Dodaj ofertę za darmo

Innowacyjna Żelatyna-fix deserowa Dr. Oetkera już w sprzedaży

2012-03-28

Z końcem marca Dr. Oetker, lider rynku żelatyny , wprowadza kolejną, po Żelatynie z bulionem i przyprawami, innowację – Żelatynę-fix deserową. Jest to pierwszy na rynku produkt przeznaczony do wszelkich serników, ciast i deserów na zimno. Nowa Żelatyna-fix deserowa Dr. Oetkera jest prosta i szybka w przygotowaniu, a także daje konsumentowi gwarancję sukcesu – aksamitną konsystencję, bez grudek.

Specjalnie opracowana receptura Żelatyny-fix deserowej Dr. Oetkera sprawia, że czas jej przygotowania został skrócony do minimum, w porównaniu z tradycyjną żelatyną. Nie jest konieczne jej namaczanie, długotrwałe rozpuszczanie, ani studzenie. Wystarczy zawartość opakowania krótko zmiksować z wodą i od razu połączyć powstałą mieszankę z przygotowanymi wcześniej składnikami.
Z pomocą Żelatyny-fix deserowej można łatwo przygotować wszelkie serniki, ciasta i masy na zimno na bazie serka homogenizowanego, śmietanki, jogurtu, owoców, a także popularne desery typu Panna Cotta czy Tiramisu. Produkt idealnie łączy się ze świeżymi składnikami, szybko tężeje i gwarantuje zawsze puszystą konsystencję, bez grudek.
Sezonem sprzedażowym dla nowego produktu będzie niewątpliwie wiosna i lato, kiedy to konsumenci chętniej przygotowują ciasta na zimno z owocami sezonowymi, ale również święta, Wielkanoc i Boże Narodzenie.

– Wszystkie benefity produktu, takie jak szybkość i wygoda przygotowania, puszysta konsystencja, szybkie tężenie, są spójne z potrzebami konsumenckimi w kwestii usztywniania serników na zimno. Nowa Żelatyna-fix deserowa Dr. Oetkera wpisuje się w trend „convenience” i jest dedykowana nowoczesnym mieszkankom miast, w wieku 20-49, które cenią swój czas i wygodę, a jednocześnie oczekują od produktu najwyższej jakości i gwarancji sukcesu – mówi Agnieszka Wójcik, Product Manager w firmie Dr. Oetker.

Jedno opakowanie Żelatyny-fix deserowej usztywnia np.:
- Sernik z ok. 750 g – 800 g serka homogenizowanego
- Masę z 500 ml ubitej śmietanki
- Masę z 500 g jogurtu
- Mus owocowy z 500 g zmiksowanych owoców (świeżych, mrożonych lub z puszki)



  • żelatyna fix

    Gość: Ruda | 2012-04-17 14:31:14

    chyba widziałam ją w sklepie i nie kupiłam :( natychmiast się poprawię, wreszcie ktoś wymyślił produkt żeby nie było grud z żelatyny w serniku na zimno itp

Dodaj komentarz


Nowości

2014-07-18 11:56:04 | Komentarze: 0

Hiszpania od kuchni, czyli oliwki marki Beach Flower

Lato sprzyja zagranicznym wojażom, poznawaniu innych kultur, tradycji, smaków. Te ostatnie chętnie wykorzystujemy w naszej kuchni – jako wspomnienie albo po prostu substytut egzotycznej wyprawy. Szczególnie dobrze na polskich stołach przyjęły się oliwki, doceniane za walory smakowe, wszechstronne zastosowanie oraz wartości odżywcze. Namiastkę hiszpańskiej kuchni oferują oliwki marki Beach Flower, które doskonale oddają wszystko to, co najlepsze w tym przysmaku.

Cheesequick – sernikowe święto z Martin Braun

Cydr? Na zdrowie!

Łatwe ciacho z mikrofalówki poleca Delecta

BA! … i myśl pozytywnie!

Gramy na czas

Rabarbar w parze z truskawką ! Wielki powrót rabarbaru

Owocowe ciekawostki

Włoska BIO Bruschetta z karczochów LaSelva – specjały słonecznej Italii

Owoce w żelu Malina – nowość od Grados