Młynek do cukru pudru - słodka rewolucja rynku opakowań

2009-09-16

Koncern Südzucker Polska, producent Cukru Królewskiego, jako pierwszy w Polsce wprowadza na rynek cukier puder w młynku. Innowacyjne opakowanie oznacza zerwanie z tradycją dodawania do cukrów pudrów antyzbrylaczy, ponieważ młynek jest gwarancją otrzymania idealnie sypkiej konsystencji produktu. Cukier puder w młynku to wynalazek tyleż praktyczny, co wygodny. Precyzja w dozowaniu zapewnia oszczędności w każdej kuchni.

Koniec ery zbrylonego cukru pudru

Dzięki rewolucyjnemu opakowaniu – tubie zakończonej nakrętką z młynkiem – producent oddaje w ręce konsumentów, najwyższej jakości cukier puder. Powszechnie stosowane jako dodatek do cukru pudru antyzbrylacze, których zadaniem jest powstrzymanie procesu tworzenia się cukrowych grudek w opakowaniu, zostają wyeliminowane, dzięki innowacyjnemu opakowaniu. Praktyczny młynek w prosty i szybki sposób rozdrabnia powstałe ewentualnie grudki, a przemielony przez niego cukier puder jest zawsze idealnie sypki.



Precyzja i komfort w pracach kuchennych

Tuba z młynkiem od Cukru Królewskiego znacznie ułatwi pracę każdemu miłośnikowi domowych, kulinarnych przygód . Wygodne w użyciu opakowanie, to komfort pracy w kuchni, który pozwala uniknąć konieczności używania kilku naczyń i sitek w celu ozdobienia własnoręcznie przygotowanych smakołyków. Precyzja i dokładność w dozowaniu cukru pudru, którą daje młynek, jest równocześnie gwarancją zachowania czystości i oszczędności, ponieważ nowe opakowanie skutecznie zapobiega rozsypywaniu się produktu.


Nowoczesna kuchnia z dziećmi w roli głównej

250-gramowe opakowanie cukru pudru marki Cukier Królewski, oprócz atutów praktycznych, posiada również walor estetyczny – jest eleganckie i stanowi doskonały dodatek do każdej kuchni. Cukier puder w młynku jest również odpowiedzią na zainteresowanie kuchnią ze strony dzieci. Dzięki nowości Cukru Królewskiego, rodzice bez obaw mogą teraz powierzyć swoim pociechom dekorację wypieków, dań i deserów.

Nowy członek rodziny produktów do pieczenia

Cukier puder w nowym opakowaniu poszerzył gamę produktów z portfolio Cukru Królewskiego, przeznaczonych do pieczenia. Dla miłośników wypieków, producent w swojej ofercie posiada już 500-gramowe opakowanie cukru pudru oraz kilogramowy cukier drobny do wypieków. Drobne kryształki tego drugiego, ze względu na łatwą rozpuszczalność, są idealnym dodatkiem do wszelkich wypieków. Właściwości cukru drobnego do wypieków, pozwalają również na wykorzystanie go do przyrządzania sosów, sałatek i wielu innych potraw.

Naleśniki po amerykańsku

Niezbędne składniki:
Cukier puder w młynku „Cukier Królewski”
¼ szklanki cukru pudru „Cukier Królewski”
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 ¼ szklanki mąki
1 łyżeczka sody
1 ¼ szklanki oliwy
1 ¼ szklanki maślanki
1 jajo
Sól do smaku


Sposób przygotowania:
Za pomocą blendera miksujemy razem wszystkie składniki w celu uzyskania gładkiego, gęstego ciasta. Na rozgrzanej, suchej patelni smażymy naleśniki z obu stron. Przed podaniem obficie posypujemy cukrem pudrem z młynka.

Szarlotka - migdałówka

Niezbędne składniki:
1 ¾ szklanki cukru trzcinowego „Cukier Królewski”
Cukier puder w młynku do posypania „Cukier Królewski”
4 jabłka golden
5 łyżeczek mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 ½ szklanki mąki pszennej
2 jaja
2 łyżki mleka
8 dag masła
¾ łyżeczki soli
Zrumienione płatki migdałów

Sposób przygotowania:
Jabłka obieramy, usuwamy z nich gniazda, a następnie kroimy w grubą kostkę. Proszek do pieczenia oraz oba rodzaje mąki, a także sól przesiewamy przez sitko. Do przesianych składników dodajemy pokrojone w kostkę masło, wszystko rozcieramy w rękach do momentu powstania kruszonki. Do całości dodajemy przygotowane wcześniej jabłka, ubite z mlekiem jajka oraz cukier (1 łyżkę cukru należy zostawić do posypania foremki). Tak powstałą masę dokładnie mieszamy i przekładamy do natłuszczonej oraz wysypanej bułką tortownicy, którą posypujemy również odłożonym cukrem. Szarlotkę należy piec w nagrzanym piekarniku, w temperaturze 190° C, przez około 45 minut. Po ostudzeniu, szarlotkę ozdabiamy dużą ilością cukru pudru prosto z młynka oraz płatkami migdałów.


Grupa Südzucker to największy producent cukru w Europie. Jej częścią jest Südzucker Polska S.A., najmłodsza, dynamicznie rozwijająca się spółka w ramach europejskiego koncernu. Obecnie Südzucker Polska S.A. produkuje cukier w 5 zakładach produkcyjnych tj. w cukrowniach: Cerekiew, Ropczyce, Strzelin, Strzyżów i Świdnica, pod znaną od 10 lat na polskim rynku marką "Cukier Królewski".

Na półkach sklepowych, oprócz tradycyjnego cukru białego w opakowaniach 1 kg znaleźć można wiele innych produktów marki „Cukier Królewski” m.in. cukier puder, kostka, brydż, cukier trzcinowy, kandyz oraz cukier w małych poręcznych saszetkach zarówno do domowego użytku jak również do sektora gastronomicznego. Równocześnie, szeroka gama specjalistycznych produktów takich jak: pomady cukiernicze, cukier perlisty itd. skierowana jest do branży piekarniczo – cukierniczej.