Kulki z patisonami

2014-10-15

Smacznego!

Składniki:
1kg ziemniaków
1 jajko
2-3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 słoik patisonów konserwowych Firma Bracia Urbanek
sól, pieprz
bułka tarta olej do smażenia
natka pietruszki do dekoracji



Przygotowanie. Ziemniaki gotujemy a następnie, jeszcze gorące mielimy w malakserze lub ubijamy tłuczkiem do ziemniaków. Kiedy nieco przestygną, dodajemy jajko, mąkę oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem a następnie dodajemy odcedzone z zalewy i pokrojone patisony konserwowe Firma Bracia Urbanek. Całość mieszamy a z masy formujemy kulki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy w mocno rozgrzanym oleju. Kulki podajemy z pokrojonymi patisonami, całość ozdabiamy natką pietruszki.

Autor: PR CLUB