklepowej i rozpoznawalna przez konsumenta. O dużej popularności Masy makowej wśród konsumentów świadczy otrzymany w 2006 roku Złoty Laur Konsumenta w kategorii dodatki do ciast.
Masy makowe HELIO to gotowe nadzienie do praktycznego użycia w kuchni. Produkty HELIO stanowią doskonałą bazę dla zwyczajowych makowców, strucli, mazurków, wszelkiego rodzaju ciast oraz tortów makowych. Polecamy je także do przygotowania tradycyjnych potraw mącznych typu: pierogi, kluski z makiem. Mogą stanowić dodatek do pieczywa, ciast francuskich, ciast kruchych. Doskonale sprawdzą się jako składnik i element dekoracyjny lodów, kremów i deserów. Masy makowe mogą być zapiekane i pieczone w wysokich temperaturach, a potrawy z nich przygotowane mogą być schładzane i zamrażane.
Produkty dostępne w handlu sieciowym, jak i detalicznym. W okresie przedświątecznym, producent przygotował dla swoich odbiorców szeroki wachlarz upustów i rabatów. W czasie największej sprzedaży zostaną również przygotowywane degustacje produktów w sklepach. Wszelkich informacji na temat promocji, upustów kupieckich udzieli dział handlowy spółki HELIO, pod numerem telefonu: + 48 22 796 31 96
Informacje o firmie
HELIO S.A. dawniej „PH Bona” Sp. z o.o. jest polskim przedsiębiorstwem działającym od 1992 r. Obecnie zakłady produkcyjne spółki zlokalizowane są w Wyględach, k. Warszawy, gdzie znajdują się m.in. najnowocześniejsze automaty paczkujące oraz autorska linia do produkcji masy makowej. W 2003 roku Spółka, jako pierwsza firma z branży bakaliowej w Polsce, otrzymała certyfikat jakości HACCP, nadany przez TÜV Rheinland Group. W latach 2005-2006 Helio trzykrotnie uhonorowana została godłami „Laur Konsumenta” w kategoriach „Bakalie” oraz „Dodatki do ciast”.
Dzisiaj Helio S.A. jest liderem na rynku producentów mas makowych oraz czołowym importerem i dystrybutorem bakalii. Poza produktami z maku (mak zmielony, masa makowa, masa makowa z bakaliami i miodem) w ofercie Helio znajdują się orzechy, owoce suszone i kandyzowane oraz ziarna. Spółka oferuje swoje produkty pod markami: Helio, Słoneczne Owoce, Bona do największych sieci handlowych, hurtowni i sklepów spożywczych. w Polsce, a także zaopatruje pod markami własnymi (tzw. private labels) m.in. Auchan, E.Leclerc, JMD „Biedronka”, Lidl.
Średnie ceny na półce sklepowej:
Mak Babuni HELIO (900 gram): ok. 11, 49 zł
Masa makowa HELIO (puszka 900 gram): ok. 8,99 zł
Masa makowa HELIO błyskawiczna (300 gram): 5,49 zł
Mak zmielony HELIO (250 gram): 4,89 zł
Więcej informacji o produktach znajdziesz na stronie: www.helio.pl




Aktualności

2020-09-04 12:01:50 | Komentarze: 0

Szczypta wiedzy o pieprzach

Pieprz to, obok soli, najbardziej znana przyprawa na całym świecie i stosowana w niemal każdej kuchni. Nie tylko podkreśla smak potraw, ale ma też właściwości prozdrowotne, dlatego po młynek z czarnymi ziarnami warto sięgać jak najczęściej. A co z innymi wersjami kolorystycznymi? Marka Appetita podpowiada, jak ich używać i jak uratować zbyt pieprzne dania!

„Grześki świecą przykładem” w loterii z okazji powrotu do szkoły

25. Urodziny Wafli Familijnych – loteria konsumencka

Ishida: Nowe modele zwiększające możliwości pakowania owoców

Naturalne suplementy odchudzania. Przypraw dietę z Appetitą

Grześki latem nie pływają w czekoladzie!

Żywiec Zdrój z nutą owoców ZERO CUKRU – nowość w ofercie produktów smakowych marki

Illy stawia na naważarki od Ishida

„Elfy same w domu” – świąteczna kampania Pepsi w niezwykłej odsłonie!

Inspekcja x-ray: Jaki system wybrać do pakowania dnej żywności?