LISNER - świąteczne propozycje w nowej odsłonie
2010-12-03
W okresie świąt Bożego Narodzenia pragniemy delektować się każdą chwilą spędzoną w gronie najbliższych i dokładamy starań, by zachwycić ich wyjątkowymi potrawami. Komponując uroczyste menu pamiętajmy o produktach marki Lisner – teraz dostępnych w nowych opakowaniach z nowym „uśmiechniętym” logo – podkreślającym ich wysoką jakość, wyjątkowy smak i radość kulinarnych odkryć.
ŚLEDŹ Z ŁOSOSIEM W SOSIE ŚMIETANOWYM W ODSŁONIE Z SUSZONYMI OWOCAMI
Składniki:
- Śledź z łososiem w sosie śmietanowym LISNER,
- rukola,
- jajo ugotowane na twardo,
- suszone śliwki i morele,
- orzechy włoskie,
- pomarańcza,
- cytryna,
- koperek,
- mleko.
Sposób przygotowania:
Orzechy włoskie ugotować w mleku, ostudzić i połamać na drobne kawałki. Sałatę umyć, osuszyć
i porwać na drobne kawałki. Jajko ugotować na twardo, białko pokroić w drobną kostkę, żółtko przetrzeć przez tarkę o grubych oczkach. Śliwki i morele suszone pokroić w drobne paski. Wszystkie składniki wymieszać. Pomarańczę wyfiletować (oddzielić miąższ od białych błonek), pokroić w cząstki. Na rukoli ułożyć wszystkie składniki sałatki. Na końcu dodać filety śledziowe z łososiem bez sosu, skropić sokiem z cytryny. Tuż przed podaniem delikatnie polać sosem śmietanowym. Udekorować koperkiem.
Śledź z łososiem w sosie śmietanowym
Opakowanie: 300 g
Cena: 5,49 zł
WIEJSKIE FILETY ŚLEDZIOWE W TORTILLI
Składniki:
- Wiejskie filety śledziowe w oleju LISNER,
- tortilla,
- ser żółty (czedar lub gouda),
- ogórek kiszony,
- jabłko,
- mango,
- sok z cytryny do skropienia,
- sałata lodowa i roszponka,
- koperek do dekoracji,
- papryczka chilli do zaostrzenia smaku
(opcjonalnie).
Sposób przygotowania:
Tortillę wkładamy do piekarnika i podgrzewamy by była ciepła, ale nie spieczona. Ser żółty, ogórki kiszone, jabłko, mango pokroić w cienkie paski. Śledziki pokroić w 2,5 cm kawałki i wymieszać z pozostałymi składnikami. Na ciepłą tortillę wykładamy porwane liście sałaty lodowej i roszponki. Staramy się wszystkie składniki układać na połowie tortilli by łatwiej było ją później złożyć. Na sałatę wykładamy wszystkie składniki sałatki ze śledziem, skrapiamy sokiem z cytryny. Wielbiciele pikantnych smaków mogą dodać papryczkę chilli. Wykładamy na talerz ozdabiając koperkiem.
Wiejskie filety śledziowe
Pojemność: 650 g
Cena: 10,99 zł
ŚLEDŹ W SOSIE CURRY
Składniki:
- 8 filetów śledziowych LISNER,
- 1 szklanka jogurtu naturalnego,
- 6 łyżek majonezu,
- 2 cebule,
- 2 łyżki rodzynek,
- sok z połowy cytryny,
- 2 łyżeczki cukru,
- Curry Kamis, 7 g
Przygotowanie:
Filety śledziowe Lisner wymoczyć w zimnej wodzie przez ok. 1 godz. Cebulę drobno posiekać, przelać na sitku wrzątkiem, ostudzić. Rodzynki zalać gorącą wodą i moczyć przez ok. 5 min. Jogurt dokładnie wymieszać z majonezem i curry. Wlać sok z cytryny, wsypać cukier i wymieszać. Następnie dodać osączone rodzynki i cebulę i ponownie wszystko wymieszać. Na półmisek wylać odrobinę przygotowanego sosu. Następnie ułożyć pokrojone w kawałki filety Lisner i polać sosem. Odstawić w chłodne miejsce na minimum 24 godz.
Produkty wykorzystane w promocji:
- Filety śledziowe a’la Matjas w oleju
Opakowanie: 1000 g
Cena: 15,99 zł
- Przyprawa Kamis Curry, 7 g
ŚLEDŹ W SOSIE SOJOWO – IMBIROWYM
Składniki:
- 8 filetów śledziowych LISNER,
- 1 cebula,
- ½ pęczka szczypiorku,
- 5 łyżek sosu sojowego,
- 3 ząbki czosnku,
- 4 łyżki miodu,
- sok z 1 cytryny,
- 250 ml oleju rzepakowego,
- Imbir Kamis, 7 g
Przygotowanie:
Filety śledziowe Lisner wymoczyć w zimnej wodzie przez ok. 1 godz. Cebulę posiekać w piórka, szczypiorek pokroić na ukos. Sos sojowy połączyć z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, miodem, imbirem i sokiem z cytryny, wszystko dokładnie wymieszać. Przygotowany sos wlać do słoika, dodać szklankę oleju, a następnie zakręcić słoik i całość dokładnie wymieszać. Na półmisek wylać odrobinę przygotowanego sosu, ułożyć na nim pokrojone w plasterki filety Lisner i polać sosem. Odstawić w chłodne miejsce na minimum 24 godz.
Produkty wykorzystane w promocji:
- Filety śledziowe a’la Matjas w oleju
Opakowanie: 1000 g
Cena: 15,99 zł
- Przyprawa Kamis Imbir, 7 g
ŚLEDZIK PO POLSKU Z BURACZKAMI I MARYNOWANYM I KURKAMI
Składniki:
- Sałatka śledziowa z buraczkami LISNER,
- roszponka,
- słoiczek marynowanych kurek,
- słoiczek złotej cebulki marynowanej,
- jabłka,
- tortilla,
- koperek.
Sposób przygotowania:
Roszponknę umyć i osuszyć. Jabłko pokroić w kostkę, złotą cebulkę marynowaną i kurki marynowane przekroić na pół, wymieszać. Z tortilli wyciąć kółka i podpiec w piekarniku. Na roszponkę wykładamy sałatkę z jabłka kurek i cebulki. Dodać sałatkę śledziową z buraczkami. Dekorujemy pieczonymi krążkami
z tortilli i koperkiem i jabłkiem ze skórką pokrojonym w cienkie plasterki.
Sałatka śledziowa z buraczkami
Opakowanie: 150 g
Cena: 1,99 zł
- Świat spożywki
-
2015-04-01 14:10:06 | Komentarze: 0
Złote jajo polskiej gospodarki – branża drobiarska
Mimo rosyjskiego embarga nałożonego w zeszłym roku między innymi na drób i jaja, polska branża drobiarska ma się całkiem dobrze i nic nie wskazuje na to, aby miało się coś zmienić. Polscy producenci coraz częściej i chętniej handlują z zagranicznymi partnerami, a zamknięcie rynku rosyjskiego tylko nasiliło tę tendencję.
-
Jesz mało chleba? Sprawdź dlaczego warto to zmienić!
-
Wegetarianizm i jego odmiany
-
Herbata na dzień dobry – śniadaniowe propozycje marki Czas na Herbatę
-
Kanapki "po kielecku"
-
Wielka moc w małym produkcie, czyli dlaczego warto sięgać po ziarenka
-
Żelatyna CYKORII
-
Po cygańsku
-
Życie pełne zdrowia i smaku – ser topiony Beauty z błonnikiem marki LACTIMA
-
Pożywny i słodki poranek z konfiturą malinową marki Schwartau Extra