Jubileusz 35-lecia Zakładów Mięsnych „Pekpol Ostrołęka”

2009-11-18

Wyjątkowi gości, pokaz filmu okolicznościowego, przemówienia, podniosła atmosfera…A wszystko z Tradycją i Dobrym Smakiem. Tak w wielkim skrócie wyglądał jubileusz 35-lecia Zakładów Mięsnych „Pekpol Ostrołęka”.

Wieczorem 14 listopada w sali bankietowej przy Zakładach Mięsnych „Pekpol Ostrołęka” pracownicy, kontrahenci, przyjaciele firmy, władze miasta i powiatu świętowali jubileusz 35 lat firmy. To wyjątkowe wydarzenie rozpoczął przemową Prezes Zakładów, Tomasz Łączyński. Opowiedział zgromadzonym gościom burzliwą historię przedsiębiorstwa, przedstawił jej plany i strategie. Z okazji urodzin składano gratulacje, były prezenty i olbrzymi tort. Nie zapomniano także o najstarszych stażem pracownikach - 18 osób, które pracuje w zakładach 35 lat, obdarowano odznaką honorową Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi „Zasłużony dla rolnictwa”. Przedstawiciele zakładów złożyli podziękowania dostawcom i kontrahentom firmy.

Podczas wieczoru można było skosztować smaku głównych marek wędlin np. wędlin z linii Dębowa, czy Kurpiowska Chata. Niesamowite wrażenie robiła szynka z nogą, cieszyła się ona dużym zainteresowaniem gości. Po części oficjalnej rozpoczęła się zabawa, która trwała do białego rana. Pracownicy oraz kontrahenci i przyjaciele tańczyli przy przebojach lat 80-tych i współczesnych granych na żywo.

Zakłady Mięsne „Pekpol Ostrołęka” S.A. to firma, której początki sięgają roku 1974, w którym to uruchomiono pierwszą produkcję. Zakład powstał na terenach kurpiowszczyzny, ówcześnie regionu bogatego w surowiec i tradycje. Do końca lat 90-tych była to firma, która głównie realizowała strategię produkcyjną. Zmiana, nastąpiła wraz z przyłączeniem Polski do Unii Europejskiej. Asortyment firmy z roku na rok, staje się coraz bardziej różnorodny. Wynika to ze stale rosnących oczekiwań klientów, jak i z systematycznie realizowanej przyjętej strategii. Do najbardziej rozpoznawalnych produktów należą parówki Paryżanki oraz Balbinki (dla dzieci). Marki te, oprócz uznania klientów uzyskały również szereg nagród oraz certyfikatów. Pozostałe marki to: Kurpiowska Chata, Dary Puszczy, Dębowa, Mięsa Mojej Mamy. W sumie w zakładach produkuje się około 150 gatunków wędlin.




Aktualności

2018-10-09 13:05:17 | Komentarze: 0

Marka Lay’s ruszyła z nowym konkursem – do wygrania aż 490 nagród o łącznej wartości prawie pół miliona złotych, w tym codziennie iPhone 8.

Rozpoczął się konkurs marki Lay’s pod hasłem „Które Lay’s dziś wybierasz?”, w ramach którego konsumenci mają szansę codziennie wygrać nagrodę główną – iPhone 8 oraz inne atrakcyjne nagrody. Konkurs potrwa do 9 grudnia br. i został podzielony na 5 dwutygodniowych etapów, które odwołują się do skojarzeń nawiązujących do linii Lay’s m.in. wspólnego imprezowania czy męskich spotkań. W każdym etapie pojawia się nowe pytanie konkursowe i inny zestaw nagród do zdobycia.

Zdrowe smarowanie bez tłuszczów trans

Żyj kolorowo! Lubelska w nowej odsłonie!

Targi Technologii Spożywczych Warsaw Food Tech 2017

Brześć intensyfikuje współpracę z Biedronką

Najważniejsza impreza w branży opakowań już w kwietniu! 8. Międzynarodowe Targi Opakowań Packaging Innovations

Cykoria Liderem Polskiego Biznesu

Wielkanoc po Chrzanowsku

Kolejne Święta za pasem

CYKORIA ambitnie w 2016 roku