Informacje na etykietach - jakie i dla kogo

2010-09-10

TÜV Rheinland Polska, lider usług certyfikacyjnych i badawczych w Polsce zaprasza do udziału w panelu „Informacje na etykietach - jakie i dla kogo”. Jego organizatorami są redakcja Przemysłu Spożywczego oraz Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego.

Panel odbędzie się w ramach Targów Polagra w Poznaniu, a transmisja online będzie dostępna dla internautów już 14 września, od godziny 11:00 na stronie http://www.transmisjeonline.pl/tuv_rheinland.

Inicjator panelu, magazyn Przemysł Spożywczy, doceniając kompetencje ekspertów TÜV Rheinland, zaprosił ich wraz z Polską Federacją Producentów Żywności oraz z Inspekcją Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych do partnerskiej współpracy przy organizacji tego wyjątkowego przedsięwzięcia.
Mając świadomość jak ważkim problemem są kwestie etykietowania żywności, zadbano o udostępnienie dyskusji, możliwie jak największemu audytorium, wykorzystując w tym celu internetowy przekaz.
To już kolejne przedsięwzięcie, do którego dostęp mają osoby zainteresowane z całego kraju. Jest to zwieńczenie naszych działań, związanych z edukacją i rozwijaniem świadomości konsumentów w kwestii etykietowania żywności – mówi Mariusz Petri, kierownik sekcji Działu Marketingu TÜV Rheinland Polska.

Podczas panelu zostanie poruszonych wiele kwestii, które znajdują bezpośrednie przełożenie na codzienne życie każdego konsumenta. Będzie można zapoznać się z faktami dotyczącymi prawnych regulacji etykietowania, istniejącymi nieprawidłowościami oraz ochroną praw konsumenta w omawianym sektorze. Szczególnie interesująco, zapowiada się część prowadzona przez dra Zbigniewa Oczadły, Dyrektora Działu Usług dla Branży Spożywczej TÜV-u, który swoją uwagę skupił na dodatkach do żywności, a także świadomości i oczekiwaniach konsumentów w stosunku do ich stosowania. Wpływ dodatków na jakość i bezpieczeństwo spożywanych produktów jest szczególnie ważne dla tych, dla których istotny jest zdrowy tryb życia i zbalansowane odżywianie.

Transmisję będzie można śledzić 14-ego września, od godziny 11:00 pod adresem http://www.transmisjeonline.pl/tuv_rheinland.

Panel „Informacje na etykietach - jakie i dla kogo” odbędzie się w ramach targów Polagra-Tech Polagra-Food w Poznaniu, 14.09.2010, godz. 11:00-13:00, Pawilon 7, sala C.





Aktualności

2020-09-04 12:01:50 | Komentarze: 0

Szczypta wiedzy o pieprzach

Pieprz to, obok soli, najbardziej znana przyprawa na całym świecie i stosowana w niemal każdej kuchni. Nie tylko podkreśla smak potraw, ale ma też właściwości prozdrowotne, dlatego po młynek z czarnymi ziarnami warto sięgać jak najczęściej. A co z innymi wersjami kolorystycznymi? Marka Appetita podpowiada, jak ich używać i jak uratować zbyt pieprzne dania!

„Grześki świecą przykładem” w loterii z okazji powrotu do szkoły

25. Urodziny Wafli Familijnych – loteria konsumencka

Ishida: Nowe modele zwiększające możliwości pakowania owoców

Naturalne suplementy odchudzania. Przypraw dietę z Appetitą

Grześki latem nie pływają w czekoladzie!

Żywiec Zdrój z nutą owoców ZERO CUKRU – nowość w ofercie produktów smakowych marki

Illy stawia na naważarki od Ishida

„Elfy same w domu” – świąteczna kampania Pepsi w niezwykłej odsłonie!

Inspekcja x-ray: Jaki system wybrać do pakowania dnej żywności?