Dodaj ofertę za darmo

Innowacyjna Żelatyna-fix deserowa Dr. Oetkera już w sprzedaży

2012-03-28

Z końcem marca Dr. Oetker, lider rynku żelatyny , wprowadza kolejną, po Żelatynie z bulionem i przyprawami, innowację – Żelatynę-fix deserową. Jest to pierwszy na rynku produkt przeznaczony do wszelkich serników, ciast i deserów na zimno. Nowa Żelatyna-fix deserowa Dr. Oetkera jest prosta i szybka w przygotowaniu, a także daje konsumentowi gwarancję sukcesu – aksamitną konsystencję, bez grudek.

Specjalnie opracowana receptura Żelatyny-fix deserowej Dr. Oetkera sprawia, że czas jej przygotowania został skrócony do minimum, w porównaniu z tradycyjną żelatyną. Nie jest konieczne jej namaczanie, długotrwałe rozpuszczanie, ani studzenie. Wystarczy zawartość opakowania krótko zmiksować z wodą i od razu połączyć powstałą mieszankę z przygotowanymi wcześniej składnikami.
Z pomocą Żelatyny-fix deserowej można łatwo przygotować wszelkie serniki, ciasta i masy na zimno na bazie serka homogenizowanego, śmietanki, jogurtu, owoców, a także popularne desery typu Panna Cotta czy Tiramisu. Produkt idealnie łączy się ze świeżymi składnikami, szybko tężeje i gwarantuje zawsze puszystą konsystencję, bez grudek.
Sezonem sprzedażowym dla nowego produktu będzie niewątpliwie wiosna i lato, kiedy to konsumenci chętniej przygotowują ciasta na zimno z owocami sezonowymi, ale również święta, Wielkanoc i Boże Narodzenie.

– Wszystkie benefity produktu, takie jak szybkość i wygoda przygotowania, puszysta konsystencja, szybkie tężenie, są spójne z potrzebami konsumenckimi w kwestii usztywniania serników na zimno. Nowa Żelatyna-fix deserowa Dr. Oetkera wpisuje się w trend „convenience” i jest dedykowana nowoczesnym mieszkankom miast, w wieku 20-49, które cenią swój czas i wygodę, a jednocześnie oczekują od produktu najwyższej jakości i gwarancji sukcesu – mówi Agnieszka Wójcik, Product Manager w firmie Dr. Oetker.

Jedno opakowanie Żelatyny-fix deserowej usztywnia np.:
- Sernik z ok. 750 g – 800 g serka homogenizowanego
- Masę z 500 ml ubitej śmietanki
- Masę z 500 g jogurtu
- Mus owocowy z 500 g zmiksowanych owoców (świeżych, mrożonych lub z puszki)



  • żelatyna fix

    Gość: Ruda | 2012-04-17 14:31:14

    chyba widziałam ją w sklepie i nie kupiłam :( natychmiast się poprawię, wreszcie ktoś wymyślił produkt żeby nie było grud z żelatyny w serniku na zimno itp

Dodaj komentarz


Nowości

2014-09-10 15:44:51 | Komentarze: 0

Domowy sposób na Ajvar

Ajvar to najczęściej wybierana pasta warzywna w słonecznej Chorwacji, jak również smak wakacji towarzyszący wspomnieniom tych, którzy mieli okazję chociaż raz odwiedzić Bałkany. Pasta warzywna, która coraz częściej gości w polskich kuchniach właśnie pojawia się w nowej, domowej wersji.

Pan Rurka zaprasza do stołu

Królowa grillowego menu – Kaszanka jęczmienna Grill marki Nove

Domowo i zdrowo

Jeszcze więcej smaku – sery topione Bistro XXL marki LACTIMA

Hiszpania od kuchni, czyli oliwki marki Beach Flower

Cheesequick – sernikowe święto z Martin Braun

Cydr? Na zdrowie!

Łatwe ciacho z mikrofalówki poleca Delecta

BA! … i myśl pozytywnie!