Dodaj ofertę za darmo

Innowacyjna Żelatyna-fix deserowa Dr. Oetkera już w sprzedaży

2012-03-28

Z końcem marca Dr. Oetker, lider rynku żelatyny , wprowadza kolejną, po Żelatynie z bulionem i przyprawami, innowację – Żelatynę-fix deserową. Jest to pierwszy na rynku produkt przeznaczony do wszelkich serników, ciast i deserów na zimno. Nowa Żelatyna-fix deserowa Dr. Oetkera jest prosta i szybka w przygotowaniu, a także daje konsumentowi gwarancję sukcesu – aksamitną konsystencję, bez grudek.

Specjalnie opracowana receptura Żelatyny-fix deserowej Dr. Oetkera sprawia, że czas jej przygotowania został skrócony do minimum, w porównaniu z tradycyjną żelatyną. Nie jest konieczne jej namaczanie, długotrwałe rozpuszczanie, ani studzenie. Wystarczy zawartość opakowania krótko zmiksować z wodą i od razu połączyć powstałą mieszankę z przygotowanymi wcześniej składnikami.
Z pomocą Żelatyny-fix deserowej można łatwo przygotować wszelkie serniki, ciasta i masy na zimno na bazie serka homogenizowanego, śmietanki, jogurtu, owoców, a także popularne desery typu Panna Cotta czy Tiramisu. Produkt idealnie łączy się ze świeżymi składnikami, szybko tężeje i gwarantuje zawsze puszystą konsystencję, bez grudek.
Sezonem sprzedażowym dla nowego produktu będzie niewątpliwie wiosna i lato, kiedy to konsumenci chętniej przygotowują ciasta na zimno z owocami sezonowymi, ale również święta, Wielkanoc i Boże Narodzenie.

– Wszystkie benefity produktu, takie jak szybkość i wygoda przygotowania, puszysta konsystencja, szybkie tężenie, są spójne z potrzebami konsumenckimi w kwestii usztywniania serników na zimno. Nowa Żelatyna-fix deserowa Dr. Oetkera wpisuje się w trend „convenience” i jest dedykowana nowoczesnym mieszkankom miast, w wieku 20-49, które cenią swój czas i wygodę, a jednocześnie oczekują od produktu najwyższej jakości i gwarancji sukcesu – mówi Agnieszka Wójcik, Product Manager w firmie Dr. Oetker.

Jedno opakowanie Żelatyny-fix deserowej usztywnia np.:
- Sernik z ok. 750 g – 800 g serka homogenizowanego
- Masę z 500 ml ubitej śmietanki
- Masę z 500 g jogurtu
- Mus owocowy z 500 g zmiksowanych owoców (świeżych, mrożonych lub z puszki)



  • żelatyna fix

    Gość: Ruda | 2012-04-17 14:31:14

    chyba widziałam ją w sklepie i nie kupiłam :( natychmiast się poprawię, wreszcie ktoś wymyślił produkt żeby nie było grud z żelatyny w serniku na zimno itp

Dodaj komentarz


Nowości

2014-09-30 16:05:02 | Komentarze: 0

Viva la Pasta! – odkrywamy sekret włoskiego smaku

Makaron we Włoszech odgrywa główną rolę w codziennym menu. Do tego dochodzą oryginalne receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie, tradycja przyrządzania i celebracja posiłku z jego udziałem. W czym tkwi kulinarna tajemnica produktu, który w Polsce wciąż jest niedoceniany i uważany za tuczący? Z jakich powodów Włosi tak uwielbiają makarony? Razem z marką Arrighi odkrywamy zagadkę najwyższej jakości smaku i właściwości, tego niezwykłego włoskiego specjału.

Oryginalna receptura i wyrafinowany smak – Ocet balsamiczny z Modeny marki Ponti

Zdrowa porcja energii każdego dnia – nowy baton zbożowy Corny Milk&Cocoa

Domowy sposób na Ajvar

Pan Rurka zaprasza do stołu

Królowa grillowego menu – Kaszanka jęczmienna Grill marki Nove

Domowo i zdrowo

Jeszcze więcej smaku – sery topione Bistro XXL marki LACTIMA

Hiszpania od kuchni, czyli oliwki marki Beach Flower

Cheesequick – sernikowe święto z Martin Braun