Lekkie kiełbaski Golden Crown od Cedrobu

2011-11-14

Na sklepowych półkach pojawiły się właśnie drobiowe kiełbaski z fileta kurczaka marki Golden Crown. Produkty wytwarzane są w ciechanowskich zakładach firmy Cedrob, jednego z liderów w produkcji wysokiej jakości wędlin drobiowych w Polsce.

Kiełbaski z fileta marki Golden Crown, to produkt Premium w portoflio Cedrobu. Przygotowywane są z pełnowartościowego fileta drobiowego, dzięki czemu są bogate w składniki odżywcze - białko i witaminy. Jedna kiełbaska zawiera tylko 5,2 g tłuszczu, co stanowi 7,4 % dziennego zapotrzebowania dorosłego człowieka.

Drobiowe kiełbaski z fileta nie zawierają fosforanów, a w ich produkcji nie wykorzystano sztucznych barwników. Warto dodać, że kiełbaski dostępne są w poręcznych, małych opakowaniach idealnych na przekąskę lub drugie śniadanie.

Sugerowane ceny:
Kiełbaski z fileta - 5,81 zł (opakowanie 5 sztuk)


Polecamy wyśmienite i lekkie leczo

Składniki:
5 kiełbasek drobiowych, puszka fasolki czerwonej oraz kukurydzy, mrożona marchew lub marchew z groszkiem, 3 cebule, puszka pomidorów, 1 świeża czerwona papryka, sos tabasco, ziele angielskie, sól, oliwa, świeże lub suszone zioła - bazylia, oregano.

Jak przyrządzać:
Cebulę i paprykę należy pokroić w podłużne pasy i podsmażyć na odrobinie oliwy. Następnie dodać kukurydzę, fasolkę, marchew i groszek. Podgrzewaną mieszankę zalać pomidorami z puszki. Całości należy gotować przez około 20 minut. By uzyskać idealny efekt wystarczy dodać drobno pokrojone kiełbaski drobiowe i przyprawić do smaku. Takie leczo wymaga jeszcze około 10 minut gotowania na niedużym ogniu.

Smacznego!