Dodaj ofertę za darmo

Innowacyjna Żelatyna-fix deserowa Dr. Oetkera już w sprzedaży

2012-03-28

Z końcem marca Dr. Oetker, lider rynku żelatyny , wprowadza kolejną, po Żelatynie z bulionem i przyprawami, innowację – Żelatynę-fix deserową. Jest to pierwszy na rynku produkt przeznaczony do wszelkich serników, ciast i deserów na zimno. Nowa Żelatyna-fix deserowa Dr. Oetkera jest prosta i szybka w przygotowaniu, a także daje konsumentowi gwarancję sukcesu – aksamitną konsystencję, bez grudek.

Specjalnie opracowana receptura Żelatyny-fix deserowej Dr. Oetkera sprawia, że czas jej przygotowania został skrócony do minimum, w porównaniu z tradycyjną żelatyną. Nie jest konieczne jej namaczanie, długotrwałe rozpuszczanie, ani studzenie. Wystarczy zawartość opakowania krótko zmiksować z wodą i od razu połączyć powstałą mieszankę z przygotowanymi wcześniej składnikami.
Z pomocą Żelatyny-fix deserowej można łatwo przygotować wszelkie serniki, ciasta i masy na zimno na bazie serka homogenizowanego, śmietanki, jogurtu, owoców, a także popularne desery typu Panna Cotta czy Tiramisu. Produkt idealnie łączy się ze świeżymi składnikami, szybko tężeje i gwarantuje zawsze puszystą konsystencję, bez grudek.
Sezonem sprzedażowym dla nowego produktu będzie niewątpliwie wiosna i lato, kiedy to konsumenci chętniej przygotowują ciasta na zimno z owocami sezonowymi, ale również święta, Wielkanoc i Boże Narodzenie.

– Wszystkie benefity produktu, takie jak szybkość i wygoda przygotowania, puszysta konsystencja, szybkie tężenie, są spójne z potrzebami konsumenckimi w kwestii usztywniania serników na zimno. Nowa Żelatyna-fix deserowa Dr. Oetkera wpisuje się w trend „convenience” i jest dedykowana nowoczesnym mieszkankom miast, w wieku 20-49, które cenią swój czas i wygodę, a jednocześnie oczekują od produktu najwyższej jakości i gwarancji sukcesu – mówi Agnieszka Wójcik, Product Manager w firmie Dr. Oetker.

Jedno opakowanie Żelatyny-fix deserowej usztywnia np.:
- Sernik z ok. 750 g – 800 g serka homogenizowanego
- Masę z 500 ml ubitej śmietanki
- Masę z 500 g jogurtu
- Mus owocowy z 500 g zmiksowanych owoców (świeżych, mrożonych lub z puszki)



  • żelatyna fix

    Gość: Ruda | 2012-04-17 14:31:14

    chyba widziałam ją w sklepie i nie kupiłam :( natychmiast się poprawię, wreszcie ktoś wymyślił produkt żeby nie było grud z żelatyny w serniku na zimno itp

Dodaj komentarz


Nowości

2015-07-07 08:04:36 | Komentarze: 0

Hoop Polska wprowadza funkcjonalny ARCTIC+

Marka ARCTIC debiutuje na rynku ze swoją nową propozycją dla osób, które w napojach szukają nie tylko orzeźwienia i smaku, ale też czegoś dla zdrowia i energii. Napój funkcjonalny ARCTIC+ właśnie trafił na rynek w trzech wariantach smakowych: Kiwi + Kofeina, Rabarbar + Guarana oraz Ananas + Cynk.

Kolejni gracze w drużynie OSHEE

Parówki premium z Chrzanowa.

Dieta kwitnąca zdrowiem – wiosenne menu z produktami marki Halina

Kawa Cykoria w nowych opakowaniach

Buliony Cykoria

Nowości Cykoria – fixy bez konserwantów

Niebieskie czyściwo papierowe Tork Reflex™ dla przemysłu spożywczego, w systemie dozowania zawsze po jednym listku.

Czas na grilla… Po chrzanowsku!

Feeria smaków w plasterkach – sery topione marki LACTIMA